29.04.2016 20:30

Van Gaal wil feestje van Leicester uitstellen

Trainer van Louis van Gaal is niet van plan om mee te werken aan het kampioensfeestje van Leicester City. Wint het team van trainer Claudio Ranieri op Old Trafford, dan is Leicester City niet meer te achterhalen door Tottenham Hotspur. Van Gaal hoopt het feestje enkel uit te stellen.

"Het is goed voor de Premier League en het voetbal dat niet altijd dezelfde ploegen kampioen worden", zegt Van Gaal op de persconferentie van vrijdag. "Maar we kunnen niet toestaan dat ze dit weekend al kampioen worden op Old Trafford. Ik denk dat ze volgende week de titel pakken, dus we zullen het feestje niet verpesten. We zullen het alleen een beetje uitstellen."

Voor Manchester United staat er ook nog veel op het spel. The Red Devils willen bij de eerste vier eindigen, maar dan moet Arsenal of Manchester City nog wel worden achterhaald. De achterstand van het team van Van Gaal, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld dan de concurrenten, is vijf punten.

"Manchester City en Arsenal spelen nog tegen elkaar (zondag 8 mei, red.), dus één van hen gaat sowieso nog punten verspelen", is Van Gaal hoopvol. "De druk ligt bij ons, wij moeten vanaf nu elke wedstrijd die we spelen winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner