24.08.2016 14:16

Kongolo niet in Oranje: "Zijn beslissing"

Terence Kongolo werd niet door bondscoach Danny Blind opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal, maar dat deert de verdediger van Feyenoord niet. Kongolo focust zich op Feyenoord en hoopt dat hij in de toekomst alsnog voor Oranje zal spelen.

Blind nam 36 spelers op in zijn voorselectie, maar Kongolo zat daar niet bij. "Uiteindelijk is het zijn beslissing", doelt Kongolo tegenover Voetbal International op Blind. "Als hij me goed vindt, neemt hij me mee. Maar ik ga niet met de kop omlaag. Ik accepteer het gewoon en focus me op Feyenoord. Uiteindelijk komt het wel. Dat vertrouwen heb ik."

Feyenoord heeft pas drie competitiewedstrijden gespeeld, maar de Rotterdammers hoefden nog geen tegentreffer te incasseren. Afgelopen weekend had Feyenoord het lastig tegen Heracles Almelo (1-0 winst). "Ik weet wel dat we dit soort lastige uitwedstrijden vorig seizoen lang niet altijd wonnen. Nu misten we Eljero Elia. Die andere jongens vullen dat goed in. Maar wat ik het mooiste vind, is hoe we strijden, alleen zo en niet anders ga je kansen maken op prijzen. En ik weet: het zegt nog helemaal niets na drie wedstrijden, maar we liggen wel op koers."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner