04.12.2016 10:54

Conte baalt van onenigheid in slotfase kraker

Chelsea-manager Antonio Conte geeft aanwijzingen in het duel met Manchester City. (03-12-2016)
Chelsea-manager Antonio Conte geeft aanwijzingen in het duel met Manchester City. (03-12-2016)

Chelsea pakte zaterdagmiddag drie belangrijke punten in de uitwedstrijd tegen Manchester City (1-3). Manager Antonio Conte was tevreden, maar zag ook een spijkerharde slotfase van het duel. De Italiaan had begrip voor zijn spelers.

"De slotfase was niet goed", vertelde Conte na afloop van de kraker in de Premier League. De Italiaan was niet blij met de verhitte situatie aan het einde van de wedstrijd. City-aanvaller Aguëro vloerde met een spijkerharde tackle David Luiz en kreeg een rode kaart. Daarna ontstond er een flinke ruzie op het veld, waarin Cesc Fàbregas en Fernandinho zich niet onbetuigd lieten. De Spaanse middenvelder van Chelsea gaf zijn collega een tik in het gezicht. Fernandinho was daar niet van gediend, greep Fàbregas bij zijn keel en duwde hem zo over de boarding.

"Ik hoop dat Luiz geen blessure overhoudt aan die tackle", aldus Conte. "Het is moeilijk om die situatie uit te leggen. Ik sta achter de scheidsrechter. Het is belangrijk dat de scheidsrechter fluit en wij dan stoppen. Ik ben blij, omdat ik mijn spelers altijd vertel dat ze zich op het veld op de wedstrijd moeten richten en kalm moeten blijven. Het is niet makkelijk om in dit soort grote wedstrijden altijd kalm te blijven, maar ik ben erg blij dat mijn spelers het wel probeerden." Door de zege van Chelsea blijven de Londenaren koploper in de Premier League. De voorsprong op naaste achtervolger Arsenal bedraagt drie punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner