03.10.2015 22:47

Koeman trots op ploeg na winst op Chelsea

Trainer Ronald Koeman van Southampton was zaterdag trots op zijn elftal na de zege op Chelsea. Op Stamford Bridge wonnen de 'Saints' met 1-3 en ze werkten zich daardoor op naar de negende plek in de Premier League, met twaalf punten uit acht wedstrijden.

"We hebben lang moeten wachten op een uitoverwinning. Dat we dan uitgerekend van Chelsea winnen, maakt het extra speciaal", zei Koeman over de zege bij de regerend kampioen, die het seizoen beroerd is gestart met slechts acht punten uit evenveel wedstrijden.

"We speelden als een elftal dat geloofde in de winst, met een fantastische tweede helft", zei Koeman. "De goal van Steven Davis vlak voor rust was natuurlijk heel belangrijk. In de kleedkamer hebben we afgesproken te blijven aanvallen en niet te gaan verdedigen. Dat hebben we geweldig gedaan. We speelden beter en hadden ook de beste kansen."

Na de vroege openingstreffer van Willian namens Chelsea bezorgden Sadio Mané en Graziano Pellè de bezoekers na rust de derde overwinning van het seizoen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner