3:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Marcus Rashford 29. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Marcus Rashford 32. / Kopbal  (Jesse Lingard)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Danny Welbeck 40. / Kopbal  (Mesut Özil)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Ander Herrera 65. / Schot met rechts  (Marcus Rashford)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Mesut Özil 69. / Schot met links

90'
Manchester United nam wat gas terug in de tweede helft en liet de tegenstander komen. Toch was het United wat als eerste een goal maakte in de tweede helft. Rashford legde een bal prima terug op Ander Herrera die via een tegenstander raakschoot. Kort daarna maakte Mesut Özil de aansluitingstreffer, maar verder kwam Arsenal niet meer.
90'
90'
Wissel in bij Manchester United -> James Weir
90'
Wissel uit bij Manchester United -> Ander Herrera
90'
Gele kaart voor Mesut Özil (Arsenal FC)
Özil deelt nog een beuk uit en dat kost hem een gele kaart.
90'
De blessuretijd bedraagt nog vijf minuten.
90'
United lijkt de overwinning over de streep te gaan trekken. De puf is eruit bij de bezoekers.
88'
Elneny komt daar ook goed weg. De invaller gaat op de voet staan van Jesse Lingard, maar scheidsrechter Pawson houdt het bij een overtreding zonder kaart.
87'
Arsenal zoekt nog wel de aanval, maar laat daarbij ook gaten vallen in de verdediging. Daar zou Manchester United nog van kunnen profiteren aan het einde van de wedstrijd.
83'
Arsenal heeft de derde wissel ook doorgevoerd. Danny Welbeck krijgt een applaus van het United-publiek en laat zich dan vervangen door Alex Iwobi.
83'
Wissel in bij Arsenal FC -> Alex Iwobi
83'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Danny Welbeck
81'
Groot applaus voor Marcus Rashford. De aanvaller, die twee keer scoorde deze wedstrijd, wordt vervangen door Adnan Januzaj.
80'
Wissel in bij Manchester United -> Adnan Januzaj
80'
Wissel uit bij Manchester United -> Marcus Rashford
79'
Het gevaar loert nog steeds voor Manchester. Arsenal heeft slechts één doelpunt minder en dat verschil zou gemakkelijk ongedaan kunnen worden.
75'
Hilarisch moment! Louis van Gaal loopt naar vierde official Mike Dean en laat zich voor hem op de grond vallen. Daarmee probeert hij duidelijk te maken dat een Arsenal-speler zich te gemakkelijk liet vallen.
73'
Gele kaart voor Mohamed Elneny (Arsenal FC)
Invaller Mohamed Elneny staat nog maar net in de ploeg maar heeft al een gele kaart ontvangen. De speler van Arsenal komt hard in op Depay en krijgt daarvoor de gele kaart.
71'
Gele kaart voor Aaron Ramsey (Arsenal FC)
Daar komt Ramsey goed weg. De middenvelder van Arsenal deelt een kopstoot uit aan Herrera, maar krijgt slechts geel voor die actie.
71'
Gele kaart voor Ander Herrera (Manchester United)
Ook Ander Herrera heeft geel gekregen. De middenvelder van Manchester Untied loopt te zeuren tegen de arbiter en die is daar niet van gediend.
70'
Wissel in bij Arsenal FC -> Mohamed Elneny
70'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Francis Coquelin
70'
Ondertussen heeft Arsène Wenger gewisseld. Mohamed Elneny is in de ploeg gekomen voor Francis Coquelin.
69'
Doelpunt voor Arsenal FC, 3:2 door Mesut Özil
Arsenal doet wat terug. Het schot van Welbeck wordt op zeer knappe wijze gekeerd door David de Gea, maar in de rebound werkt Mesut Özil de bal met een stuit in de kruising.
67'
Opnieuw moet Arsenal dus aan de bak. De ploeg van Arsène Wenger zal wat risico moeten nemen en een hoger tempo hanteren, want op deze manier gaat het niet lukken.
65'
Doelpunt voor Manchester United, 3:1 door Ander Herrera
Heerlijke goal opnieuw van Manchester United. Mata stuurt Rashford de diepte in, die houdt in de zestien drie man bezig en speelt de bal naar Ander Herrera. De middenvelder plaatst de bal met de binnenkant van de voet richting de verre hoek. Omdat de bal van richting wordt veranderd door Laurent Koscielny, is Petr Čech kansloos.
63'
Daar is de eerste wissel van Arsenal. Theo Walcott moet naar de kant en zijn vervanger is Olivier Giroud.
63'
Wissel in bij Arsenal FC -> Olivier Giroud
63'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Theo Walcott
61'
Nog weinig gezien vandaag, maar daar is Memphis Depay dan toch weer even. De aanvaller kruipt naar binnen en schiet met rechts op doel. Petr Čech kan de lage bal gemakkelijk keren.
59'
Ondertussen is Olivier Giroud zich gaan warmlopen bij Arsenal. Met een extra aanvaller zou Arsenal wellicht nog wat kunnen bewerkstelligen.
55'
Marcos Rojo lijkt teveel last te hebben van de enkel en moet naar de kant. De Nederlander Timothy Fosu-Mensah komt binnen de ploeg en maakt zijn debuut voor Manchester United.
55'
Wissel in bij Manchester United -> Timothy Fosu-Mensah
55'
Wissel uit bij Manchester United -> Marcos Rojo
54'
Zo! Gedurfde actie van Petr Čech. De doelman ziet Jesse Lingard op hem afstormen, maar de doelman kapt de aanvaller met een mooie actie uit.
53'
Ook Marcos Rojo gaat er even bij zitten. De linkerverdediger krijgt het uitgestrekte been van Welbeck op zijn enkel en daar lijkt hij nu wat last van te hebben.
52'
Alexis Sánchez is nogal onzichtbaar vandaag. De Chileen trekt nu naar binnen, op zoek naar een schot, maar kan de bal niet op doel krijgen. De aanvaller zit niet lekker in de wedstrijd.
51'
De meegereisde supporters proberen Arsenal aan te moedigen door luidkeels het clublied te zingen.
48'
Na een vlotte behandeling kan Rashford de wedstrijd voorlopig verder doorzetten.
47'
Rashford is erbij gaan zitten. De aanvaller lijkt last van zijn lies te hebben en moet even naar de kant voor een blessurebehandeling. Adnan Januzaj is voor de zekerheid maar gaan warmlopen.
46'
Manchester heeft het balletje aan het rollen gebracht voor het begin van de tweede helft.
46'
45'
Het duel in Manchester begon tam, maar kwam tot leven na een half uur spelen. De jonge Marcus Rashford zette de thuisploeg op voorsprong en nog geen drie minuten later had Rashford ook zijn tweede doelpunt al in het netje liggen. Arsenal leek aangeslagen en had moeite aanvallen op te zetten. Toch deed Arsenal nog wat terug. Danny Welbeck kopte tussen twee verdedigers in de bal in de verre hoek. Manchester leidt, Arsenal heeft moeite.
45'
45'
Arsenal krijgt nog een kans om iets aan de stand te doen. Özil krijgt een vrije trap op een mooie positie. De Duitser schiet de bal in de muur en in de rebound kan Alexis Sánchez de bal ook niet in het doel krijgen.
45'
Er komen twee minuten aan extra speeltijd bij.
43'
De aansluitingstreffer lijkt Arsenal weer wat spirit te geven. De ploeg uit Londen zoekt de aanval en lijkt het tempo wat in de lucht te gooien.
40'
Doelpunt voor Arsenal FC, 2:1 door Danny Welbeck
Uit het niets doet Arsenal weer iets terug. Een vrije trap van Mesut Özil wordt goed ingekopt door Danny Welbeck. De aanvaller speelde nog niet veel minuten dit jaar, maar scoort hier wel op knappe wijze tegen zijn oude ploeg.
39'
Manchester United heeft honger. De thuisploeg lijkt op weg naar nog een doelpunt. Arsenal daarentegen lijkt aangeslagen te zijn en komt er voetballend niet meer uit.
35'
Memphis Depay krijgt een open schietkans, maar de Nederlander schiet de bal huizenhoog over het doel van de tegenstander.
34'
Zo blijft het sprookje van Marcus Rashford doorgaan. De aanvaller maakte afgelopen donderdag zijn debuut in de hoofdmacht, scoorde twee keer. Mag dan vandaag weer beginnen in de topper tegen Arsenal en scoort dan wederom twee keer. Wat een verhaal.
32'
Doelpunt voor Manchester United, 2:0 door Marcus Rashford
Nog geen drie minuten later is het opnieuw de jongeling die scoort. Na een goede aanval van Manchester, legt Jesse Lingard de bal panklaar op het hoofd van Rashford, die van dichtbij de bal kan inkoppen. Petr Čech is kansloos.
29'
Doelpunt voor Manchester United, 1:0 door Marcus Rashford
Rashford scoort ook zijn eerste in de Premier League. Een voorzet van Varela wordt net gemist door Mata, maar Rashford schiet de bal ter hoogte van de penalystip onberispelijk in de bovenhoek. Knappe goal van de jonge aanvaller.
26'
Arsenal heeft de ruimte om te voetballen, maar echt aandringen doen ze niet. Het lijk allemaal een beetje onzeker bij de Londense ploeg.
22'
Gele kaart voor Michael Carrick (Manchester United)
Daar komt Michael Carrick hard inglijden op Danny Welbeck. Carrick is te laat en moet zijn actie bekopen met een gele kaart.
22'
Tempo ligt laag in deze wedstrijd. Manchester zakt ver naar achteren, Arsenal valt twijfelachtig aan.
18'
Naast Memphis Depay en Daley Blind zit er nog een Nederlander in de wedstrijdselectie van Louis van Gaal. Timothy Fosu-Mensah, spelent met rugnummer 51, kan zijn debuut gaan maken voor de hoofdmacht. De jonge speler vertrok al vroeg in zijn carrière naar Engeland. Fosu-Mensah was speler van Ajax.
14'
Memphis Depay neemt de vrije trap. Doet dat niet eens zo gek overigens. De bal gaat hard en laag langs de muur, maar Petr Čech laat zich niet verrassen en klemt de bal.
13'
Prima actie van Marcus Rashford. De jonge aanvaller snelt tussen twee verdedigers door en wordt dan neergelegd op de rand van de zestien. De arbiter geeft een vrije trap, terwijl het leek alsof hij binnen de zestien werd neergelegd.
12'
De eerste minuten is het vooral Arsenal wat aandringt. Manchester United kan de spitsen nog niet echt in stelling brengen.
9'
Gele kaart voor Guillermo Varela (Manchester United)
Een hele vroege gele kaart. Guillermo Varela houdt Alexis Sánchez vast, terwijl de aanvaller wil ontsnappen. Varela krijgt voor de opzichtige overtreding meteen een gele kaart.
7'
Enorme kans Monreal!
Al vroeg in de wedstrijd krijgt Nacho Monreal een grote kans. De back speelt in en loopt dan direct door. Mesut Özil ziet dat en met een wippertje legt hij de bal over de verdediging heen, in de loop van Monreal. Oog in oog met De Gea is laatstgenoemde de baas.
6'
Welbeck kan geheel vrij de zestien in lopen, want geen tegenstander loopt met hem mee. Echter komt de bal van Alexis Sanchez niet bij de Engelse aanvaller. Dat had een mogelijkheid kunnen zijn voor Arsenal.
2'
Depay heeft zijn tegenstander, Héctor Bellerín, voor het eerst opgezocht. Via de buitenkant probeert de Nederlander langs de Spanjaard te snellen, maar de Arsenal-verdediger is wat rapper.
1'
Binnen de minuut moet Manchester United al oppassen. Walcott staat geen buitenspel en levert de bal af bij oud-United-speler Welbeck. De lange aanvaller kan net niet tot een goed schot komen, zodat doelman De Gea de bal gemakkelijk kan oppakken.
1'
De wedstrijd is in gang gezet door Arsenal.
1'
De spelers staan op het veld. Ze maken zich klaar voor deze kraker in de Premier League. Het is droog in Manchester en een lekker voetbalweertje. Hopelijk is het spel van vanmiddag evenredig daaraan. Veel plezier bij het volgen van deze wedstrijd.
Vijf wijzigingen in totaal verdeeld over de twee ploegen. Bij Manchester United zijn dat er twee: Marcos Rojo neemt de plek over van Joe Riley, terwijl David De Gea terugkeert onder de lat. Dat gaat dan ten koste van Sergio Romero. Rojo en De Gea waren geblesseerd, maar zijn voor de wedstrijd tegen Arsenal fit genoeg om te starten. De Nederlander Timothy Fosu-Mensah kan zijn debuut gaan maken voor de Engelse hoofdmacht, hij zit op de bank.

Arsenal heeft drie wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Barcelona. Olivier Giroud en aanvoerder Per Mertesacker zijn gepasseerd voor dit duel. Gabriel Paulista neemt de plek in de verdediging over, Danny Welbeck mag het vandaag in de punt van de aanval gaan proberen. Ook is er een basisplaats voor Theo Walcott. Hij vervangt de tegen Barcelona geblesseerd geraakte Alex Oxlade-Chamberlain.
Er staat vanmiddag een heerlijke wedstrijd op programma in de Premier League. Manchester United neemt het in eigen huis op tegen Arsenal. Een belangrijke wedstrijd voor Louis van Gaal, wanneer de druk steeds groter wordt op de trainer, wanneer hij nog verder achter raakt op de ranglijst. Mijn naam is Thomas Mulder en ik doe verslag van deze ontmoeting.

Afgelopen week leek het bijna weer fout te gaan voor het Manchester United van Louis van Gaal. In de wedstrijd van afgelopen donderdag kwamen de Red Devils in eigen huis op achterstand tegen FC Midtjylland. Een fiasco driegde te ontstaan, want met die score zou de ploeg uit Scandinavië doorgaan. Toch wist United het tij te keren en deed dat ook met uitstekend spel. Midtjylland werd met 5-1 verslagen, dankzij een heerlijk optreden van Memphis Depay.

Het enige probleem bij Manchester United is dat de ploeg nog steeds kampt met een ellendig lange lijst van geblesseerden. Zo zijn er maar liefst dertien geblesseerden, waaronder Anthony Martial, Chris Smalling, Wayne Rooney, Matteo Darmian, Bastian Schweinsteiger en Luke Shaw. Louis van Gaal moet het dus voornamelijk doen met jonge spelers. Oud-Ajacied Timothy Fosu-Mensah zit daarom vandaag ook bij de wedstrijdselectie en kan dus zijn debuut voor de ploeg uit Manchester gaan maken.

Ook Arsenal speelde deze week een Europese wedstrijd en dat ging niet helemaal zoals van te voren bedacht. In het eigen Emirates Stadium ontving de ploeg van Arsène Wenger het Barcelona van Luis Enrique. De thuisploeg begon sterk aan het duel, kreeg enkele kansen, maar moest toch toekijken hoe Lionel Messi tot twee keer toe trefzeker was. Door het 0-2 verlies in eigen huis lijkt het Europese avontuur er voor Arsenal weer op te zitten.

Arsenal kreeg deze week nog een tik te verduren, nadat bekend werd dat Alex Oxlade-Chamberlain voor lange tijd uit de roulatie is. The Ox kwam in botsing met een tegenstander en moet nu weken toekijken vanwege een knieblessure. Verder zijn ook Tomáš Rosicky, Jack Wilshere en Santi Cazorla afwezig vanwege blessures.

Het verschil op de ranglijst tussen deze twee ploegen bedraagt tien punten. Of dat dat er na vanmiddag zeven zijn geworden of juist dertien, dat zien we vanmiddag. De wedstrijd begint om 15.05 en de opstellingen zullen een uur van te voren bekend worden gemaakt. Veel plezier met het volgen van deze wedstrijd!