Manchester United Zondag, 1. Mei 2016
15:05 uur
Leicester City
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Anthony Martial 8. / Schot met rechts  (Antonio Valencia)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Wes Morgan 17. / Kopbal  (Danny Drinkwater)

90'
In de tweede helft was de wedstrijd duidelijk meer in evenwicht en in fases waren de bezoekers zelfs sterker dan United. Kansen kregen beide ploegen dan ook genoeg. De beste van Leicester kwam direct na rust toen Okazaki net tekort kwam om een voorzet binnen te glijden. Smalling was namens de thuisploeg het dichtst bij een treffer. Hij kopte op de paal. Ook in de spannende slotfase werd er niet meer gescoord waardoor Leicester het kampioensfeest nog moet uitstellen en de vierde plaats definitief uit zicht lijkt voor de ploeg van Van Gaal.
90'
90'
Schmeichel let goed op en voorkomt dat United in de blessuretijd nog een treffer kan maken. Bijna was daar Depay om de 2-1 binnen te schieten, maar de goalie van de bezoekers was precies op tijd.
90'
Nog vier minuten blessuretijd. Kan een van beide ploegen in de absolute slotfase nog voor een verrassende winnende treffer zorgen? Kampioen lijkt Leicester in ieder geval vandaag niet te worden want United is het meest dreigend.
89'
De vrije trap na de overtreding van Drinkwater stond nog. Rooney gaat achter de bal staan en schiet vanuit een lastige hoek fraai richting de goal van Schmeichel. De goalie van Leicester redt prima.
88'
Wissel in bij Leicester City -> Andy King
88'
Wissel uit bij Leicester City -> Riyad Mahrez
87'
Daar mag Leicester overigens niet klagen, want het leek erop alsnog Depay vast werd gehouden binnen het zestienmetergebied en dus had de bal zomaar op de stip gekund.
86'
Geel-rode kaart voor Danny Drinkwater (Leicester City)
Drinkwater houdt de vertrokken Depay op de rand van het strafschopgebied vast en krijgt daarvoor een tweede gele kaart.
85'
Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen beide ploegen in Leicester in 1-1. Vardy zorgde in de 24e minuut op aangeven van Fuchs voor de voorsprong van Leicester. Op slag van rust kopte Schweinsteiger een voorzet van Blind tegen de touwen. Eindigt het ook vandaag in 1-1?
84'
Nog enkele minuten te gaan en het kan in Manchester nog alle kanten op. Beide ploegen gaan vol voor de zege en hebben nog even om dat doel te bewerkstelligen.
82'
Wissel in bij Manchester United -> Memphis Depay
82'
Wissel uit bij Manchester United -> Marcus Rashford
78'
Smalling raakt de paal! Daar ontsnapt Leicester. Rooney geeft een afgeslagen bal opnieuw voor en vindt bij de tweede paal Smalling. De centrale verdediger, die daar nog stond voor een eerdere hoekschop, kopt vervolgens van dichtbij tegen de paal.
77'
Wissel in bij Leicester City -> Marc Albrighton
77'
Wissel uit bij Leicester City -> Jeffrey Schlupp
75'
Wissel in bij Manchester United -> Ander Herrera
75'
Wissel uit bij Manchester United -> Marouane Fellaini
74'
Martial probeert zich een weg te banen door de verdediging van Leicester. Hij komt een heel eind, maar wordt uiteindelijk gestuit net voordat hij uit wil halen.
71'
Een uitstekende individuele actie van Mahrez. Hij maakt zelf de ruimte voor het schot door twee spelers van United het bos in te sturen. Vanaf randje zestien haalt hij vervolgens uit, maar zijn inzet eindigt op de vuisten van De Gea.
70'
Een prima hoekschop van Blind eindigt op het hoofd van Fellaini. De grote Belg kopte, gehinderd door Ulloa, een metertje naast de voor hem verkeerde kant van de paal.
67'
Wissel in bij Leicester City -> Demarai Gray
67'
Wissel uit bij Leicester City -> Shinji Okazaki
67'
Gele kaart voor Wayne Rooney (Manchester United)
Geel voor de aanvoerder van United na een lichte overreding op Mahrez. Dat was duidelijk een optelsom voor scheidsrechter Oliver.
64'
Net als in de eerste helft een gevaarlijke vrije trap van Drinkwater, maar ditmaal levert het de bezoekers geen treffer op. De kopbal van Ulloa zeilt over de verre kruising.
62'
Wissel in bij Manchester United -> Mata
62'
Wissel uit bij Manchester United -> Jesse Lingard
61'
Rooney ziet dat Schmeichel wat ver voor zijn doel staat en probeert de goalie van Leicester te verrassen met een fraaie lob. De inzet van de aanvaller gaat niet heel ver over. Stijlvol gedaan!
58'
Gele kaart voor Danny Drinkwater (Leicester City)
Het gaat in deze minuten hard met de kaarten. Nu is er geel voor Drinkwater die de aan de zijlijn vertrokken Rashford aan het shirt trekt.
57'
Gele kaart voor Michael Carrick (Manchester United)
Ook geel voor Carrick nadat hij te laat is en Okazaki onderuit haalt.
54'
Twee kansjes voor Leicester in korte tijd. Het schot van Ulloa wordt geblokt en rolt naast. Uit de daaropvolgende corner kopt de Argentijn de bal richting de tweede paal waar Martial het leder wegwerkt.
53'
Gele kaart voor Jesse Lingard (Manchester United)
Het eerste geel van de middag is voor Lingard na een harde sliding op Schlupp.
50'
Een goede aanval van Leicester levert een kans op voor Okazaki. De Japanner komt echter net een teen tekort om de prima voorzet van Simpson binnen te glijden. Er volgt een corner omdat er nog een United-been tussen zit en uit die hoekschop kopt Ulloa over.
48'
Martial met een fraaie individuele actie in het strafschopgebied van Leicester. Daarmee creëert hij ruimte voor het schot, maar dat schot zeilt ruim over.
47'
Het eerste gevaar na rust komt van Leicester. Fuchs neemt een hoekschop en vindt bij de tweede paal Morgan. Zijn kopstoot wordt gered door De Gea.
46'
De bal rolt weer in Manchester als de bezoekers hebben afgetrapt. Beide ploegen zijn ongewijzigd aan deze tweede helft begonnen!
46'
45'
Een zeer aantrekkelijke eerste helft in Manchester heeft veel kansen en twee doelpunten opgeleverd. United was de betere ploeg en kreeg de meeste mogelijkheden, maar de equipe van Van Gaal scoorde slechts eenmaal. Martial ontving een doorgeschoten voorzet en rondde beheerst af. Niet veel later was het echter alweer gelijk nadat Morgan op aangeven van Drinkwater de 1-1 tegen de touwen kopte. Het is nog lang niet beslist hier in Manchester met nog 45 minuten voetbal voor de boeg!
45'
43'
Valencia heeft ruimte op de rand van het strafschopgebied van Leicester. Ditmaal besluit hij het zelf te proberen in plaats van een voorzet te geven. De harde uithaal van Valencia wordt weggeschoten door de stoïcijnse Huth.
40'
Weer zijn de bezoekers dreigend! Nu is het Drinkwater die de kans krijgt. Zijn inzet van dichtbij belandt via een United-speler in het zijnet. Uit de hoekschop die volgt kopt de vrijstaande Morgan ruim over.
39'
Nu schreeuwen ze bij Leicester om een strafschop nadat Rojo Mahrez in het strafschopgebied van United over de knie legt. Scheidsrechter Oliver vindt het geen strafschop. Dat was toch twijfelachtig.
38'
Een prima tegenstoot van Leicester. Simpson onderschept de bal en bereikt Mahrez. De voorzet van de spelmaker van Leicester op Ulloa is uitstekend, maar de spits kopt over.
36'
United is de betere ploeg in deze eerste helft en krijgt dan ook de meeste kansen. Ditmaal is het Fellaini die voor gevaar zorgt. Uit een hoekschop van Blind kopt hij echter recht in de handen van Schmeichel.
31'
Een belangrijk moment in deze wedstrijd! Lingard kan alleen op Schmeichel af na een fout van Simpson. Simpson achtervolgt Lingard en die gaat naar de grond. Bij United denken ze aan rood, maar Simpson lijkt niet veel fout te doen. Zo oordeelt ook scheidsrechter Oliver want hij fluit niet voor een overtreding.
30'
Mahrez speelt Schlupp aan en die zoekt ruimte om randje zestien uit te halen. Die ruimte vindt hij, maar zijn schot wordt prima geblokt door Valencia.
27'
Beide ploegen stonden in het verleden op het hoogste Engelse niveau 41 keer tegenover elkaar in Manchester. Van die 41 ontmoetingen won Leicester er slechts drie. De thuisploeg won 27 keer en elfmaal eindigde het gelijk.
23'
United mag een vrije trap namen op een fijne positie na een overtreding van Drinkwater. Vanaf een kleine twintig meter afstand, recht voor het doel van Schmeichel, gaat Rooney achter de bal staan. Zijn inzet belandt in de muur en levert niets op.
21'
Wat een belangrijke onderschepping van Ulloa want als hij de bal niet had weggekopt dan had Fellaini vrij kunnen inkoppen. Prima verdedigende actie van de aanvaller van Leicester.
18'
United is duidelijk niet van slag door die tegentreffer want de ploeg van Van Gaal is direct weer dreigend. Het schot van Rooney mist echter richting en verdwijnt dan ook ruim naast.
16'
Doelpunt voor Leicester City, 1:1 door Wes Morgan
En het is weer gelijk in Manchester! Drinkwater mag een vrije trap nemen en doet dit uistekend. Hij legt de bal op het hoofd van Morgan en die kopt de bal van dichtbij achter de kansloze De Gea. Wat een wedstrijd hier voorlopig!
14'
Bijna is het daar al 2-0! Fellaini legt de bal bij de tweede paal klaar voor de inlopende Lingard. Van binnen het zestienmetergebied van Leicester schiet Lingard hard in de korte hoek, maar Schmeichel redt uitstekend en houdt zijn ploeg voorlopig in de wedstrijd.
12'
Okazaki met de eerste mogelijkheid voor de bezoekers! De Japanner kopt op aangeven van Mahrez echter niet tussen de palen.
8'
Doelpunt voor Manchester United, 1:0 door Anthony Martial
Ja, daar is de openingstreffer al voor United! Martial staat helemaal vrij in het strafschopgebied van Leicester om een doorgeschoten bal op de pikken. Van dichtbij schuift hij het leder vervolgens beheerst onder Schmeichel door. Wat een begin van de ploeg van Van Gaal zeg!
5'
De aanvallende intenties van United zijn direct zichtbaar in de openingsminuten. De ploeg van Van Gaal moet dan ook winnen om zicht te houden op die zo begeerde vierde plaats die recht geeft op deelname aan de voorrondes van de Champions League.
3'
Er zijn ruim 3200 supporters uit Leicester en omstreken aanwezig in Manchester in de hoop dat hun club vandaag voor het eerst in de historie kampioen van Engeland wordt.
1'
Het is begonnen in een regenachtig Manchester als de thuisploeg heeft afgetrapt! Laten we hopen dat beide ploegen er een waar spektakelstuk van maken in dit mogelijke kampioensduel van Leicester!
1'

Weinig verrassingen in de basisopstellingen van beide elftallen. Louis van Gaal voert een wijziging door ten opzichte van het gewonnen competitieduel met Everton. In de verdediging is er een basisplaats voor Antonio Valencia en dat gaat ten koste van Timothy Fosu-Mensah. De Nederlander begint op de bank. Claudio Ranieri ziet na de 4-0 zege op Swansea City geen redenen om zijn elftal te wijzigen en doet dit dan ook niet. In de spits is Leonardo Ulloa dus opnieuw de vervanger van de geschorste Jamie Vardy.

Zijn we vandaag getuige van de ontknoping van het voetbalsprookje van Leicester City dat Engeland al maanden in zijn greep heeft? Die kans is zeer reëel want als Leicester vanmiddag wint van Manchester United is de ploeg van trainer Claudio Ranieri niet meer te achterhalen door de enige overgebleven concurrent Tottenham Hotspur. Vanmiddag om vijf over drie (Nederlandse tijd) neemt Leicester het in Manchester op tegen de equipe van Louis van Gaal. Scheidsrechter bij dit heerlijke affiche is de 31-jarige Michael Oliver. Mijn naam is Roel Egberts en ik houd u straks live op de hoogte van alle ontwikkelingen bij dit topduel in de Premier League.

Manchester United
De ploeg van Van Gaal is nog altijd in de race om als vierde te eindigen in de Premier League. En die plek geeft recht op deelname aan de voorrondes van de Champions League. Het gat met de huidige nummer vier, rivaal Manchester City, bedraagt vijf punten, maar City heeft wel al een wedstrijd meer gespeeld. Met nog vier competitieduels te gaan heeft United nog genoeg om voor te spelen en dus moet de ploeg vandaag winnen om zicht te houden op die zo begeerde vierde plaats. Helemaal omdat concurrent West Ham United gisteren al met 0-3 won op bezoek bij West Bromwich Albion en nu in punten gelijk staat met United. Bovendien speelt Manchester City later op de zondag nog de lastige uitwedstrijd tegen het Southampton van Ronald Koeman. Van Gaal is dan ook niet van plan om mee te werken aan het sprookje van Leicester. “Het is goed voor de Premier League en het voetbal dat niet altijd dezelfde ploegen kampioen worden, maar we kunnen niet toestaan dat ze dit weekend al kampioen worden op Old Trafford”, zo zei Van Gaal vrijdag op de persconferentie. “Ik denk dat ze volgende week de titel pakken, dus we zullen het feestje niet verpesten. We zullen het alleen een beetje uitstellen.”

Dan naar de ploeg uit Leicester die de gehele voetbalwereld al tijden bezighoudt. Vandaag kunnen de Foxes hun eerste titel in de lange historie veroveren. En dat had niemand aan het begin van dit seizoen verwacht. De ploeg die vorig jaar nog op het punt van degraderen stond en door een eindspurt van jewelste degradatie alsnog wist te ontlopen. Die ploeg zou dit jaar toch geen rol van betekenis in de Premier League gaan spelen? Hoe anders liep het en met nog drie wedstrijden voor de boeg heeft het elftal van Ranieri nog één zege nodig om het kampioenschap veilig te stellen. Ongekend spannend was de strijd tussen Leicester en Tottenham de afgelopen weken, maar plots kwamen de Spurs afgelopen maandag in eigen huis niet verder dan een teleurstellend gelijkspel tegen West Bromwich Albion. Aangezien Leicester een dag eerder met ruime cijfers won van Swansea City liep het verschil tussen beide ploegen op tot zeven punten. Vanmiddag kan Leicester het Engelse voetbalsprookje een passend einde geven door het grote United te verslaan op Old Trafford om zo de titel te veroveren. Mocht Leicester, zonder de geschorste topscorer Jamie Vardy, echter niet weten te winnen dan is de kans nog zeer reëel dat de ploeg een dag later alsnog kampioen wordt. Maandag moet Tottenham namelijk op bezoek bij stadsrivaal Chelsea en als de Spurs niet weten te winnen is het alsnog feest in Leicester.

Zodra de opstellingen van beide elftallen bekend zijn, kunt u deze vinden onder het kopje wedstrijddetails.