21:00 uur
Arsenal FC
3:3
1 : 0 Torinfos in de Ticker Roberto Firmino 10. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Aaron Ramsey 14. / Schot met rechts  (Joel Campbell)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Roberto Firmino 19. / Schot met rechts  (James Milner)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Olivier Giroud 25. / Schot met links  (Aaron Ramsey)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Olivier Giroud 55. / Schot met links
3 : 3 Torinfos in de Ticker Joe Allen 90. / Schot met rechts  (Christian Benteke)

90'

Het was net als voor rust genieten geblazen bij de tweede helft van Liverpool - Arsenal. De bezoekers uit Londen leken door een goal van Olivier Giroud te gaan winnen, maar daar stak Joe Allen vlak voor tijd een stokje voor.
90'
90'
Doelpunt voor Liverpool FC, 3:3 door Joe Allen
Dit is een typische wedstrijd voor zo'n late gelijkmaker! De bal wordt hoog in het strafschopgebied gebracht, waar Christian Benteke opduikt. De Belg kopt de bal terug richting invaller Joe Allen, die met een volley in de korte hoek voor de 3-3 zorgt.
88'
Nog maar een paar minuten te spelen op Anfield. De krachten lijken op bij de thuisploeg.
88'
Wissel in bij Liverpool FC -> Steven Caulker
88'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Adam Lallana
87'
Wissel in bij Arsenal FC -> Mikel Arteta
87'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Mesut Özil
83'
Het spel bevindt zich alleen nog maar op de speelhelft van Arsenal, maar de tijd tikt wel weg in het voordeel van de bezoekers. Manchester City heeft met 0-0 gelijkgespeeld tegen Everton, dus dit kunnen drie hele belangrijke punten worden voor het team van Arsène Wenger.
82'
Wissel in bij Liverpool FC -> Joe Allen
82'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Emre Can
80'
Christian Benteke is nog niet in kansrijke positie gekomen, dus probeert hij het een keer uit de draai. Het schot van de Belg smoort echter in het strafschopgebied.
76'
Uitstekend werk van Per Mertesacker! Na balverlies van Aaron Ramsey ontstaat een gevaarlijke tegenstoot van Liverpool. Adam Lallana neemt het doel van Petr Čech in het strafschopgebied onder vuur, maar Mertesacker glijdt over het natte veld en zorgt ervoor dat de bal het doel nooit bereikt.
76'
Wissel in bij Arsenal FC -> Kieran Gibbs
76'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Theo Walcott
75'
Wissel in bij Arsenal FC -> Alex Oxlade-Chamberlain
75'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Joel Campbell
74'
Er is nog iets meer dan een kwartier te spelen op Anfield, waar Arsenal met 2-3 leidt. Hoewel Liverpool geen enorme kansen creëert, zal het team van Arsène Wenger het laatste kwartier zeer gedisciplineerd moeten spelen.
71'
De druk houdt aan! Liverpool is nadrukkelijk op zoek naar de 3-3. Na schoten van Alberto Moreno en Roberto Firmino is het nu weer Moreno die een poging waagt. Zijn inzet wordt in het strafschopgebied geblokt. Arsenal staat met de rug tegen de muur!
69'
En daarna is het Roberto Firmino die een kans krijgt! Het is nog niet gedaan deze wedstrijd. De Braziliaan, die al twee keer scoorde schiet voorlangs.
68'
Rakelings naast! Een schot van afstand eindigt voor Liverpool aan de verkeerde kant van de paal. Een afgeslagen corner komt bij Alberto Moreno terecht, die via een Arsenal-been naast schiet.
67'
Arsenal heeft de verdediging - in tegenstelling tot de eerste helft - goed op orde. Liverpool zet veel druk, maar slaagt er niet meer in om kansen te creëren.
66'
Wissel in bij Liverpool FC -> Christian Benteke
66'
Wissel uit bij Liverpool FC -> James Milner
62'
De krachten zijn nog niet op bij Liverpool. Arsenal wordt steeds verder teruggedrongen, maar de bezoekers zijn via Joel Campbell en Theo Walcott natuurlijk levensgevaarlijk in de counter.
60'
Wanneer gaat Jürgen Klopp Christian Benteke brengen. Liverpool brengt steeds vaker de bal hoog in het strafschopgebied, maar daar staat geen grote sterke spits.
58'
Arsenal krijgt een vrije trap op een meter of 25 na een overtreding van Emre Can op Joel Campbell. Mesut Özil schiet de vrije trap echter in de muur.
55'
Doelpunt voor Arsenal FC, 2:3 door Olivier Giroud
Arsenal neemt voor het eerst in deze wedstrijd de leiding! Het is Olivier Giroud die aan het einde van de aanval staat. Via Héctor Bellerín en Joel Campbell komt de bal bij de Fransman terecht. De Fransman draait uitstekend weg bij Kolo Touré en laat daarna Simon Mignolet kansloos.
53'
Gele kaart voor Nathaniel Clyne (Liverpool FC)
Nacho Monreal onderschept een zwakke pass en dreigt aan de linkerkant te ontsnappen. Clyne stopt de aanval door een halfhoge bal met zijn hand tegen te houden.
52'
Daar is Arsenal weer! De kansen stapelen zich op in deze wedstrijd. Nu is het Theo Walcott die het doel van Liverpool onder vuur neemt. Hij wacht lang en besluit voor eigen kansen te gaan. Het ietwat slappe schot rolt langs de tweede paal over de achterlijn.
51'
Jordon Ibe zit nog niet goed in de wedstrijd. De jonge aanvaller slaagt er ook nu niet in om Nacho Monreal te omspelen. De Spanjaard blijft simpelweg staan en pakt de bal af van het talent.
48'
Alberto Moreno profiteert niet! Roberto Firmino verlengt een hoge bal richting Moreno, die in het strafschopgebied veel ruimte krijgt om uit te halen. De volley bereikt echter niet het doel en gaat hoog over het Arsenal-doel.
46'
In de eerste minuut van de tweede helft krijgt Arsenal al een aardige voorsprong op de 2-3. Het is Mesut Özil die de bal geweldig over de verdediging legt en Joel Campbell vindt. De aanvaller uit Costa Rica weet de mooie pass echter niet tot doelpunt te promoveren.
46'
45'

Het publiek op Anfield is vermaakt in de eerste helft. Liverpool begon geweldig aan de topwedstrijd. De thuisploeg kwam via Roberto Firmino tot twee keer toe op voorsprong, maar Aaron Ramsey en Olivier zorgden voor de gelijkmakers. Dat gebeurde allemaal in de eerste 25 minuten van de wedstrijd. Beide ploegen kregen daarna nog enorme mogelijkheden op een derde doelpunt, maar dat bewaren zij waarschijnlijk voor de tweede helft.
45'
45'
Bijna de hattrick voor Roberto Firmino! De eerste helft eindigt bijna met een hoogtepunt, maar Firmino slaagt er nét niet in om zijn derde van de avond te maken. Uit de draai knalt de Braziliaan de bal op de lat. Petr Čech was aan de grond genageld!
45'
Emre Can probeert het maar weer eens van afstand. Zijn vorige poging ging over, ditmaal eindigt de inzet in de handen van Petr Čech.
45'
De extra tijd in de eerste helft bedraagt drie minuten.
43'
Aan de andere kant is Arsenal weer gevaarlijk! Het is Theo Walcott die uiteindelijk de trekker overhaalt. Via de rug van Mamadou Sakho gaat de bal over het doel van Simon Mignolet.
41'
Uitstekend ingegrepen door Petr Čech! Uit de counter - waarin Roberto Firmino een hoofdrol speelt - komt de bal uiteindelijk weer bij de Braziliaan terecht. Met een lage pass probeert hij Adam Lallana te bereiken, maar de Tsjechische doelman grijpt goed in.
37'
Liverpool lijkt zich weer een beetje op te pakken na de flinke domper. De thuisploeg begon fantastisch aan de wedstrijd, maar Arsenal heeft daarna laten zien waarom het aan kop gaat in de Premier League.
34'
Uit een hoekschop van Mesut Özil ontstaat gevaar voor het doel van Liverpool. Per Mertesacker kopt de bal richting doel, maar vindt op zijn weg Kolo Touré. Via een Arsenal-voet stuitert de bal vervolgens over de achterlijn.
33'
Arsenal is helemaal terug in de wedstrijd! Tot de 2-2 ging er weinig goed bij de koploper van de Premier League, maar de laatste minuten gaat het een stuk beter bij de manschappen van Arsène Wenger.
30'
Aardige mogelijkheid voor Liverpool! Het gaat over en weer op Anfield. Na de enorme kans voor Olivier Giroud is het bijna Emre Can die scoort. De Duitser krult de bal vanaf twintig meter echter over de kruising.
28'
Dat moet de 2-3 zijn! Arsenal heeft na de 2-2 het initiatief overgenomen en komt zowaar bijna op voorsprong. Joel Campbell bewaart de rust in het strafschopgebied en speelt de bal heel slim op Theo Walcott, die Olivier Giroud bedient. Van dichtbij weet de Franse spits Simon Mignolet niet te verschalken.
25'
Doelpunt voor Arsenal FC, 2:2 door Olivier Giroud
Ongelooflijk! Het publiek wordt verwend met alweer de vierde goal in slechts 25 minuten tijd! Het is Olivier Giroud die de score weer gelijk trekt. De Fransman verlengt een hoekschop en zet daarmee de 2-2 op het scorebord.
24'
Bal van de lijn! Arsenal zit totaal niet in de wedstrijd, maar komt wel bijna op 2-2! Na een één-twee krijgt Aaron Ramsey de bal terug en hij speelt 'm over Simon Mignolet heen. Mamadaou Sakho kopt de bal net voor de lijn echter over de lat heen.
24'
Liverpool meldt zich weer in het strafschopgebied van Arsenal. Dit keer hoeft Petr Čech de bal niet uit het net te vissen. James Milner wordt goed verdedigd en kan slechts een slap schot produceren.
22'
De tactiek van Jürgen Klopp pakt vooralsnog goed uit. Liverpool speelt met heel veel pressie en Arsenal is nog maar nauwelijks op de helft van de thuisploeg geweest.
19'
Doelpunt voor Liverpool FC, 2:1 door Roberto Firmino
Wat een fan-tas-tische goal van Roberto Firmino! Met wat geluk krijgt James Milner de bal vlakbij het strafschopgebied van Arsenal. De middenvelder bedient Firmino, die vanaf een meter of twintig de bal fantastisch in de verre kruising krult. Liverpool weer op voorsprong!
18'
Olivier Giroud was een paar minuten afwezig, maar hij is weer teruggekeerd op het veld. Onduidelijk is of de Fransman de wedstrijd kan afmaken.
15'
De spelers van Arsenal vieren feest, behalve Olivier Giroud. Hij wordt op het veld behandeld nadat hij de kop van Mamadou Sakho tegen zijn achterhoofd kreeg.
14'
Doelpunt voor Arsenal FC, 1:1 door Aaron Ramsey
Arsenal zit totaal niet in de wedstrijd, maar maakt de 1-0 achterstand al snel ongedaan! Terwijl Olivier Giroud met hoofdpijn op de grond ligt, gaat de aanval door. Joel Campbell steekt de bal op Aaron Ramsey, die vervolgens Simon Mignolet in de korte hoek verschalkt.
13'
Arsenal wordt overbluft in de openingsfase van de wedstrijd. Liverpool speelt met veel druk naar voren en daar weten de bezoekers vooralsnog geen raad mee.
10'
Gele kaart voor Roberto Firmino (Liverpool FC)
De doelpuntenmaker trekt na de 1-0 zijn shirt uit en krijgt een gele kaart gepresenteerd.
10'
Doelpunt voor Liverpool FC, 1:0 door Roberto Firmino
In de vorige ontmoeting tussen Liverpool en Arsenal werd er niet gescoord, maar nu is het al na tien minuten raak. Petr Čech keert een harde inzet van Emre Can, maar in de rebound is het wel raak voor Liverpool. Het is Roberto Firmino die door de benen van Laurent Koscielny raak schiet.
8'
De fans van Liverpool willen een strafschop zien na een licht duwtje van Laurent Koscielny tegen Jordon Ibe, maar scheidsrechter Mike Jones fluit - terecht - niet.
6'
Net niet voor Liverpool! Het is niet de eerste kans van de wedstrijd, maar absoluut een gevaarlijke situatie voor het doel van Arsenal. In een tegenaanval brengt Emre Can de bal bij Adam Lallane, die in het strafschopgebied door de benen van Per Mertesacker speelt. De Engelsman glijdt daarna echter weg, waardoor hij niet in schietpositie komt.
5'
Als de controle van Adam Lallana daar iets beter is, dan komt hij in kansrijke positie. De middenvelder probeert een slim hoog balletje van Jordan Henderson ver op de helft van Arsenal te controleren, maar slaagt daar niet in.
4'
Het initiatief ligt in de eerste minuten van de wedstrijd bij de thuisploeg, die het balbezit met namelijk op de eigen helft heeft.
1'
Liverpool heeft afgetrapt en speelt de bal meteen naar voren. De lange pass is een simpele prooi voor de goalie van Arsenal, Petr Čech.
1'
Het 'You Never Walk Alone' klinkt op Anfield. De wedstrijd gaat over een kleine twee minuten beginnen!

