13.09.2014 17:54

Pellè bezorgt Southampton drie punten

Met twee goals in de eerste twintig minuten van de wedstrijd, had Graziano Pellè zaterdagmiddag een groot aandeel in de eerste thuiszege van Southampton dit seizoen. De ploeg van Ronald Koeman versloeg Newcastle United eenvoudig met 4-0.

Southampton begon fel aan de wedstrijd. Direct vanaf de aftrap was Shane Long al dicht bij de openingstreffer, nadat Tim Krul een te korte terugspeelbal tegen de instormende aanvaller aanschoot. Deze snelle waarschuwing werd door Newcastle United niet opgepakt, aangezien Pellè al na zes minuten de score alsnog kon openen. Na een snelle ingooi aan de linkerkant kon Ryan Bertrand de bal voorzetten. De boomlange Italiaanse spits kopte van dichtbij binnen en liet Tim Krul kansloos.

Na negentien minuten had de doelman wederom geen antwoord, toen Pellè zijn tweede van de middag kon binnen schuiven. Een mislukte volley van de aanvaller viel per ongeluk voor de voeten van Dušan Tadić, die de bal eenvoudig terug aan Pellè wist te geven. Voor een leeg goal was dit vervolgens een koud kunstje.

Pas na vijfentwintig minuten kwam Newcastle voor het eerst in het spel voor. Na een snelle aanval over de linkerkant, belande de voorzet via de voet van een verdediger voor de voet van Moussa Sissoko. Vanaf een kleine tien meter schoot hij echter recht op doelman Fraser Forster, die hiermee voor het eerst aan het werk werd gezet. In de laatste twintig minuten van de eerste helft nam Southampton wat gas terug, waardoor het niveau hard achteruit ging en de voorsprong eenvoudig naar de rust kon worden gevoetbald.

Na tien minuten in de tweede helft gooide Jack Cork de wedstrijd definitief op slot. Wederom reageerde Newcastle slecht op een verdedigende situatie. Een pass van Steven Davis leek ongevaarlijk, maar Cork reageerde veel sneller dan de verdedigers om hem heen. Hij kon vervolgens Krul omspelen en de bal in het lege doel schuiven voor de 3-0.

Na deze goal ging de amusementswaarde snel achteruit. Van Southampton hoefde het verder niet meer, terwijl Newcastle niet beter kon dan ze lieten zien. De bal bleef veelvuldig in bezit van de thuisploeg, maar tot echt grote kansen kwamen beide ploegen in het vervolg van de tweede helft niet meer.  Toch kregen de bezoekers nog een toetje in de blessuretijd. Morgan Schneiderlin krulde de bal vanaf de linkerkant van het strafschopgebied prachtig achter Tim Krul, waarna de wedstrijd direct afgelopen was.

Door: Dennis Korpel