03.10.2015 21:23

Mourinho denkt geen moment aan opstappen

José Mourinho denkt geen moment aan opstappen bij Chelsea. De Portugese manager incasseerde zaterdag met de Engelse kampioen de vierde nederlaag van dit nog prille seizoen, op het eigen Stamford Bridge tegen Southampton (1-3).

"Als de clubleiding me weg wil hebben, moeten ze mij ontslaan. Ik zal zelf namelijk nooit wegrennen voor mijn verantwoordelijkheid: het team", bromde Mourinho, die met Chelsea een historisch slechte seizoensstart beleeft. "De ploeg is mentaal geknakt. Het lijkt alsof goede spelers ineens niet meer kunnen voetballen."

Met slechts acht punten uit de eerste acht wedstrijden staan de 'Blues' op de zestiende plaats in de Premier League. "Dit is een cruciaal moment in de historie van Chelsea. Want als de club mij ontslaat, ontslaan ze de beste manager die deze club ooit heeft gehad", zei Mourinho over zichzelf. De eigenzinnige Portugees bezorgde Chelsea, verspreid over twee periodes, onder meer drie landstitels en de FA Cup. "Iedereen moet op dit moment zijn verantwoordelijkheid nemen en dicht bij elkaar blijven."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner