1 : 0 Torinfos in de Ticker Gary Cahill 45. / Eigen goal
1 : 1 Torinfos in de Ticker Diego Costa 60. / Schot met rechts  (Cesc Fàbregas)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Willian 70. / Schot met rechts  (Diego Costa)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Eden Hazard 90. / Schot met rechts  (Marcos Alonso)

90'
Het was een fenomenaal voetbalgevecht in Manchester. City was een uur lang de bovenliggende partij, maar Chelsea groeide in de wedstrijd. Via goals van Costa, Willian en Hazard werd de zege veiliggesteld. City toonde zich geen waardige verliezers door zich in de slotfase flink te misdragen. Al met al was het genieten geblazen! Chelsea slaat de aanval van City op de koppositie af.
90'
90'
Rode kaart voor Fernandinho (Manchester City)
Na de schandalige overtreding van Agüero volgt een ruzie, waarin Fernandinho Fàbregas bij de keel grijpt. Ook Fernandinho moet inrukken en zodoende eindigt City de wedstrijd met negen man.
90'
Rode kaart voor Kun Agüero (Manchester City)
Wat een ongekend smerige overtreding van Agüero. De Argentijn gaat met twee benen vooruit door op Luiz en moet eraf.
90'
Wissel in bij Chelsea FC -> Michy Batshuayi
90'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Eden Hazard
90'
Doelpunt voor Chelsea FC, 1:3 door Eden Hazard
Daar is de beslissing! Eden Hazard komt in de counter oog in oog met Bravo en schiet onberispelijk binnen. Chelsea gaat het spektakelstuk winnen.
88'
City komt er niet doorheen. Invaller Kelechi Iheanacho jaagt de bal over en naast. Chelsea houdt simpel stand.
85'
Wissel in bij Chelsea FC -> Nathaniel Chalobah
85'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Diego Costa
84'
Guardiola wil meer tempo bij zijn ploeg. De manager schreeuwt City naar voren. De tijd tikt door en Chelsea is massaal teruggetrokken.
82'
Cahill bijna met de beslissing! De verdediger komt op een vrije trap van Hazard net te kort om binnen te koppen. City leeft nog en heeft nog ongeveer tien minuten om de achterstand om te buigen.
82'
Gele kaart voor Jesús Navas (Manchester City)
Navas houdt vast bij Hazard en krijgt een terechte gele kaart.
80'
City dringt wel aan, maar komt er maar niet doorheen. De muur van Chelsea is na het moeizame uur weer helemaal gerepareerd.
78'
Wissel in bij Manchester City -> Kelechi Iheanacho
78'
Wissel uit bij Manchester City -> John Stones
78'
Weer appèl voor een strafschop van City. Navas met een enorme schwalbe. Alonso raakt de Spanjaard niet en Navas gaat zomaar liggen. Scheidsrechter Taylor doet er niets mee.
76'
Het laatste kwartier is ingegaan. Wat een spektakelstuk in Manchester! Kan City de achterstand nog ombuigen?
76'
Wissel in bij Manchester City -> Yaya Touré
76'
Wissel uit bij Manchester City -> İlkay Gündoğan
70'
Doelpunt voor Chelsea FC, 1:2 door Willian
Wat een counter! Aan de ene kant is Gündoğan gevaarlijk, aan de andere kant scoort Willian. Goede steekpass van Costa en Willian is niet meer te achterhalen en hij schiet uitstekend raak.
69'
Wissel in bij Manchester City -> Gaël Clichy
69'
Wissel uit bij Manchester City -> Leroy Sané
65'
Chelsea groeit en groeit in de wedstrijd. The Blues krijgen wat meer grip op de wedstrijd met een ongekend hoog tempo.
62'
Wat een spektakelstuk in Manchester!
De wedstrijd is helemaal los. Vlak na de gelijkmaker krijgt Agüero de kans om City weer op voorsprong te schieten, maar hij heeft veel tijd nodig en schiet op Courtois.
60'
Doelpunt voor Chelsea FC, 1:1 door Diego Costa
De rekening van die misser van De Bruyne komt heel snel! Cesc Fàbregas legt de bal prachtig leer voor Costa, die veel sterker is dan Otamendi en hard raak schiet.
57'
Hoe is het mogelijk?! De Bruyne mist!
Fantastische uitbraak van City! Navas gaat diep en legt de bal breed op De Bruyne. De Belg is op volle snelheid, maar hoeft alleen maar binnen te tikken. Hij schiet echter op de lat.
55'
Uit de hoekschop die volgde op de kans va Agüero, lijkt de spits zelf flink geblesseerd te raken. Na een luchtduel landt Luiz vol op de hiel van Agüero, die een lange blessurebehandeling krijgt.
54'
Cahill haalt de bal van de lijn!
Ontzettend knullig moment achterin bij Chelsea. Alonso speelt terug op Courtois of Cahill, die elkaar totaal niet begrepen. Agüero pikt de bal op en omspeelt Courtois, maar Cahill is op tot op de lijn om de bal eruit te sliden.
50'
Wissel in bij Chelsea FC -> Willian
50'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Pedro
49'
Costa hebben we nog totaal niet gezien, maar de Spanjaard kreeg hier zijn eerste kans. Moses met de goede actie en de steekpass op Costa, maar de spits schiet vanaf de rand van het strafschopgebied ruim naast.
48'
Courtois brengt redding!
Sané countert razendsnel na een combinatie met Silva. De buitenspeler zet De Bruyne vrij, maar Courtois brengt goed redding.
46'
We zijn weer van start! De teams zijn ongewijzigd uit de kleedkamer gekomen. Kan Chelsea de koppositie nog redden?
46'
45'
Manchester heeft het betere van het spel en staat in eigen huis op voorsprong. De openingsfase ging gelijk op en durfde Chelsea te voetballen. Het tweede deel werd het eenrichtingsverkeer en had City het beste van het spel. Het enige doelpunt viel vlak voor rust: Cahill werkte de bal hoogst ongelukkig in eigen doel.
45'
45'
Doelpunt voor Manchester City, 1:0 door Gary Cahill (eigen doelpunt)
Op slag van rust is de ban gebroken! Cahill raakt een voorzet van Navas op zijn scheenbeen en werkt de bal achter Courtois. Heel ongelukkig, maar de voorsprong is wel verdiend.
44'
Was dat een strafschop?!
Opnieuw is City het niet eens met scheidsrechter Taylor. Gündoğan wil uithalen, maar zijn been wordt geblokt door meerdere Chelsea-spelers. Het is allemaal in de kluts en de bal gaat niet op de stip.
43'
Kopbal van Agüero!
De voorzet van De Bruyne is op maat en Agüero komt voor zijn man. Van heel dichtbij kopt de spits ruim naast.
40'
Goede actie van Sané, maar vlak voor hij richting Courtois komt Marcos Alonso met een uitstekende tackle.
37'
Luiz wordt bij elke balcontact uitgejouwd door de fans van Manchester City. Zij zijn van mening dat de Braziliaan niet meer op het volgt mocht staan.
34'
Alles klopte aan die pass van Silva en dit was dé kans voor City om op voorsprong te komen. Agüero is echter ongelukkig.
34'
Fenomenale aanval van City
De pass van David Silva is werkelijk schitterend. Leroy Sané gaat diep, krijgt de bal op maat van de Spanjaard en weet Agüero te vinden. Het doel is bijna leeg, maar Cahill kan de inzet blokken.
32'
Azpilicueta is het even helemaal kwijt. Maakte eerder al de fout waardoor Luiz aan de noodrem moest trekken en levert opnieuw zomaar in bij City.
30'
Luiz ontsnapt aan rood!
Agüero lijkt op weg naar Courtois en wordt neergelegd door Luiz. Luiz geeft de Argentijn een beuk, die op volle snelheid is. City roept om een rode kaart, Taylor laat doorspelen.
29'
Chaos compleet in de zestien van City na een hoekschop. David Luiz heeft de bal onder zijn voet met de rug naar het doel, maar kan niet draaien of de bal aan een medespeler meegeven.
26'
Volgende kans voor Agüero! In een kort tijdsbestek volgen de kansen elkaar op. Agüero neemt aan de linkerkant van het strafschopgebied prachtig aan en wil met dezelfde beweging Courtois verschalken. De lastige bal mist de goede richting.
25'
Wat een kans voor Hazard!
Hazard had hier Chelsea op voorsprong moeten zetten. De bal van achteruit schiet door en de Belg komt opeens oog in oog met Bravo. Hazard omspeelt de doelman en probeert terug te leggen op Costa, maar die was er nog niet.
25'
Doelpunt van Fernandinho afgekeurd!
Fantastisch gezien van de arbitrage, want Fernandinho staat buitenspel bij de vrije trap van Kevin De Bruyne. De Braziliaan kopt knapt binnen, maar het feest gaat niet door.
23'
Pedro moet een blessurebehandeling ondergaan nadat Agüero de Spanjaard per ongeluk hard op de hiel trapt. Prachtig sprintduel tussen beide spelers, waar Pedro een blessure aan overhoudt.
21'
Goed schot van Agüero!
Goede aanval van City, waarna Aguëro vanaf de rand van het strafschopgebied met links hard uithaalt. Courtois ziet het schot komen en tikt de bal over.
19'
City maakt het zichzelf in de opbouw heel moeilijk. Balbezit is heilig verklaard, maar Chelsea zet snel druk. De ploeg van Guardiola voetbalt zich er zeer moeizaam onderuit.
17'
Gele kaart voor Nicolás Otamendi (Manchester City)
Nicolás Otamendi komt keihard in op Costa. Hij speelt absoluut de bal, maar roekeloos is het wel.
15'
Hazard heel dicht bij de openingstreffer!
Daar is dan de eerste kans van de wedstrijd. Hazard haalt vanaf een meter of twintig hard uit en de bal draait rakelings langs het doel van Claudio Bravo.
12'
Grote kansen zagen we nog niet, maar beide ploegen hebben een aanvallende instelling. Zowel Chelsea als City zet heel hoog druk.
9'
De openingsfase kent een ongekend hoog tempo. Manchester City wil het spel maken, maar is slordig. In de omschakeling kwam Chelsea er een aantal keer gevaarlijk uit.
7'
David Silva komt door aan de rechterkant, kapt Gary Cahill uit en die Engelsman maakt hands! Scheidsrechter Anthony Taylor geeft enkel een hoekschop, aangezien Cahill er weinig aan kon doen.
5'
Eden Hazard is aan de linkerkant al meteen dreigend. De Belg komt telkens naar binnen en zoekt de combinatie met Diego Costa.
4'
Manchester City probeert Chelsea vanaf het eerste fluitsignaal onder druk te zetten. In de omschakeling ligt daardoor wel wat ruimte.
1'
We zijn begonnen! Houdt Chelsea de koppositie of stoot Manchester City de Londenaren van de troon?
1'
Ook in het Etihad Stadium is eerst een minuut stilte naar aanleiding van de vreselijke vliegtuigcrash.
Cesc Fàbregas keert terug in de basis van Chelsea. Door de basisplaats van de Spaanse middenvelder, is er geen plek voor Nemanja Matić. Verder stuurt Conte de gebruikelijke namen op het veld. Thibaut Courtois, die één tegentreffer in de laatste zeven wedstrijden incasseerde, verdedigt het doel. David Luiz en Gary Cahill vormen het hart van de defensie, terwijl Pedro, Diego Costa en Eden Hazard voor de doelpunten moeten zorgen.

City-manager Pep Guardiola had de voorgaande twee wedstrijden een basisplaats ingeruimd voor Yaya Touré, maar de Ivoriaan moet tegen Chelsea op de bank plaatsnemen. İlkay Gündoğan speelt op de plaats van Touré. Kun Agüero is de diepste spits en hij zal van aanvoer worden voorzien door Kevin De Bruyne, David Silva, Leroy Sané en Jesús Navas.
In het Etihad Stadium staat de koppositie in de Engelse Premier League op het spel. Chelsea is momenteel koploper met 31 punten, maar in haar kielzog volgen Liverpool en Manchester City op één punt achterstand. De Engelse kraker tussen Manchester City en Chelsea zal om 13.30 uur beginnen. Mijn naam is Pim Westenberg ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Manchester.

Manchester City
Met nieuwe trainer Pep Guardiola is het spel van The Citizens heel herkenbaar geworden. De ploeg wil wedstrijden domineren en de verwachting is dan ook dat City het team zal zijn dat het meest ten aanval trekt.De nieuwe speelstijl onder Guardiola resulteerde in een fantastisch begon van de competitie, met zes opeenvolgende zeges. Vervolgens kwam er wat zand in de motor, maar met tien punten uit de laatste vier wedstrijden is City weer één van de titelfavorieten.

De aanvalsdrang van Manchester City resulteert ook in een hoog aantal tegentreffers. Doelman Claudio Bravo wist pas twee competitiewedstrijden zijn doel schoon te houden. Dat zijn net zoveel clean-sheets als Swansea City, dat één na laatste staat. Met een bezoek van Chelsea, dat in bloedvorm verkeert, zal scherpte in de laatste linie meer dan ooit nodig zijn.

Chelsea
Ook Chelsea kreeg in de zomer een nieuwe manager: Antonio Conte. De trainerswissel heeft ongekend goed uitgepakt en de Londenaren zijn in een ware bloedvorm. De laatste zeven wedstrijden werden in winst omgezet, waardoor Chelsea de koppositie pakte.

In tegenstelling tot de thuisploeg is de defensie van Chelsea potdicht. Doelman Thibaut Courtois is de minst gepasseerde doelman in de Premier League (tien tegentreffers) en zijn clean-sheets zijn indrukwekkend. In de zegereeks van zeven wedstrijden kreeg de Belgische doelman welgeteld één treffer om de oren. Het aantal clean-sheets steeg door die reeks naar een totaal van zeven.

Het belooft een boeiende wedstrijd te worden met twee totaal verschillende spelopvattingen. City speelt doorgaans vanuit balbezit, Chelsea vooral vanuit de omschakeling. De kraker zal door Anthony Taylor worden gefloten, met om 13.30 uur het eerste fluitsignaal. Een uur voor de aftrap zullen de opstelling bekend worden gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.