03.12.2016 12:52

Fàbregas terug in de basis op bezoek bij City

Manchester City en Chelsea strijden zaterdagmiddag om de koppositie in de Engelse Premier League. Koploper Chelsea zal dat doen met Cesc Fàbregas in de basis. De middenvelder mag zich opmaken voor zijn tweede basisplaats onder manager Antonio Conte.

Door de basisplaats van de Spaanse middenvelder, is er geen plek voor Nemanja Matić. Verder stuurt Conte de gebruikelijke namen op het veld. Thibaut Courtois, die één tegentreffer in de laatste zeven wedstrijden incasseerde, verdedigt het doel. David Luiz en Gary Cahill vormen het hart van de defensie, terwijl Pedro, Diego Costa en Eden Hazard voor de doelpunten moeten zorgen.

City-manager Pep Guardiola had de voorgaande twee wedstrijden een basisplaats ingeruimd voor Yaya Touré, maar de Ivoriaan moet tegen Chelsea op de bank plaatsnemen. İlkay Gündoğan speelt op de plaats van Touré. Kun Agüero is de diepste spits en hij zal van aanvoer worden voorzien door Kevin De Bruyne, David Silva, Leroy Sané en Jesús Navas.

Chelsea is in bloedvorm met zeven zeges in de laatste zeven wedstrijden. De ploeg is mede dankzij die sterke reeks de Engelse koploper. Manchester City verzamelde één punt minder en kan de Londenaren van de troon stoten. De strijd om de koppositie is LIVE te volgen op Voetbal.com. De aftrap is om 13.30 uur.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner