24.07.2016 09:44

Gewilde flankspeler Bruma wil weg uit Turkije

De politieke situatie in Turkije heeft vooral bij buitenlandse spelers vraagtekens opgeroepen over de voetbaltoekomst in het land. Zo is Mario Gomez al vertrokken en twijfelt Ryan Donk over een langer verblijf. Bruma wil ook graag vertrekken.

Vorige week ging het opeens helemaal mis in Turkije. Een deel van het leger pleegde een coup door belangrijke delen van de hoofdstad te bezetten. De coup mislukte, maar er vielen meer dan tweehonderd doden. In het land is momenteel de noodtoestand van kracht, wat de mensen bang maakt. Ook Galatasaray-aanvaller Bruma heeft zo zijn gevoelens over de omstandigheden.

"Ik weet dat het niet de schuld is van de club, maar het baart me zorgen. Mijn familie en mijn vrouw durven niet naar mij toe te komen. Er heerst angst, ik durf de straat niet op te gaan. Ik wil niet ergens spelen waar ik altijd bezorgd moet zijn. Daarom heb ik Galatasaray gevraagd om mee te werken aan een vertrek", stelt de linksbuiten in gesprek met de Portugese sportkrant O Jogo.

Bruma wordt gezien als een groot talent op de flanken en heeft onder andere de interesse van PSV opgewekt. Naar verluidt hebben de Eindhovenaren al miljoenen geboden op de Portugees, maar Galatasaray wil volgens de geruchten niet handelen onder een bedrag van tien miljoen euro. Nu er een vertrekwens van Bruma ligt, lijkt Galatasaray genoodzaakt om de eisen bij te stellen. Bruma komt uit de jeugdopleiding van Sporting CP, maar werd al vroeg opgepikt door de Turken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner