1 : 0 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 13. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Anthony Martial 34. / Schot met rechts
1 : 2 Torinfos in de Ticker Anthony Martial 50. / Schot met rechts
1 : 3 Torinfos in de Ticker Mata 68. / Schot met links  (Memphis Depay)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 86. / Kopbal  (Sadio Mané)

90'
De tweede helft was nog geen vijf minuten aan de gang toen Manchester United op voorsprong kwam. Maya Yoshida ging in de fout, nadat hij de bal veel te kort terug speelde op zijn doelman. Martial ging ermee aan de haal en rondde keurig af. In de 68ste minuut kwam Manchester United na een mooie aanval op 1-3, nadat Juan Mata de bal in de touwen schoot, nadat Memphis eerst op de paal had geschoten. Het werd nog even spannend, toen Graziano Pellè zijn tweede treffer maakte, maar verder dan 2-3 kwam de ploeg van Koeman niet.
90'
90'
De laatste minuut is ingegaan. Louis van Gaal lijkt van Koeman te gaan winnen.
90'
Wederom is het De Gea die Manchester United in de wedstrijd houdt. Victor Wanyama probeert het met een schot van afstand, maar de Spaanse Goalie weet het doel af te schermen.
90'
De vierde official laat het bord met extra speelminuten zien. Er komen nog vijf minuten aan extra tijd bij.
89'
Weer een gevaarlijk moment van Southampton. Een voorzet van Shane Long wordt hoog ingebracht en wederom kan Pellè koppen. Nu is zijn kopbal niet goed genoeg.
88'
Wordt het dan toch nog een spannend einde? De thuisploeg heeft nog maar een paar minuten te gaan om de stand op gelijke hoogte te brengen.
86'
Doelpunt voor Southampton FC, 2:3 door Graziano Pellè
Slecht verdedigend werk van Manchester United en de voorzet vanaf rechts wordt dan goed ingekopt door Graziano Pellè. De Italiaan toornt boven iedereen uit en knikt gemakkelijk raak.
83'
Virgil van Dijk is erbij gaan zitten. De Nederlandse verdediger lijkt kramp te hebben. Anthony Martial is zo collegiaal om zijn tegenstander te helpen.
79'
De vrije trap die volgt na de overtreding op Martial wordt genomen door Memphis. De poging is hard zat, maar mist richting en gaat over.
78'
Gele kaart voor José Fonte (Southampton FC)
Terechte kaart voor José Fonte. De centrale verdediger komt hard in op Anthony Martial en krijgt daarvoor een gele prent.
76'
Ronald Koeman heeft ook geen wisselbeurten meer over. De oefenmeester heeft zojuist Shane Long voor James Ward-Prowse ingebracht en dat was de laatste wissel.
76'
Wissel in bij Southampton FC -> Shane Long
76'
Wissel uit bij Southampton FC -> James Ward-Prowse
75'
Sadio Mané gaat heel gemakkelijk naar de grond in de zestien van de tegenstander. Terwijl het stadion vraagt om een strafschop weet Mané het zelf waarschijnlijk al wel. Hij komt goed weg, want Clattenburg houdt de kaarten op zak.
73'
Gele kaart voor Virgil van Dijk (Southampton FC)
Van Dijk krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd. Martial gaat op het doel af en het enige wat Virgil van Dijk kan doen is een overtreding maken, wetende dan een gele kaart op te lopen.
69'
Manchester United heeft voor het laatst gewisseld. Jongeling Paddy McNair komt binnen de lijnen. Dat gaat ten koste van Marcos Rojo.
69'
Wissel in bij Manchester United -> Paddy McNair
69'
Wissel uit bij Manchester United -> Marcos Rojo
68'
Doelpunt voor Manchester United, 1:3 door Mata
Heerlijke goal van Juan Mata. Schweinsteiger speelt de bal op Memphis, die op zijn beurt na een prachtige actie op de paal schiet. In de rebound schiet Juan Mata United knap op een 1-3 voorsprong.
65'
Manchester United dicteert het spel. De ploeg van Louis van Gaal houdt het balbezit op de helft van de tegenstander. Southampton zakt in.
60'
Ook Manchester United heeft gewisseld. Michael Carrick is van het veld gegaan en voor hem komt de Duitser Bastian Schweinsteiger in het veld.
60'
Wissel in bij Manchester United -> Bastian Schweinsteiger
60'
Wissel uit bij Manchester United -> Michael Carrick
59'
Een kopbal van Southampton-aanvoerder José Fonte gaat richting de kruising, maar op een bijna onmogelijke manier houdt De Gea de bal tegen.
59'
WAT EEN REFLEX VAN DE GEA
56'
Southampton heeft weer gewisseld Steven Davis is binnen de lijnen gekomen. Hij vervangt de tegenvallende Oriol Romeu.
56'
Wissel in bij Southampton FC -> Steven Davis
56'
Wissel uit bij Southampton FC -> Oriol Romeu
53'
Memphis Depay probeert het van een enorme afstand, maar dat schot gaat naast. Bijzonder dat Memphis vanaf die positie voor eigen succes gaat.
50'
Doelpunt voor Manchester United, 1:2 door Anthony Martial
Oh wat een fout van Maya Yoshida. De Japanner wil een bal terugspelen naar zijn doelman, maar die bal is te kort. Martial onderschept en gaat op Stekelenburg af. De Fransman laat de Nederlander kansloos achter en schuift de bal in de verre hoek.
48'
Pijnlijk moment voor Van Dijk. De Nederlander krijgt een arm in zijn gezicht van zijn Franse tegenstander Martial. Van opzet lijkt geen sprake, pijn doet het wel.
46'
Twee wissels aan beide kanten. Bij Southampton is Cuco Martina binnen de lijnen gekomen voor de geblesseerde Matt Targett. Ook Louis van Gaal heeft gewisseld. Matteo Darmian heeft het veld verlaten en hij is vervangen door Antonio Valencia.
46'
Wissel in bij Manchester United -> Antonio Valencia
46'
Wissel uit bij Manchester United -> Matteo Darmian
46'
Wissel in bij Southampton FC -> Cuco Martina
46'
Wissel uit bij Southampton FC -> Matt Targett
46'
45'
Southampton begon goed aan de wedstrijd en in het eerste kwartier was het duidelijk de bovenliggende ploeg. Dat werd nog eens onderstreept met het doelpunt van Graziano Pellè, die zijn ploeg in de 13e minuut op voorsprong bracht. In de 34ste minuut trok Martial de score gelijk, waarbij gezegd moet worden dat Mata in buitenspelpositie liep alvorens hij Martial in stelling bracht. Het is een zeer aantrekkelijke wedstrijd tot dusver.
45'
45'
De extra speeltijd bedraagt één minuut.
45'
Matt Targett ligt op het veld en grijpt naar zijn bovenbeen. De linksback lijkt uit te glijden en heeft daar erg last van.
42'
Een prachtig ingestudeerde hoekschop komt via Juan Mata bij de inlopende Morgan Schneiderlin terecht. De oud-speler van Southampton schiet de bal ineens met zijn linker en via een tegenstander gaat de bal rakelings naast.
42'
DE THUISPLOEG ONTSTNAPT
41'
Prima pass van Rojo richting de vrijstaande Depay. De Nederlander heeft moeite met de aanname, waardoor zijn kans verkeken is, na goed verdedigend werk van Fonté en Van Dijk.
40'
Nog vijf minuten tot aan de rust. Ondanks de weinige kansen van beide ploegen is het zeker geen onaantrekkelijke wedstrijd om naar de kijken.
38'
Bij de goal van Martial lijkt Juan Mata in buitenspelpositie te staan, alvorens hij de bal krijgt. Het arbitrale trio ziet het echter niet en uiteindelijk scoort Martial.
37'
En onmiddellijk is het Southampton wat weer de aanval zoekt nadat United zojuist op 1-1 is gekomen. Het publiek is er ook onmiddellijk weer achter gaan staan en laat zich horen.
34'
Doelpunt voor Manchester United, 1:1 door Anthony Martial
Manchester komt op gelijke hoogte. Een afvallende bal wordt opnieuw de zestien ingekopt en even is de verdediging van Southampton Juan Mata kwijt. De Spanjaard legt de bal opzij naar Martial, die met een geweldige individuele actie zich ontdoet van Van Dijk en daarna binnenschiet.
34'
Ook Carrick heeft het erg lastig. De vormgever bij United op het middenveld heeft het met name lastig met de snel druk zettende Mané. Daardoor heeft hij minder tijd om een goede bal te spelen.
33'
Southampton zakt meer en meer in. United speelt de bal wel over, maar kan niet echt een gaatje vinden in de verdediging van de tegenstander. Het moet van individuele acties komen om de muur te omspelen.
29'
Klein half uur onderweg in de wedstrijd. Van de kant van Manchester United is het alles behalve goed. Weinig creativiteit en de lange ballen komen amper aan.
26'
Daley Blind kan Graziano Pellè niet van de bal zetten en de Italiaan stuurt de bal diep richting Sadio Mané. Mané legt de bal dan terug richting de penaltystip, maar dat doorziet Marcos Rojo.
24'
Daar is Memphis voor het eerst. Virgil van Dijk werkt een hoge bal niet goed weg en kopt de bal recht in de voeten van tegenstander Mata. De Spanjaard legt de bal goed en krult hem richting de tweede paal waar Memphis naartoe op weg is. De kopbal van de Nederlander is echter heel matig en gaat ruim over.
23'
De Manchester United-verdedigers hebben het lastig met Graziano Pellè. De lange Italiaan verslaat Chris Smalling ook nu weer in de lucht. Gelukkig voor de verdediger gaat de bal over.
21'
Weer een schot van Southampton. Ditmaal is het James Ward-Prowse die de bal op de zestien krijgt aangespeeld en dan de bal ineens met de buitenkant van zijn rechtervoet op doel schiet. De bal gaat echter recht op De Gea af, waardoor hij makkelijk redding kan brengen.
20'
Dušan Tadić is zijn tegenstander Matteo Darmian compleet de baas. De vleugelspeler kapt en draait zijn Italiaanse tegenstander helemaal dol.
18'
Het eerste schot van Manchester United is een feit. Depay maakt een goede actie en komt naar binnen. De aanvaller speelt de bal dan richting Martial, die de bal ineens uit de draai over de goal schiet. En niet zo'n beetje ook.
16'
Michael Carrick verspeelt een bal op eigen helft en dat komt hem bijna duur te staan. Graziano Pellè komt in balbezit, omspeelt Daley Blind en schiet dan met de binnenkant van zijn voet de bal tegen de paal. Daar komt United goed weg.
16'
PELLE SCHIET OP DE PAAL
13'
Doelpunt voor Southampton FC, 1:0 door Graziano Pellè
De thuisploeg komt op een 1-0 voorsprong! Een prima voorzet van de rechterkant van de voet van James Ward-Prowse komt bij Sadio Mané terecht. De aanvallende middenvelder lijkt de bal binnen te tikken, maar De Gea zit er nog tussen. In de rebound is het Pellè die wel scoort.
13'
Bij Manchester United loopt het nog totaal niet. Illustratief is het buitenkantje van Rooney, welke compleet mislukt. Depay wilde de bal in de voet, maar de bal van Rooney gaat richting de diepte.
12'
Daar is Southampton alweer. Een goede voorzet van Dušan Tadić komt strak voor de goal, maar de inglijdende Graziano Pellè kan net niet bij de bal komen. Ook bij de tweede paal kan James Ward-Prowse de bal niet toucheren.
10'
De openingsfase is buitengewoon kalm. Pas na tien minuten is het eerste gevaar een feit. Dušan Tadić krijgt een lastige hoge bal aangespeeld, maar kan wel controleren. Dan moet hij met rechts schieten en dat is zijn mindere been. Het schot gaat dan ook zo'n twee meter naast.
6'
Op Old Trafford werd het overigens 0-1 voor Southampton. De matchwinner was oud-FC Twente speler Dušan Tadić.
5'
Vorig jaar verloor Southampton thuis van Manchester United. Het was de Nederlander Robin van Persie die twee keer trefzeker was, hij is inmiddels vertrokken naar Fenerbahce. Voor Southampton scoorde Graziano Pellè het tegendoelpunt.
3'
Scheidsrechter bij dit duel is overigens Mark Clattenburg. Hij wordt ondersteunt door Simon Beck en Jake Collin.
1'
We zijn begonnen! Heel veel plezier bij deze wedstrijd.
1'
De spelers zijn er klaar voor. Binnen een paar minuten gaan we hier beginnen aan de wedstrijd Southampton - Manchester United, een onderonsje tussen Ronald Koeman en Louis van Gaal.
Wayne Rooney is weer terug bij Manchester United, de aanvoerder neemt de plaats van Ashley Young in. Ander Herrera en Bastian Schweinsteiger zitten ook weer op de bank, omdat Michael Carrick en Morgan Schneiderlin de voorkeur krijgen. Luke Shaw wordt vervangen door Marcos Rojo. Bij de thuisploeg ook een paar wijzigingen ten opzichte van de vorige wedstrijd. Koeman geeft vandaag de voorkeur aan Sadio Mané, Oriol Romeu en Maya Yoshida. Zij vervangen Jay Rodriguez, Steven Davis en Cédric Soares.
Een leuke, Nederlands getinte afsluiter van de voetbalmiddag: Louis van Gaal’s Manchester United gaat op bezoek bij het Southampton van Ronald Koeman. De wedstrijd op Saint Mary’s wordt om 17.00 gespeeld. Een uurtje daarvoor zijn de opstellingen van beide ploegen hier te vinden onder het kopje wedstrijddetails. Mijn naam is Thomas Mulder en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Het Nederlands onderonsje bestaat natuurlijk niet alleen uit de wedstrijd tussen de twee Nederlandse trainers, maar ook een handjevol Nederlanders zal vanmiddag op het veld staan. Daley Blind en Memphis Depay worden weer verwacht in de basis bij Manchester United. Bij de thuisploeg neemt Maarten Stekelenburg de plaats onder de lat in en is de kans ook groot dat Virgil van Dijk centraal achterin gaat spelen. Daarnaast is het ook een mooie wedstrijd voor Morgan Schneiderlin. De middenvelder van Manchester United speelde voorgaande seizoenen voor Southampton en komt dus voor het eerst terug op het oude nest.

Bij beide ploegen wil het dit seizoen nog niet echt vlotten. Southampton staat op een teleurstellende vijftiende positie en wist dit seizoen nog maar één keer te winnen. Vorig weekend speelde Southampton in een teleurstellende wedstrijd met 0-0 gelijk tegen West Bromwich Albion.

Hoewel Louis van Gaal op een vierde plaats staat in de Premier League, met slechts vijf punten achterstand op stadsgenoot Manchester City plus een wedstrijd minder gespeeld, is het spel van United niet om over naar huis te schrijven. En dat terwijl de Engelse ploeg een enorme kwaliteitsimpuls heeft gekend.

Vanmiddag kan Louis van Gaal uiteraard niet beschikken over Luke Shaw. De linksback brak in de wedstrijd tegen PSV zijn onderbeen en is lang uit de roulatie. In die wedstrijd kon Feyenoord niet beschikken over Wayne Rooney, maar de aanvaller is voor het treffen met Southampton wel weer van de partij. Phil Jones trainde wel weer mee, maar is nog niet wedstrijdfit voor vanmiddag.