03.10.2015 17:53

Agüero schiet City aan kop met vijf goals

In een enerverend duel heeft Manchester City zaterdagmiddag goede zaken gedaan. De ploeg versloeg Newcastle United na een vroege achterstand met ruime cijfers: 6-1. Kun Agüero was de absolute man van de wedstrijd met vijf goals. Door de winst pakt het team van coach Manuel Pellegrini voor minimaal één dag de koppositie in de Premier League.

Manchester City had te kampen met een flinke ziekenboeg. Aanvoerder Vincent Kompany en Yaya Touré ontbraken. In plaats van de sterkhouders speelden onder meer Fernando en Eliaquim Mangala. Newcastle United was opnieuw Nederlands getint. Tim Krul, Vurnon Anita, Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum kregen een basisplaats van coach Steve McClaren. De eerste kans was voor de thuisploeg. Een vrije trap van Kevin de Bruyne kon niet goed verwerkt worden door Krul, waarna Fernando vanuit de rebound  tot tweemaal toe een mogelijkheid kreeg van dichtbij.

Newcastle hield tegen en sloot de defensie. Vanuit de counter kwamen de Magpies echter verrassend op voorsprong. Kevin Mbabu passeerde op links en Wijnaldum bezorgde met buitenkantje voet de bal bij Aleksandar Mitrović. De spits kopte zijn eerste doelpunt voor Newcastle tegen de touwen: 0-1. City wist het even niet meer en zag Mitrović opnieuw een kans krijgen, dit keer redde doelman Joe Hart. Manchester moest aan de bak en kreeg mogelijkheden van buiten de zestien.

Vlak voor rust bracht Kun Agüero zijn team aan de verdiende gelijkmaker. David Silva zorgde met een subtiel balletje dat Fernandinho richting Agüero kon koppen. De Argentijn kopte de 1-1 achter doelman Krul. Na rust gingen alle remmen los bij City. In een tijdsbestek van dertien minuten scoorde het team vijf doelpunten waarvan vier van Agüero: 6-1. De Argentijn maakte ze drie keer met rechts, een keer met links en eentje met het hoofd. Kevin de Bruyne zorgde ook voor een doelpunt. Met een schitterende lob over Krul toonde de Belg zijn waarde.

Newcastle United was het spoor bijster en kon enkel de klasse van de Citizens aanschouwen. Kun Agüero en uitblinker David Silva werden naar de kant gehaald door Pellegrini. City kreeg nog kansen via invallers Wilfried Bony en Kelechi Iheanacho. De schade voor Newcastle bleef echter op zes tegendoelpunten. Hierdoor is het team van McClaren de nieuwe hekkensluiter in Engeland. Manchester City neemt minimaal voor één dag de koppositie over van stadsgenoot United en Kun Agüero is voorlopig de held van de ene kant van Manchester.

Door: Koen Larmit