Goed nieuws bij Liverpool: Jordan Henderson en Mamadou Sakho zijn weer fit. Zij starten vanaf tegen Arsenal. Trainer Jurgen Klopp heeft ook een basisplaats ingeruimd voor Jordon Ibe. Miljoenenaankoop Christian Benteke begint het duel als wisselspeler.

Bij Arsenal zien we veel bekende namen. Ten opzichte van het duel met Newcastle United (1-0 winst) heeft Arsène Wenger een wijziging doorgevoerd. Alex Oxlade-Chamberlain begint op de bank, Joel Campbell krijgt een plekje bij de eerste elf.

We worden op deze midweekse dagen verwend met de 21e speelronde in de Premier League. De kers op de slagroom is het duel tussen Liverpool en Arsenal, dat vanavond om 21:00 Nederlandse tijd op Anfield begint. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van deze kraker. Je kunt een uur voor aanvang het duel de opstellingen hier vinden.

Wisselvallig Liverpool

Jürgen Klopp werd begin november aangesteld als trainer van Liverpool, maar The Reds zijn sinds de komst van de Duitser niet veel beter gaan presteren. Liverpool staat nog altijd 'slechts' op de achtste plaats, al kan er een plaatsje geklommen worden bij een overwinning op Arsenal.

De laatste tijd boekt Liverpool wisselende resultaten. Zo werd eind november Manchester City met liefst 4-1 aan de kant gezet, maar speelde Liverpool een paar dagen geleden met 2-2 gelijkspel tegen League Two-club Exeter City. De blessuregolf van The Reds baart echter de meeste zorgen: een week geleden zaten liefst elf spelers in de lappenmand.

Arsenal aan kop

Het is alweer een tijdje geleden dat Arsenal de kampioen van Engeland werd, maar het lijkt erop dat The Gunners dit seizoen opnieuw historie kunnen schrijven. Critici beschouwen het team van Arsène Wenger als de belangrijkste kandidaat om de landstitel te veroveren, al is de voorsprong van Arsenal nog niet erg groot.

Met 42 punten uit twintig wedstrijden gaat het Arsenal voor de wind in de Premier League. Leicester City heeft slechts twee punten minder, maar het is de verwachting dat de stuntploeg in de tweede seizoenshelft nog een aantal plaatsen zal zakken. Manchester City lijkt de voornaamste belager van Arsenal te zijn. De regerend landskampioen heeft een achterstand van drie punten op de koploper.

Bloedeloos gelijkspel

De supporters die vanavond in Liverpool aanwezig zijn, hopen niet op een herhaling van de eerdere ontmoeting aan het begin van het seizoen. Hoewel er een hoog niveau in de topwedstrijd werd behaald, scoorden beide teams niet. En gezien de ambities die beide ploegen hebben – Liverpool wil bij de eerste vier eindigen en Arsenal wil kampioen worden – hebben ze vanavond niets aan een gelijkspel.