16:00 uur
Newcastle United
4:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 6. / Kopbal  (Ryan Bertrand)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 19. / Schot met rechts  (Dušan Tadić)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Jack Cork 54. / Schot met rechts  (Steven Davis)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Morgan Schneiderlin 90. / Schot met rechts  (James Ward-Prowse)

90'
De tweede helft gaf hetzelfde beeld als de eerste helft. de thuisploeg had de bal en Newcastle liep continu achter de feiten aan. Na 55 minuten gooide Jack Cork de wedstrijd definitief in het slot, nadat hij sneller reageerde dan de verdedigers om hem heen. Een pas van Steven Davis leek verloren te gaan, maar door de snelle reactie van Cork was het ineens gevaarlijk. Hij omspeelde Krul en schoof de derde goal van de middag in het lege doel. Tot diep in de blessuretijd gebeurde er verder vrij weinig, maar Morgan Schneiderlin gaf iedereen die tot het einde was blijven zitten een heerlijk toetje. Vanaf de linkerkant van het strafschopgebied krulde hij de bal prachtig in de lange hoek, om de wedstrijd te beëindigen.
90'
90'
Doelpunt voor Southampton FC, 4:0 door Morgan Schneiderlin
Een toetje voor de bezoekers. Een fantastische goal van Schneiderlin vanaf de linkerkant van het strafschopgebied. Hij krult de bal geweldig in de lange hoek en laat Krul voor de vierde keer deze wedstrijd kansloos.
90'
Geheel conform de regels komen er drie minuten blessuretijd bij.
88'
Wissel in bij Newcastle United -> Sammy Ameobi
88'
Wissel uit bij Newcastle United -> Moussa Sissoko
88'
Wissel in bij Southampton FC -> Florin Gardoş
88'
Wissel uit bij Southampton FC -> Jack Cork
84'
In de eerste helft had Tim Krul geen haast met de spelhervattingen, nu neemt Fraser Forster zijn tijd bij een doeltrap. Niemand lijkt zich er verder nog druk om te maken.
81'
Na een hele korte aanvalsgolf van Newcastle is het nu weer Southampton. Pellè blijft zoeken naar zijn derde van de middag. Hij zet een aanval zelf op, maar komt net tekort om de voorzet vanaf links binnen te werken.
78'
En juist als je dat zegt, wordt Newcastle gevaarlijk. Een scrimmage voor de goal van Forster levert Jack Colback een grote kans op bij de tweede paal. Hij krijgt zijn voet echter niet goed tegen de bal, waardoor zijn inzet naast gaat.
77'
Southampton blijft aanvallen en Newcastle weet er maar niets tegenover te zetten. Het vierde thuisdoelpunt valt eerder te verwachten dan een goal van de bezoekers.
73'
Pellè is op zoek naar zjin hattrick. Hij probeert een corner bij de eerste paal binnen te koppen, maar hij raakt de bal niet vol genoeg. Newcastle kan de inzet makkelijk pareren en uitverdedigen.
70'
Het eerste 'Pardew Out' spandoek is inmiddels te zien in het uitvak. Hoelang zal de manager het nog volhouden bij Newcastle?
69'
Wissel in bij Newcastle United -> Ayoze Pérez
69'
Wissel uit bij Newcastle United -> Rémy Cabella
66'
Wissel in bij Southampton FC -> James Ward-Prowse
66'
Wissel uit bij Southampton FC -> Dušan Tadić
64'
Het debuut van Toby Alderweireld vanmiddag gaat geruisloos voorbij. Dat de verdediger amper in het spel voorkomt, zegt veel over het spel van Newcastle.
61'
Daryl Janmaat lijkt nog niet echt hersteld van zijn slechte optreden in het Nederlands Elftal. De rechtsback kiest ongelukkige momenten om mee aan te vallen en wordt verdedigend vaak overlopen door de opkomende middenvelders van Southampton.
58'
Newcastle toont geen enkele aanvallende intentie. Zelfs de ruime achterstand weet de mannen van Pardew niet aan te sporen om gevaarlijk te worden.
54'
Doelpunt voor Southampton FC, 3:0 door Jack Cork
De wedstrijd lijkt nu definitief beslist te zijn. Wederom ziet Newcastle er verdedigend niet goed uit. Cork reageert het meest alert op een verloren bal, speelt daarna Tim Krul uit en schuift de bal in het lege doel.
52'
De tweede helft gaat verder waar de eerste helft was gebleven. Beide ploegen weten de bal niet lang in het bezit te houden. De concentratie die Southampton aan het begin van de wedstrijd had, is er nu niet.
49'
Zo makkelijk als alles vanmiddag gaat voor Graziano Pellè, zo lastig heeft Emmanuel Rivière aan de andere kant bij Newcastle. De spits werkt hard, maar is vooralsnog totaal niet gevaarlijk geworden.
46'
Bij Newcastle is Cheick Tioté in het veld gekomen voor Vurnon Anitat. Pardew was verbaast dat Tioté de afgelopen week heeft gespeeld voor Ivoorkust, aangezien hij volgens de manager nog helemaal niet fit was.
46'
45'
Wissel in bij Southampton FC -> Emmanuel Mayuka
45'
Wissel uit bij Southampton FC -> Shane Long
45'
Wissel in bij Newcastle United -> Cheick Tioté
45'
Wissel uit bij Newcastle United -> Vurnon Anita
45'
De eerste helft begon met een storm van een half uur. In deze storm was het Graziano Pellè die het verschil wist te maken. Een snelle kopgoal na zes minuten gaf Southampton een snelle voorsprong. Na een 'Eredivisie' één-twee tussen diezelfde Pellè en Dušan Tadić in de negentiende minuut, verdubbelde de Italiaan de voorsprong. Na ruim vijfentwintig minuten leek Moussa Sissoko van dichtbij de aansluitingstreffer te kunnen binnen schieten, maar Fraser Forster was alert en hield zijn doel schoon.
45'
45'
Gele kaart voor Jack Colback (Newcastle United)
Tadić probeerde snel uit te breken na de corner van Newcastle, maar werd neergehaald door Colback. Een logische gele kaart.
44'
Vlak voor de rust krijgt Newcastle de eerste hoekschoppen van de wedstrijd. De eerste is ongevaarlijk, de tweede wordt door Forster uit zijn doel geslagen.
42'
De wedstrijd kabbelt rustig naar de Engelse thee toe. Het laatste kwartier zijn er aan beide kanten geen kansen geweest. Southampton vindt dat wel prima, met de ruime voorsprong op zak.
40'
In Engeland is men onder de indruk van het werk van Ronald Koeman. Na de massale uitstroom van spelers leek het een uiterst ongelukkig moment om in te stappen bij Southampton, maar al vroeg in het seizoen heeft hij zijn ploeg weer gewoon op de rit staan.
37'
De Southampton storm lijkt definitief te zijn gaan liggen. Het spel speelt zich vooral af op het middenveld, waar beide ploegen slordig zijn en veel balverlies lijden.
34'
Graziano Pellè zit goed in zijn vel. De aanvaller helpt zelfs zijn verdedigers uit de brand, wanneer de de Italiaan ineens op de linksback positie zien lopen.
33'
Na de grote kans van Sissoko, een kleine tien minuten geleden, is Newcastle langzaam uit haar schulp gekropen. Het levert nog geen nieuwe kansen op, maar de bezoekers weten de bal wel langer in de ploeg te houden en ogen een stuk rustiger.
30'
In het eerste half uur hebben we twee andere Nederlands van Newcastle nog amper gezien. Vurnon Anita en Daryl Janmaat doen wel mee, maar zijn niet van toegevoegde waarde. Tim Krul daarentegen heeft een erg drukke middag.
29'
Newcastle had Siem de Jong vandaag goed kunnen gebruiken. Het gebrek aan rust aan de bal had door hem weggenomen kunnen worden, maar de aanvallende middenvelder staat minstens drie maanden buitenspel met een blessure.
27'
Forster had tot op heden nog niets te doen gehad, maar door goed positie te kiezen was hij zojuist zeer belangrijk voor zijn team.
26'
Sissoko! Daar was bijna de aansluitingstreffer. Een voorzet vanaf de linkerkant valt via een verdediger voor de voeten van Sissoko, maar zijn belandt recht op doelman Fraser Forster.
24'
In maart van dit jaar eindigde deze wedstrijd in een 4-0 zege voor de thuisploeg. Als Newcastle niet oppast, zou dat vanmiddag zomaar opnieuw kunnen gebeuren. De twee goals veranderen vooralsnog niets aan de dominantie van Southampton.
20'
Newcastle is verdedigend niet bij de les. Maar dat is niet iets van de laatste tijd. De ploeg van Alan Pardew won dit kalenderjaar pas vijf wedstrijden in de Premier League. Het is dus niet verrassend dat Pardew zijn baan op de tocht staat.
19'
Doelpunt voor Southampton FC, 2:0 door Graziano Pellè
Pelle slaat opnieuw toe. In eerste instantie probeert hij het met een volley, maar hij raakt de bal compleet verkeerd. De bal valt per ongeluk voor de voeten van Tadic, die de bal rustig terugbezorgd bij Pelle. Met rechts kan hij de bal vervolgens makkelijk in het lege doel schuiven.
17'
Op de momenten dat Tim Krul de bal heeft, probeert hij zijn tijd te nemen en Southampton uit het ritme te krijgen. Het neigt naar tijdrekken, maar bij een achterstand is dat het natuurlijk niet.
15'
Na een kwartier spelen mag Newcastle blij zijn dat het pas 1-0 staat. Het is echt éénrichtingsverkeer, maar onder andere Bertrand en Tadić zijn wat slordig met de eindpass.
12'
Newcastle heeft het erg moeilijk in de openingsfase. De bezoekers staan continu onder druk en ogen zeer nerveus aan de bal.
9'
Pelle heeft de smaak te pakken. Aan de rechterkant van het strafschopgebied schiet hij in één keer op goal. Krul heeft de bal in tweede instantie klemvast. De snelle goal heeft Pelle duidelijk veel vertrouwen gegeven.
6'
Doelpunt voor Southampton FC, 1:0 door Graziano Pellè
Een snelle ingooi van Southampton stelt Pelle in staat om van dichtbij de 1-0 binnen te koppen. De lange Italiaan scoort voor de derde wedstrijd op rij.
4'
De thuisploeg claimt een strafschop. Wederom is het Shane Long. Hij lijkt door te breken, maar Krul is net op tijd bij de bal. De botsing tussen beide spelers erna zorgt voor opwinding, maar levert geen strafschop op.
1'
Fabricio Coloccini speelt heel krap terug op Tim Krul. De doelman probeert de bal te verwerken, maar schiet tegen Shane Long aan. Tot zijn grote opluchting caramboleert de bal naast zijn goal.
1'
Graziano Pellè heeft de bal aan het rollen gebracht, we zijn onderweg.
1'

Welkom bij de liveticker van Southampton FC tegen Newcastle United FC. In deze Premier League wedstrijd vinden we vanmiddag rond de klok van vier uur heel veel bekende gezichten terug op het veld. Beide teams barsten van de spelers (en trainers) met Eredivisie ervaring. Wij houden u dan ook met veel plezier op de hoogte van de verrichtingen van al deze bekende mannen. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal voor u live verslag doen van deze wedstrijd.

Southampton
Coach Ronald Koeman heeft vlak voor de transferdeadline Toby Alderweireld nog aan zijn selectie toe kunnen voegen. De verdediger, die op huurbasis over is gekomen van Atletico Madrid, zal vanmiddag zeer waarschijnlijk zijn debuut gaan maken voor The Saints. Verder zien we Dusan Tadic en Graziano Pelle ook terug in de formatie van de thuisploeg. Pelle, die de laatste twee wedstrijden het net wist te vinden, lijkt zijn draai in Engeland langzaam te hebben gevonden. Tadic liet in de seizoensopening tegen Liverpool al direct zien het stapje hogerop goed aan te kunnen. Na een 0-0 gelijkspel tegen West Bromwich gaat Southampton vandaag op zoek naar de eerste zege in eigen huis dit seizoen.

Newcastle United heeft het al jaren lastig in de uitwedstrijden tegen Southampton. Aan manager Alan Pardew de taak om vandaag met een tactisch plan te komen, om deze negatieve trend te doorbreken. Dit moeten de Magpies gaan doen zonder de hulp van aanwinst Siem de Jong. De Nederlander is op de lange lijst met geblesseerde spelers terecht gekomen. Van deze lijst lijkt Cheick Tiote (Ex-FC Twente) eindelijk af te komen. Of hij direct in de basis kan starten, is echter nog twijfelachtig. Met slechts twee punten uit de eerste drie wedstrijden is de start van de competitie voor Newcastle niet gegaan zoals men had gehoopt. Na twee gelijke spelen (en een overwinning in de Capitol One Cup tegen Gillingham FC) hopen de bezoekers vanmiddag hun eerste competitiezege van dit nog jonge seizoen te boeken.

De wedstrijd staat vanmiddag onder leiding van scheidsrechter Chris Foy. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.