28.02.2016 16:59

Rashford leidt United naar winst op Arsenal

Manchester United heeft zondagmiddag de kraker tegen Arsenal gewonnen. Op het eigen Old Trafford was de thuisploeg met 3-2 te sterk. Uitblinker was de jonge Marcus Rashford, die met twee doelpunten en een assist een groot aandeel had in de zege van Manchester.

Manchester United, waar David de Gea en Marcos Rojo terugkeerden na een blessure in de basis, liet zich in de eerste minuten van de wedstrijd terugdringen. Arsenal-back Nacho Monreal kreeg binnen een paar minuten een enorme kans teon Mesut Özil de Spanjaard alleen voor de doelman zette. De Gea redde echter goed. Het eerste gevaar van Manchester United kwam van de voet van Memphis Depay. De Nederlander mocht een vrije trap nemen op de rand van de zestien, nadat Marcus Rashford daar was neergelegd. Hoewel het geen ongevaarlijke vrije trap was van Depay, kon Arsenal-doelman Petr Čech vrij gemakkelijk redding brengen.

Manchester United zakte terug en liet de bezoekers uit Londen komen, maar die maakten niet kenbaar op zoek te zijn naar een goal. In de 29ste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Guillermo Varela mocht ver opkomen en legde de bal neer in de zestien. Juan Mata ging onder de bal door, maar Marcus Rashford was er als de kippen bij en schoot de bal onberispelijk in de bovenhoek. Nog geen drie minuten later scoorde de achttienjarige Rashford opnieuw door een voorzet van Jesse Lingard in de touwen te koppen. Vijf minuten voor tijd deed Arsenal uit het niets nog iets terug. Danny Welbeck schatte een voorzet van Mesut Özil op waarde en kopte de bal tussen twee verdedigers in, in de verre hoek.

Met een 2-1 voorsprong nam Manchester United in de tweede helft de verdedigende stellingen in en liet Arsenal komen. Na tien minuten spelen moest Rojo met een enkelblessure naar de kant. De verdediger kreeg een tik te verwerken van Welbeck en moest zich laten vervangen. Dat betekende overigens het debuut voor de oud-Ajacied Timothy Fosu-Mensah. Na twintig minuten spelen in de tweede helft kwam de thuisploeg op een 3-1 voorsprong. Aangever was Rashford en Ander Herrera ronde met de binnenkant van de voet af. Doordat de bal door Arsenal-verdediger Laurent Koscielny werd getoucheerd, was Čeck kansloos op de inzet.

Toch kwam Arsenal weer terug in de wedstrijd. Van dichtbij kon Danny Welbeck inschieten, maar in eerste instantie redde De Gea voortreffelijk. In de rebound was de Spaanse goalie echter kansloos op de inzet van Mesut Özil. Arsenal mocht blijven hopen en kwam nog goed weg, doordat Aaron Ramsey eigenlijk met rood van het veld moest na een kopstoot aan het adres van Ander Herrera. Scheidsrechter Craig Pawson toonde de middenvelder echter een gele kaart. De zege van Manchester United kwam verder niet meer in gevaar. United boekt een belangrijke overwinning op Arsenal.

Door: Thomas Mulder