14.09.2014 22:17

United komt op stoom, topper eindigt onbeslist

Manchester United heeft na vier duels in de Premier League eindelijk de eerste zege van het seizoen binnen. De formatie van manager Louis van Gaal won zondag op het eigen Old Trafford met 4-0 van Queens Park Rangers en staat daardoor in de middenmoot.

De aanwinsten Ángel Di María en Ander Herrera, die net als debutant Daley Blind en Robin van Persie in de basis startten, waren belangrijk. Di María schoot na 24 minuten de 1-0 binnen uit een vrije trap, waarna Herrera de 2-0 maakte. De Spanjaard stelde vervolgens nog voor rust Wayne Rooney in staat de 3-0 te maken, waarna Juan Mata in de tweede helft op aangeven van Di María voor 4-0 zorgde.

Diego Costa besliste het duel tussen Chelsea en Swansea City in het voordeel van de ploeg uit Londen. De Spaanse spits was zaterdag met drie treffers de grote man bij Chelsea, dat de Welshmen met 4-2 versloeg. Mede door het goede spel van de geboren Braziliaan heeft de formatie van trainer José Mourinho nog geen punt verspeeld, waardoor het fier aan kop gaat.

Topper

De topper van het weekeinde tussen Arsenal en Manchester City eindigde onbeslist: 2-2. Verdediger Martin Demichelis redde in de slotfase een punt voor City, dat eerder via Sergio Agüero op 1-0 was gekomen. Jack Wilshere en de Chileen Alexis Sánchez bogen de stand om het voordeel van Arsenal, waarna Demichelis toesloeg.

Achter het ongenaakbare Chelsea is Aston Villa de verrassende nummer twee. De ploeg won verrassend de uitwedstrijd bij Liverpool met 1-0. Gabriel Agbonlahor was de gevierde man met zijn treffer in de negende minuut. Bij Villa zat Leandro Bacuna negentig minuten op de bank, terwijl aanvoerder Ron Vlaar geblesseerd toekeek.

Bij Southampton was Graziano Pellè de grote man. De Italiaanse spits, overgekomen van Feyenoord, zorgde in het thuisduel met Newcastle United voor twee doelpunten van de ploeg van trainer Ronald Koeman. Southampton won het duel met 4-0 en staat vierde. Newcastle staat laatste met twee punten. Dat zijn er net zoveel als Crystal Palace, Burnley en West Bromwich Albion hebben.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner