03.10.2015 20:23

Pellè drukt Chelsea dieper in de problemen

Met twee goede assists en een even zo goed doelpunt was Graziano Pellè op zaterdagavond hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de 1-3 nederlaag van Chelsea tegen Southampton in de Premier League.

Na de nederlaag tegen FC Porto van afgelopen dinsdag wilde Chelsea dit in eigen huis snel rechtzetten. De ploeg begon overtuigend en wist de opbouw van Southampton continu vroeg onder druk te zetten. Dit resulteerde na tien minuten in een snelle voorsprong. Chelsea kreeg een vrije trap op ruim twintig meter, die door Willian prachtig via de kruising binnen werd geschoten.

Na deze snelle voorsprong bleef de thuisploeg het eerste half uur heer en meester, maar verzuimde de voorsprong verder uit te breiden. Dit kwam de ploeg in het laatste kwartier duur te staan. Southampton nam de regie over en zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker. Vlak voor rust viel deze ook. Een hoge bal werd door Graziano Pellè prachtig met zijn borst klaargelegd voor de inlopende Steven Davis. De middenvelder knalde de bal onhoudbaar tegen de touwen voor de 1-1.

Na de rust pakte Southampton de draad van voor de thee direct op. De bezoekers roken bloed en gingen op zoek naar de voorsprong. Sadio Mané, de aanvaller die al een aantal kansen om zeep had geholpen, bezorgde Southampton die voorsprong na een uur spelen. Wederom een assist van Pellè stond aan de basis van deze treffer. Mané draaide zich knap open op de rand van de zestien en liet vervolgens Asmir Begović kansloos.

Nog voordat Chelsea een slotoffensief in kon zetten, gooide Pellè de wedstrijd definitief op slot. Een snelle uitbraak van Mané kwam uiteindelijk bij de Italiaan terecht, die het veld op rechts goed breed hield. In de zestien schoot de international van Italië de bal diagonaal onhoudbaar binnen. Met twee assists en een doelpunt was de aanvalsleider van Southampton duidelijk de man van de wedstrijd.

Na de 1-3 was de wedstrijd gespeeld. Chelsea kreeg het niet voor elkaar om iets tegenover de kracht van Southampton te zetten en de bezoekers hadden niet meer de behoefte om nog vol op de aanval te spelen. Door deze nieuwe nederlaag staat Chelsea nu zestiende in de Premier League, slechts vier punten boven de degradatiestreep. Dat is José Mourinho nog nooit overkomen.

Door: Dennis Korpel