Liverpool FC
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jordon Ibe 37. / Schot met links  (Joe Allen)

90'
De tweede helft ging verder waarmee de eerste helft was geëindigd: hoog tempo en veel snelle uitbraken. Stoke nam het initiatief over van Liverpool, maar wist maar mondjesmaat kleine kansen te creëren. Liverpool daarentegen kreeg wel wat grotere kansen, maar Ibe en Firmino wisten de score niet verder uit te breiden. Met de aanvallende wissels van Mark Hughes probeerde Stoke de nul van het scorebord af te krijgen, maar het mocht niet baten. Liverpool wint de eerste ontmoeting met Stoke en staat op de drempel van de finale.
90'
90'
De extra speeltijd bedraagt drie minuten.
90'
Oei. Kolo Touré grijpt nu ook al naar de hamstring. Jürgen Klopp kijkt afwachtend naar zijn verdediger, maar hij lijkt door te kunnen. Hij zal wel moeten, want wissels zijn er niet meer.
89'
De officiële speeltijd zit er bijna op.
87'
Stoke dringt nu aan met alles wat het heeft. Zelfs de verdedigers doen nu meer in de aanval voor de laatste minuten van de wedstrijd.
83'
De laatste wissel van Hughes is een feit. Oud Liverpool-aanvaller Peter Crouch is in de ploeg gekomen bij Stoke. Dat gaat ten koste van Xherdan Shaqiri.
83'
Wissel in bij Stoke City -> Peter Crouch
83'
Wissel uit bij Stoke City -> Xherdan Shaqiri
82'
Xherdan Shaqiri is er vandoor. De kleine, snelle aanvaller trekt naar binnen en gaat richting de achterlijn. Daar wil hij de bal terugleggen, maar Kolo Touré komt er tussen glijden.
80'
Christian Benteke, de topscorer van Liverpool, is inmiddels binnen de lijnen gekomen voor Joe Allen.
80'
Wissel in bij Liverpool FC -> Christian Benteke
80'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Joe Allen
78'
Roberto Firmino waagt nog maar eens een afstandsschot. Ditmaal is het schoot hard, maar minder goed gericht. Het schot gaat meters over het doel.
76'
Invaller Joselu krijgt zijn eerste schot op doel. Na een mooi overstapje ontvangt de Spanjaard de bal in zijn voeten, draait weg en schiet de bal op doel. Onderweg wordt de bal van richting veranderd, waardoor Mignolet tot het uiterste moet gaan om de bal over te tikken.
74'
Wederom een persoonlijke fout in de verdediging van Stoke. Butland wil een bal uitschieten, maar schiet de bal aan tegen de druk zettende Firmino. De bal dreigt over de doelman heen te gaan, maar die kan nog net redding brengen.
73'
Gele kaart voor Simon Mignolet (Liverpool FC)
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor de doelman van Liverpool: Simon Mignolet. De goalie was al meerdere keren aan het tijdrekken bij een uittrap, maar nu gaat hij op de bon.
69'
Stoke heeft voor de tweede maal deze wedstrijd gewisseld. Bojan, vandaag niet in zijn beste doen, is naar de kant gegaan en voor hem in de plaats is Joselu gekomen.
69'
Wissel in bij Stoke City -> Joselu
69'
Wissel uit bij Stoke City -> Bojan
68'
En nu is het Stoke weer aan de andere kant van het veld wat gevaarlijk wordt. Notabene verdediger Ryan Shawcross zet de aanval op en neemt dan positie in de zestien. De voorzet komt weer op zijn hoofd terecht, maar hij kopt over.
68'
Daar is Ibe weer!
Jordon Ibe is weer razendsnel vertrokken, kapt de bal mooi achter zijn standbeen langs waardoor hij Johnson op het verkeerde been zet. Uit een moeilijk positie probeert de jonge Engelsman het in de korte hoek, maar het schot eindigt in het zijnet.
67'
Nathaniel Clyne sprint er vandoor en dribbelt de zestien binnen van de tegenstander. Met grote passen komt Marko Arnautović meeverdedigen en zet Clyne met een schouderduw aan de kant.
65'
Inzet van James Milner. De invaller schiet de bal met links langs Jack Butland, maar Erik Pieters staat naast de doelman en houdt de bal tegen.
