Manchester City Zaterdag, 3. Oktober 2015
16:00 uur
Newcastle United
6:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Aleksandar Mitrović 18. / Kopbal  (Georginio Wijnaldum)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Sergio Agüero 42. / Kopbal  (Fernandinho)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Sergio Agüero 49. / Schot met links  (David Silva)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Sergio Agüero 50. / Schot met rechts  (Kevin De Bruyne)
4 : 1 Torinfos in de Ticker Kevin De Bruyne 53. / Schot met rechts  (Jesús Navas)
5 : 1 Torinfos in de Ticker Sergio Agüero 60. / Schot met rechts  (David Silva)

90'
Wat een tweede helft hebben we gezien. Na rust ging het heel hard met vijf doelpunten van Kun Agüero. Kevin de Bruyne mocht er ook nog eentje maken. Daardoor knalt City met 6-1 over Newcastle heen. Het team van McClaren staat onderaan en de Citizens pakken de koppositie.
90'
90'
Manchester City doet simpelweg goede zaken en gaat weer aan kop. Morgen kan er gekeken worden naar de kraker tussen Arsenal en Manchester United. Kun Agüero zal in ieder geval met veel vertrouwen de interlandbreak ingaan.
88'
Gele kaart voor Eliaquim Mangala (Manchester City)
Oliedom van Mangala dit. Een spijkerharde overtreding op Aleksandar Mitrović zorgt voor weer een gele kaart.
87'
Newcastle zal de punten de komende weken binnen moeten halen. Met wedstrijden tegen Norwich City en buurman Sunderland wordt de druk hoog voor Steve McClaren.
84'
De slotfase is aangebroken in het Etihad. Het is een gedenkwaardige middag geworden in Manchester. Waar Newcastle goed op weg leek gaan Agüero en zijn kompanen aan de haal met een ruime winst.
82'
Gele kaart voor Pablo Zabaleta (Manchester City)
Een hele onhandige actie van de Argentijnse rechtsback. Bij deze ruime voorsprong komt Zabaleta hard in op de benen van Ayoze Pérez.
80'
Nog tien minuten te spelen in Manchester. Newcastle United is totaal van de mat geveegd vandaag door City. Het wordt een heel zwaar seizoen voor Wijnaldum en co.
77'
David Silva wordt net als Kun Agüero gewisseld. Wat speelden deze twee een geweldige wedstrijd. De van een blessure teruggekeerde Kelechi Iheanacho mag nog een kwartier spelen.
75'
Wissel in bij Manchester City -> Kelechi Iheanacho
75'
Wissel uit bij Manchester City -> David Silva
75'
Kans voor Bony! Weer een mooie aanval van City. Aleksandar Kolarov stoomt op vanaf links, geeft voor en ziet Bony zijn kans net naast schieten.
74'
Kun Agüero had al een geruime tijd niet meer gescoord in de Premier League. Na de belangrijke late goal in de Champions League is de Argentijn weer helemaal terug. Vijf goals, waanzinnig!
71'
Even een rustige fase in Manchester na de knotsgekke gebeurtenissen na rust. Newcastle moet de schade gaan beperken in dit duel. City wil het liefst doordrukken met de hongerige Wilfried Bony als spits.
68'
Wat een knotsgekke wedstrijd vandaag in Manchester. Newcastle speelde tot de veertigste minuut een prima wedstrijd. Na rust zijn alle remmen los bij City en met name bij Agüero.
66'
Wissel in bij Newcastle United -> Cheick Tioté
66'
Wissel uit bij Newcastle United -> Moussa Sissoko
66'
Wissel in bij Newcastle United -> Florian Thauvin
66'
Wissel uit bij Newcastle United -> Yoan Gouffran
66'
Wissel in bij Manchester City -> Wilfried Bony
66'
Wissel uit bij Manchester City -> Kun Agüero
65'
Gele kaart voor Fabricio Coloccini (Newcastle United)
De aanvoerder maait David Silva naar de grond en ontvangt geel.
62'
Doelpunt voor Manchester City, 6:1 door Kun Agüero
Het gaat maar door in het Etihad Stadium. Newcastle laat alles varen en City komt los. Weer is het Kun Agüero na een schitterende pass van Kevin de Bruyne.
60'
Doelpunt voor Manchester City, 5:1 door Kun Agüero
Chancel Mbemba weigert in te grijpen en geeft Agüero alle tijd. De Argentijn kapt naar binnen en haalt uit in de verre hoek. Het is 5-1 en de vierde van Agüero!
59'
In korte tijd laat het team van coach Manuel Pellegrini toch even zien wat voetballen is. Met prachtig positiespel en dito combinaties laat City Newcastle kansloos in de tweede helft.
56'
Oh oh Newcastle, wat sneu voor onze landgenoten. Kevin Mbabu is er geblesseerd af en nu moet ook Moussa Sissoko behandeld worden na een overtreding van Fernando.
53'
Doelpunt voor Manchester City, 4:1 door Kevin De Bruyne
Werkelijk een prachtig doelpunt van de Belg. Navas geeft voor vanaf rechts en De Bruyne scoort geheel vrijstaand met een boogje in de verre hoek. Het duel is nu definitief beslist.
53'
Wissel in bij Newcastle United -> Jamaal Lascelles
53'
Wissel uit bij Newcastle United -> Kevin Mbabu
53'
in een tijdsbestek van acht minuten is de wedstrijd totaal gekanteld. Van 0-1 naar 3-1 door hattrick hero Agüero. Newcastle is een ploeg in problemen en blijkt een gemakkelijke prooi.
50'
Doelpunt voor Manchester City, 3:1 door Kun Agüero
Nu gaat het wel heel snel in het Etihad Stadium. Een prachtige aanval over meerdere schijven wordt opnieuw benut door de spits. De derde van Agüero werd ingeleid door een mooie pass van Kevin de Bruyne.
49'
Doelpunt voor Manchester City, 2:1 door Kun Agüero
Vlak na rust is het weer raak voor City. Opnieuw scoort Agüero, dit keer op aangeven van David Silva. De inzet werd nog getoucheerd door Yoann Gouffran.
48'
Manchester City zal in de tweede helft op zoek gaan naar de voorsprong. Newcastle trekt zich terug, verdedigt het punt en hoopt op snelle uitbraken via de flanken.
47'
Manuel Pellegrini heeft dus een wissel doorgevoerd na rust. De tegenvallende Sterling wordt vervangen door Jesús Navas. Mede te danken natuurlijk aan de goed spelende Daryl Janmaat.
46'
Wissel in bij Manchester City -> Jesús Navas
46'
Wissel uit bij Manchester City -> Raheem Sterling
46'
45'
Een leuke eerste helft brengt Newcastle een 1-1 tussenstand op bezoek bij Manchester City. Een groot gedeelte van de wedstrijd waren de Magpies dominant. Na een mooie pass van Wijnaldum bracht Mitrović zijn team dan ook op voorsprong. Vlak voor rust was Kun Agüero echter attent met zijn hoofd na een voorzet van Fernandinho.
45'
45'
Gele kaart voor Fernandinho (Manchester City)
De Braziliaanse middenvelder moet alle zeilen bijzetten om Ayoze Pérez tegen te houden en doet dat niet volgens de regels.
44'
Het is bijna rust en we hebben een fantastische eerste helft gezien. Engels voetbal als vanouds met het spel heen en weer. Newcastle deed het goed maar Manchester City wordt beter en beter.
42'
Doelpunt voor Manchester City, 1:1 door Kun Agüero
Toch voor rust nog de gelijkmaker van City. Een langlopende aanval belandt via Silva en Fernandinho op het hoofd van Agüero. De Argentijn kan van dichtbij de gelijkmaker achter Krul koppen.
41'
De Nederlanders spelen een opvallende rol in de eerste helft. Tim Krul houdt zijn doel schoon, Daryl Janmaat heeft Raheem Sterling in zijn broekzak, Vurnon Anita duelleert fel met David Silva en Georginio Wijnaldum was de man van de prachtige assist bij het doelpunt.
39'
Newcastle countert weer na een scherpe interceptie van Daryl Janmaat. Moussa Sissoko kapt en legt terug op Wijnaldum. De middenvelder haalt direct uit maar ziet doelman Hart gemakkelijk vangen.
38'
Weer een schot van buiten de zestien via een City-speler. Een afvallende bal wordt vol op de pantoffel genomen door Fernandinho. Wederom hoeft Tim Krul enkel te duiken en niet te redden.
36'
Gele kaart voor Vurnon Anita (Newcastle United)
De Nederlander komt hard in op de benen van Pablo Zabaleta. Een overtreding die ook zomaar rood had kunnen zijn.
34'
Kun Agüero probeert het eens met een schot van buiten de zestien. Tim Krul gaat naar de hoek maar hoeft niet in te grijpen. Ondanks dat gaat de poging van de Argentijn maar net voorbij de paal.
33'
De Magpies doen het heel slim en graven zich in. Ze vertrouwen op de hechte defensie en komen er snel uit bij fouten van City. Coach Steve McClaren kan tevreden zijn over het verloop van de wedstrijd.
32'
Ruim een half uur gespeeld in Manchester. Newcastle doet het voorlopig boven verwachting en leidt met 0-1 door een doelpunt van Aleksandar Mitrović. City heeft behoudens een kans via Fernando weinig in te brengen.
29'
Het gaat goed met de streekgenoten uit Noord-Oost Engeland. Sunderland leidt inmiddels met 2-0 door een doelpunt van Jeremain Lens. De nummer negentien en twintig lijken op de goede weg.
27'
Megakans voor Mitrović! Er gaat veel fout bij City en Newcastle kan profiteren. Moussa Sissoko steekt de bal richting de Servische spits en ziet vervolgens zijn assist niet gepromoveerd worden tot doelpunt. Joe Hart blijkt de reddende engel voor de thuisploeg.
26'
Newcastle zet verrassend door en blijft naar voren voetballen. Daryl Janmaat komt veel mee op aan de rechterkant en bedient Mitrović met prima voorzetten. Raheem Sterling rent voorlopig meer achter Janmaat aan dan andersom.
25'
Manchester City verloor de vorige twee wedstrijden in de competitie. Een derde op rij zou desastreus zijn in de strijd met stadsgenoot United. De achterstand kan dan oplopen naar vier punten.
22'
Manchester City staat toch even te kijken in eigen huis. De nummer twee van de ranglijst had geen rekening gehouden met een getergd Newcastle. Na het moeizame duel in Mönchengladbach moet ook vandaag weer alles uit de kast worden gehaald.
20'
Aleksandar Mitrović mag zo in het Etihad Stadium zijn eerste doelpunt voor Newcastle maken. De voorbereiding van Wijnaldum was echter prachtig. Met buitenkantje voet bracht onze landgenoot Mitrović in stelling.
17'
Doelpunt voor Newcastle United, 0:1 door Aleksandar Mitrović
Kevin Mbabu leidt dit aanval in met een mooie passeerbeweging vanaf de linkerkant. Via Mitrović komt de bal bij Wijnaldum. De oud-aanvoerder van PSV brengt de bal met een fantastisch bekeken voorzet terug richting de spits. Aleksandar Mitrović kopt vervolgens prachtig de 0-1 binnen.
16'
Newcastle kreeg zojuist ook de eerste kleine mogelijkheid. Een diepe bal van Kevin Mbabu kon niet goed verlengd worden door Aleksandar Mitrović. Daardoor had doelman Joe Hart de mogelijkheid om gemakkelijk te redden.
13'
Inmiddels staat Sunderland voor in eigen huis tegen West Ham United. Dat betekent dat Newcastle virtueel de rode lantaarn in handen heeft. Het team van coach Steve McClaren zal vanmiddag en de komende weken alles moeten geven.
12'
City wordt gevaarlijker. Beide backs, Aleksandar Kolarov en Pablo Zabaleta, komen veelvuldig op en leveren scherpe voorzetten. Dit keer krijgt Kun Agüero een kopkans op een voorzet van Kolarov. De rug van Fabricio Coloccini brengt redding.
11'
Het vertrouwde beeld is zichtbaar na ruim tien minuten spelen. De thuisploeg is in de aanval en de bezoekers uit Newcastle houden tegen. Het zal een zware wedstrijd worden voor de nummer negentien van de Premier League.
8'
Kans voor Manchester City! Een vrije trap van Kevin de Bruyne kan niet goed verwerkt worden door Tim Krul. David Silva legt terug op Fernando die tot wee keer toe de mogelijkheid krijgt van dichtbij.
7'
Newcastle heeft dit seizoen wel bewezen dat het goed kan spelen tegen de absolute top. Even verderop bij United speelden de Magpies gelijk (0-0). Vorige week hield Newcastle kampioen Chelsea op 2-2.
4'
Newcastle heeft het meeste balbezit in de openingsminuten en krijgt de eerste corner. Veel van deze standaardsituaties worden genomen door Georginio Wijnaldum.
1'
Kevin Friend heeft het startsignaal gegeven van deze mooie wedstrijd in de achtste speelronde. Nummer twee Manchester City probeert voor minimaal één dag de koppositie te heroveren. Newcastle hoopt uit de degradatiezone te komen.
1'
De opstellingen
Manchester City kampt met een aantal blessures en moet daardoor wat wijzigingen doorvoeren in de basiself. Aanvoerder Vincent Kompany en Yaya Touré ontbreken onder anderen. De vervangers zijn Eliaquim Mangala en Fernando. De creatieve vier zijn wel van de partij. Kevin de Bruyne, David Silva, Raheem Sterling en Kun Agüero moeten zorgen voor dreiging voorin.

Newcastle United begint met vier landgenoten. Tim Krul op doel, Daryl Janmaat rechtsback, Vurnon Anita en Georginio Wijnaldum op het middenveld. Yoann Gouffran keert terug van een blessure en vervangt de geblesseerde Jack Colback.

Goedemiddag en welkom bij de wedstrijd Manchester City – Newcastle United. Het duel in de achtste speelronde van de Premier League zal om 16.00 uur beginnen. Mijn naam is Koen Larmit en ik doe live verslag van de wedstrijd in Manchester. Rond de klok van drie uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Manchester City
De Citizens verkeren in een mindere periode. Na de eerste vijf wedstrijden te hebben gewonnen werden de laatste twee verloren. Twee Londense clubs waren te sterk voor Manchester City. Het team van coach Manuel Pellegrini verloor in het eigen Etihad Stadium met 1-2 van West Ham United. Een week later ging het op bezoek bij Tottenham Hotspurs flink onderuit (4-1 verlies). Desondanks bekleedt City nog altijd een tweede plaats op de ranglijst achter stadsgenoot United.

Midweeks behaalde Manchester City de eerste punten in de poulefase van de Champions League. Op bezoek bij Borussia Mönchengladbach won het team met 1-2 door een late benutte penalty van Kun Agüero. In de wedstrijd tegen Newcastle zaterdagmiddag kan Pellegrini niet beschikken over Yaya Touré, Gaël Clichy (enkel), Fabian Delph, Samir Nasri en aanvoerder Vincent Kompany (allen hamstringklachten). Daarentegen keren Wilfried Bony, Kelechi Iheanacho en Eliaquim Mangala terug in de wedstrijdselectie.

Na een moeilijk jaar en ternauwernood behoeden van degradatie gaat het nog niet veel beter in Newcastle. Onder leiding van nieuwbakken coach Steve McClaren staan de Magpies op een negentiende plaats in de Premier League. Newcastle United behaalde slechts twee punten in de eerste zeven wedstrijden door gelijke spelen tegen Southampton en Chelsea. De andere vijf wedstrijden werden, zij het met minimaal verschil, verloren.

Toch is het leuk om naar Newcastle te kijken dit jaar. Het Nederlandse gehalte is namelijk hoog te noemen. Zaterdagmiddag zullen naar alle waarschijnlijkheid vier landgenoten aan de aftrap staan in het Etihad: topscoorder Georginio Wijnaldum, Vurnon Anita, Daryl Janmaat en doelman Tim Krul. De ziekenboeg bij Newcastle is aardig gevuld. Zo ontbreken Papiss Cissé (rug), Massadio Haïdara (knie), Gabriel Obertan (hamstring) en Rolando Aarons. Middenvelder Jack Colback is een twijfelgeval door hamstringklachten.