31.01.2017 14:18

Sampdoria neemt Đuričić over van SL Benfica

Sampdoria heeft Filip Đuričić definitief overgenomen van  het Portugese SL Benfica. De 25-jarige middenvelder werd dit seizoen al gehuurd door de Italiaanse club en voetbalt nu ook de komende jaren in Genoa.

Sampdoria bedong afgelopen zomer al een optie tot koop op de oud-speler van sc Heerenveen. De huidige dertien van de Serie A heeft nu besloten om Đuričić voor zo'n drie miljoen euro definitief vast te leggen. De Servische middenvelder begon dit seizoen nog niet eenmaal in de basis bij Sampdoria, maar mocht al wel zeven keer invallen. In de honderd speelminuten die hij kreeg, heeft de tweebenige Đuričić echter nauwelijks indruk gemaakt.

Toch is de clubleiding van Sampdoria overtuigd geraakt van de kwaliteiten van de 24-voudig Servisch international. Đuričić staat nu toe de zomer van 2021 onder contract bij de Italiaanse club. Onderdeel van de transfer is het vertrek van Pedro Pereira naar Benfica. Đuričić maakte tussen 2009 en 2013 furore als speler van sc Heerenveen, maar is er nooit in geslaagd om door te breken bij Benfica. Hij werd eerder al verhuurd van FSV Mainz 05, Southampton en RSC Anderlecht. Alleen in België maakte hij geregeld minuten.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner