20.09.2015 20:23

Koeman: "Hebben niet verloren van Man Utd"

Southampton-trainer Ronald Koeman voorafgaand aan het duel met Vitesse in de derde voorronde van de Europa League. (06-08-2015)
Southampton-trainer Ronald Koeman voorafgaand aan het duel met Vitesse in de derde voorronde van de Europa League. (06-08-2015)

Ronald Koeman baalt als een stekker dat hij heeft verloren van Manchester United. De trainer van Southampton vindt dat zijn ploeg het helemaal aan zichzelf te danken heeft dat het verloor met 2-3.

"Ik vond dat we de eerste half uur heel goed spelen en misschien wel een tweede goal verdienen", analyseert Koeman het duel voor de camera's van FOX Sports. Southampton kwam op een 1-0 voorsprong door een goal van Graziano Pellè, maar gaf deze ook weer uit handen. "En dan is er één ongelukkig moment en dan weet je dat het heel moeilijk wordt", aldus Koeman over de 1-1 van Anthony Martial. "We verloren daarna de totale controle. Na de 1-3 hadden we eigenlijk zelfs kansen om helemaal terug te komen tot 3-3. We hebben niet van Manchester United verloren, maar van Southampton."

De mening van Koeman is dat hij niet heeft verloren van een sterk Manchester United, maar door de fouten die zijn ploeg heeft gemaakt. "Je moet wel geloof houden en je moet geloven dat ze niet zo goed zijn. Alleen we moeten dan niet zelfs zulke cadeaus over", zegt hij daarover. "Er zijn genoeg aanknopingspunten om verder te gaan en om te laten zien dat we dit soort wedstrijden kunnen winnen. Het gaat er niet om dat je een wedstrijd verliest, maar dit doet wel pijn. Juist omdat de fouten bij ons liggen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner