13.01.2016 22:57

Arsenal laat zege glippen in doelpuntrijk duel

Jürgen Klopp (l.) en Arsene Wenger (r.) staan druk te gebaren aan de zijlijn van het veld in het onderonsje tussen Liverpool en Arsenal (13-01-2016)

Arsenal heeft woensdag dure punten laten liggen in de titelrace. De club uit Londen kwam op bezoek bij Liverpool tot twee keer toe op achterstand, maar rechtte de rug en leek drie punten over te houden aan de Premier League-kraker. Invaller Joe Allen zorgde er echter vlak voor tijd voor dat de wedstrijd in 3-3 eindigde.

Eerder dit seizoen speelden Liverpool en Arsenal in Londen met 0-0 gelijk, maar op Anfield hoefde het publiek niet lang te wachten op een doelpunt. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en beloonde zichzelf na tien minuten spelen. Petr Čech keerde nog wel de inzet van Emre Can, maar in de rebound schoot Roberto Firmino de 1-0 tegen de touwen.

Het doelpunt van de Braziliaan was het begin van een doelpuntrijke eerste helft. Arsenal zat totaal niet in de wedstrijd, maar kwam al snel op 1-1. Het was Aaron Ramsey die een mooie pass van Joel Campbell tot doelpunt promoveerde. Binnen korte tijd maakten beide ploegen nog een doelpunt. Eerst zorgde Firmino er met een fantastische uithaal voor dat Liverpool weer op voorsprong kwam, niet veel later tekende Olivier Giroud uit een hoekschop voor de 2-2.

Na 25 minuten spelen hadden beide ploegen al twee keer gescoord, maar zowel Liverpool als Arsenal kreeg nog voor rust enorme mogelijkheden om een derde doelpunt te maken. De bezoekers kregen via Giroud een grote kans, maar hij slaagde er voor bijna open doel niet in om zijn tweede goal te maken. Aan de andere kant schoot Firmino in de blessuretijd tegen de lat.

Ook in de tweede helft duurde het niet lang voordat er werd gescoord. Nadat Nacho Monreal een grote kans om zeep hielp, tekende Giroud voor de 3-2. De Franse spits ontdeed zich in het strafschopgebied op mooie wijze van Kolo Touré en verschalkte daarna Simon Mignolet. Arsenal kon daarna echter niet doordrukken en gaf het initiatief weer terug aan Liverpool.

De bezoekers creëerden in het laatste halfuur van de wedstrijd wel wat kansen, maar enorme mogelijkheden bleven uit. Tot de laatste minuut van de officiële speeltijd. De ene invaller, Christian Benteke, bediende de andere invaller, Allen, die met een rake volley ervoor zorgde dat beide ploegen een punt aan de wedstrijd overhielden.

De club uit Londen was voorafgaand aan het duel op Anfield de koploper van de Premier League en blijft het ook. Het team van Arsène Wenger moet de koppositie echter wel delen met stuntploeg Leicester City, dat op bezoek bij Tottenham Hotspur won. De andere titelkandidaat, Manchester City, liet punten liggen bij Everton (0-0). Liverpool is afgezakt naar de negende plek.

Door: Vincent Houttuin