18:30 uur
Southampton FC
1:3
1 : 0 Torinfos in de Ticker Willian 10. / dir. vrije trap
1 : 1 Torinfos in de Ticker Steven Davis 43. / Schot met rechts  (Graziano Pellè)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Sadio Mané 60. / Schot met rechts  (Graziano Pellè)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 72. / Schot met rechts  (Sadio Mané)

90'
Meer dan terecht! De zege van Southampton is alles behalve gestolen. De bezoekers kwamen feller uit de kleedkamer en gaven dat overwicht op het veld geen seconde meer uit handen. Aan de hand van Mané en Pellè pakte de ploeg de terechte voorsprong en uiteindelijk ook de drie punten op Stanford Bridge.
90'
90'
De vijf minuten extra tijd zitten er bijna op. Wat voor effect gaat deze nederlaag hebben op de positie van Mourinho?
90'
Mané krijgt een publiekswissel van Koeman. De tijdswinst die dit met zich mee brengt is uiteraard mooi meegenomen.
90'
Wissel in bij Southampton FC -> Maya Yoshida
90'
Wissel uit bij Southampton FC -> Sadio Mané
88'
Chelsea is zowaar aan het aanzetten. Het lijkt veel te laat, zeker als het ook nog zeer onzorgvuldig gebeurd. Oscar probeert een diepe steekbal te geven, maar ziet zijn poging gewoon over de achterlijn lopen.
86'
Gele kaart voor Graziano Pellè (Southampton FC)
Pellè heeft nog geel gekregen voor het vasthouden van zijn tegenstander, voorafgaand aan de vrije trap van Falcao.
85'
... Via de muur verdwijnt de bal over het doel van Stekelenburg.
85'
Gaat Chelsea het nog spannend maken? Net buiten de zestien krijgt de thuisploeg een vrije trap. Falcao staat achter de bal...
81'
Nog tien minuten. Komt er nog een wonder in Londen?
79'
Gele kaart voor James Ward-Prowse (Southampton FC)
Ward-Prowse doet een poging tot het maken van een overtreding. Dit mislukt, maar voor de poging zelf krijgt de invaller toch geel.
78'
Bij Southampton heeft Virgil van Dijk al de hele wedstrijd Falcao in zijn broekzak. De superspits van voorheen heeft vanavond niets in te brengen tegen de Nederlander.
78'
Wissel in bij Southampton FC -> Jay Rodriguez
78'
Wissel uit bij Southampton FC -> Dušan Tadić
75'
Met twee assists en een doelpunt drukt Pellè Chelsea heel erg diep in de problemen.
73'
Wissel in bij Chelsea FC -> Loïc Rémy
73'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Nemanja Matić
72'
Doelpunt voor Southampton FC, 1:3 door Graziano Pellè
Dit is DE wedstrijd van Graziano Pellè! Na twee assists beloond hij zijn wedstrijd nu ook nog met een fantastische goal. Man;e zet een snelle counter op en Pellè houdt het veld aan de rechterkant breed. Mané behoudt het overzicht en Pellè schiet de bal diagonaal onhoudbaar binnen.
71'
Falcao ligt met pijn op de grond en Remy staat klaar om in te vallen. Is dit het einde van de spits?
67'
De tijd tikt weg voor de thuisploeg, zonder dat ze echt tot kansen komen. Wilde ploeg een slotoffensief in gaan zetten, dan zal daar niet al te lang mee moeten worden gewacht.
64'
Wissel in bij Chelsea FC -> Pedro
64'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Willian
62'
Chelsea staat zwaar onder druk. Deze tweede helft heeft de thuisploeg nog niets laten zien en ze staan nu ook wederom op achterstand. De druk op Mourinho groeit per minuut.
60'
Doelpunt voor Southampton FC, 1:2 door Sadio Mané
Daar is dan toch de goal van Mané! De aanvaller heeft al wat kansen gehad, maar scoort nu eindelijk wel. Hij draait op de rand van de zestien knap open en staat helemaal vrij. Begović krijgt nog wel een hand tegen zijn schot, maar kan de snelheid van het schot niet genoeg afremmen, waardoor de bal in het doel rolt voor de 1-2.
57'
Gele kaart voor Radamel Falcao (Chelsea FC)
Weer geel voor een schwalbe! Ditmaal geeft de scheidsrechter terecht geen strafschop. Falcao laat zich tegen Stekelenburg aanvallen en wordt daar niet voor beloond met een pingel.
53'
Southampton ruikt bloed en jaagt na de rust op de voorsprong. Chelsea lijkt rijp voor de slacht en straalt niet uit dit om te kunnen keren.
49'
Wat een actie van Tadić! Hij speelt Ivanović uit alsof de verdediger voor het eerst op een voetbalveld staat. De buitenspeler legt de bal terug op Mané, maar die raakt met zijn schot een van de goed opgestelde Chelsea verdedigers.
46'
De wissel van Ramires aan de kant van Chelsea ie een logische, gezien de gele kaart die hij vlak voor de gelijkmaker oppikte.
46'
46'
Wissel in bij Chelsea FC -> Nemanja Matić
46'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Ramires
46'
Wissel in bij Southampton FC -> James Ward-Prowse
46'
Wissel uit bij Southampton FC -> Oriol Romeu
45'
Na een goed eerste half uur raakte Chelsea de wedstrijd aardig kwijt in het laatste kwartier. De prachtige 1-0 van Willian uit een vrije trap bezorgde Chelsea een verdiende voorsprong, maar de gelijkmaker vlak voor rust, met een hoofdrol voor Pellè in die aanval, was ook meer dan verdient. Wie dit potje gaat winnen is absoluut nog niet te zeggen.
45'
45'
... Hij probeert het nu in de korte hoek, maar schiet in de muur.
45'
Weer een interessante positie voor Willian. Deze vrije trap is iets dichterbij dan bij de 1-0...
43'
Doelpunt voor Southampton FC, 1:1 door Steven Davis
Wat een actie van Pellè! Een hoge voorzet wordt door de spits met zijn borst in de loop van Davis perfect klaargelegd. Davis schiet de bal hard en laag in de hoek en zet de verdiende gelijkmaker op het scorebord.
43'
Gele kaart voor Ramires (Chelsea FC)
Ramires maakt in de middencirkel een soortgelijke overtreding op Mané als bij de vermeende strafschopsituatie. Nu fluit de scheidsrechter wel en geeft Ramires zelfs geel.
40'
Southampton heeft de thuisploeg vastgezet op eigen helft. Kan de ploeg van Koeman voor rust zichzelf belonen voor het spel in de laatste tien minuten?
37'
De laatste minuten krijgt Chelsea het wat moeilijker. Southampton weet langer de bal in de ploeg te houden en kruipt steeds iets meer naar voren.
34'
Gele kaart voor Sadio Mané (Southampton FC)
Bijna direct na zijn claim maakt Mané een schwalbe, net buiten de zestien, aldus de scheidsrechter. Maar ook hier toont de herhaling dat het gewoon een overtreding was.
32'
Mané claimt een strafschop. Ramires haakt de buitenspeler in het hoekje van de zestien, maar de scheidsrechter wuift het weg. De herhaling toont duidelijk aan dat dit een strafschop had moeten zijn.
30'
Na een half uur spelen is de voorsprong van Chelsea nog steeds verdiend te noemen. Southampton heeft een kleine fase gehad waarin het aandrong, maar over het algemeen controleert de thuisploeg de wedstrijd.
26'
Gele kaart voor Ryan Bertrand (Southampton FC)
Bertrand haakt Willian in een duel om de bal en ontvangt daardoor de tweede gele kaart van de wedstrijd.
25'
Een slimme combinatie tussen Oscar en Fàbregas zet eerst genoemde redelijk vrij voor Stekelenburg. De buitenspeler staat aan de zijkant van het doelgebied. Hij probeert de doelman in de verre hoek te verrassen, maar de Nederlander plukt de bal eenvoudig uit de lucht.
23'
Chelsea pakt weer meer controle op het middenveld. De vijf man die daar spelen zijn duidelijk beter dan hun collega's van Southampton en weten daardoor de wedstrijd te controleren.
19'
Southampton blijft loeren op mogelijkheden. De bezoekers geven achterin niet veel weg en komen steeds beter in de wedstrijd. Toch blijft de ploeg te slordig om veel en vaak gevaarlijk te kunnen worden.
16'
Dit was wel een echt goede mogelijkheid voor Southampton. Tadić stuurt op rechts Steve Davis weg, die veel tijd en ruimte heeft. De Noord-Ier schiet te snel en wild in, en mikt daardoor naast het Chelsea doel.
13'
Na de treffer gaat Southampton snel op zoek naar de gelijkmaker. Twee hoge ballen, uit een hoekschop en een vrije trap, belanden echter weer direct in de handen van Begović, waardoor gevaar uit blijft.
10'
Doelpunt voor Chelsea FC, 1:0 door Willian
Willian doet exact hetzelfde wat hij afgelopen week deed! Hij krult de bal bij de tweede paal grandioos in de kruising. De bal valt via het houtwerk binnen. Maarten Stekelenburg was compleet kansloos.
9'
Gele kaart voor Oriol Romeu (Southampton FC)
Al een vroege gele kaart voor Oriol Romeu. Hij trapt op de hakken van zijn tegenstander, die bezig is met een snelle uitbraak. De middenvelder moet voorzichtig doen, de rest van de wedstrijd.
8'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor Southampton. De bal wordt met links ingedraaid en belandt vervolgens recht in de handen doelman Asmir Begović.
4'
De thuisploeg start aanvallend en zet Southampton al vroeg onder druk. Chelsea is nog niet echt tot grote kansen gekomen, maar bepaalt wel het tempo in de wedstrijd.
1'
Chelsea heeft afgetrapt en gaat in eigen huis op zoek naar eerherstel voor onder andere afgelopen dinsdag.
1'
Opstellingen:
John Terry en Radamel Falcao keren in de thuiswedstrijd tegen Southampton terug in de basis van Chelsea. Falcao neemt de plaats over van de geschorste Diego Costa. Ten opzichte van de uitwedstrijd tegen Newcastle United van afgelopen week neemt aanvoerder John Terry de plaats in de verdediging over van Zouma, die op de bank plaats neemt.

Pedro, die afgelopen week nog in de basis stond bij de ploeg uit Londen, zal op zaterdagavond ook de aftrap van wedstrijd moeten bekijken vanaf de bank.

Southampton heeft ten opzichte van het duel van het weekend ervoor slechts één wijziging doorgevoerd in de basiself. Oriol Romeu, die de vorige wedstrijd nog mocht invallen, start in de basis bij Ronald Koeman. Zijn basisplaats gaat ten koste van James Ward-Prowse, die op de tribune zit.
Chelsea kent een van de moeizaamste seizoenstart sinds jaren. Het sterrenensemble van Jose Mourinho hapert en verliest punten bij de vleet. Als klap op de vuurpijl verloopt de Champions League campagne vooralsnog ook alles behalve soepel voor de ploeg uit Londen. Kan het Southampton van trainer Ronald Koeman de toppploeg vandaag wederom een gevoelige tik uitdelen? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Chelsea
Met slechts acht punten uit de eerste competitie wedstrijden is de start van dit Premier League seizoen niet echt een succes te noemen voor Chelsea. Tel daarbij ook nog eens de nederlaag tegen FC Porto op in de Champions League va afgelopen week en dan is het wel voor te stellen hoe groot de druk is op de ploeg van Mourinho. De trainer noemt dit dan ook de slechtste periode uit zijn carrière. In de zoektocht naar een positief resultaat moet Chelsea het vanavond in ieder geval doen zonder doelman Thibaut Courtois (blessure) en spits Diego Costa (schorsing). De twee ontmoetingen tussen beide ploegen in het afgelopen seizoen eindigden allebei in een 1-1 gelijkspel.

Southampton
Ook voor Southampton is dit seizoen nog niet hetzelfde succesverhaal als afgelopen seizoen. Waar vorig seizoen alles voor Southampton in goud leek te veranderen, verloopt de start van dit seizoen een stuk moeizamer. Een voortijdige uitschakeling in de Europa League en een tiende plaats in de Premier League zijn hier het gevolg van. Van de eerste zeven competitiewedstrijden wist de ploeg van Ronald Koeman er pas twee te winnen. Southampton moet het vandaag nog doen zonder de geblesseerd Jordy Clasie. Volgens Koeman komt hij steeds dichterbij een terugkeer in de selectie, maar vandaag komt nog te vroeg voor de zomerse aankoop.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Robert Madley. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.