63'
Uithaal van Roberto Firmino!
Liverpool passt de bal rond ter hoogte van de zestien meter van de tegenstander. Uiteindelijk ontvangt Firmino de bal. Hij kapt zijn tegenstander met een mooie voetbeweging uit en schiet de bal dan met links een halve meter naast het doel.
63'
Stoke City met het meeste balbezit in de tweede helft. Het is ook duidelijk aan het spelbeeld te zien dat de thuisploeg het initiatief heeft overgenomen van Liverpool, dat in de eerste helft heer en meester was.
61'
Oei, daar komt Pieters goed weg. Uit een corner is Pieters de laatste man ter hoogte van de middellijn en hij wordt onder druk gezet door Roberto Firmino. Dan schiet Pieters de bal tegen de rug aan van Firmino, maar die is, gelukkig voor Pieters, even de bal kwijt.
58'
Wat een HEERLIJKE bal van Arnautović. De topscorer van Stoke splijt de verdediging van Liverpool open, maar Bojan kan net niet bij de bal komen.
56'
Goede aanval van Stoke. Pieters speelt Bojan vrij, die op zijn beurt op avontuur gaat. Hij moet eigenlijk afspelen aan Walters of Arnautović, maar gaat voor eigen succes en dan wordt de bal van hem afgepakt. Tot woede van zijn mede-aanvallers.
55'
Tempo gaat weer iets omhoog. Stoke dringt aan bij het doel van Simon Mignolet, maar daar blijft het voor de rest ook bij.
53'
Prima indraaiende vrije trap van Marko Arnautović, Whelen wordt een schot onthouden en ook Ryan Shawcross krijgt zijn schot niet op het doel.
50'
Het is in ieder geval niet de wedstrijd van Pieters. In de eerste helft een paar foutjes en ook in de tweede helft begint de linksback matig.
47'
De eerste poging in de tweede helft komt op naam van Emre Can. De middenvelder lost een schot van afstand, maar zijn poging gaat een paar meter naast.
46'
De tweede helft van deze ontmoeting is ook van start gegaan. Stoke heeft in de wissel gebruik gemaakt van een wissel. Geoff Cameron, de verdediger die afgelopen weekend rood kreeg, is achter gebleven in de rust en vervangen door Jon Walters.
46'
Wissel in bij Stoke City -> Jon Walters
46'
Wissel uit bij Stoke City -> Geoff Cameron
46'
45'
Liverpool begon zeer en zeer sterk aan de wedstrijd en zette Stoke vanaf minuut één onder druk. Echte kansen kwamen alleen van afstand. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, toen Bojan een grote schietkans kreeg, maar de bal mistte. In de 37ste minuut bracht Jordon Ibe, die de geblesseerde Coutinho verving al vroeg in de wedstrijd, Liverpool op voorsprong. Nog geen twee minuten later had Marko Arnautović de gelijkmaker op zijn hoofd, maar hij kopte voorlangs. Liverpool is beter, Stoke wankelt.
45'
45'
Grote kans voor Glen Johnson. De verdediger krijgt een afvallende bal op de pantoffel, maar Mignolet redt heel knap op de doellijn.
45'
De extra speeltijd in de eerste helft bedraagt drie minuten.
41'
Wederom ontsnapt Stoke. Lallana draait daar Erik Pieters helemaal dol op de achterlijn en geeft de bal voor richting de tweede paal. Ibe krijgt daar even de tijd om de bal te ontvangen en probeert de bal in de verre hoek te krullen, maar het schot gaat voorlangs.
39'
En nu is het Liverpool weer wat bijna een fout in de verdediging van Stoke afstraft. Firmino ontfutselt de bal van Shawcross, maar de verdediger kan zijn fout herstellen en belet Firmino van het scoren.
39'
Arnautović heeft de gelijkmaker op zijn hoofd!
Een goede voorzet van oud Liverpool-verdediger Johnson krult voor de goal langs van Liverpool. Marko Arnautović is naar binnen gekomen en kan binnen koppen, maar raakt de bal niet hard genoeg.
37'
Doelpunt voor Liverpool FC, 0:1 door Jordon Ibe
Liverpool komt terecht op voorsprong. Lallana wordt weggestuurd en geeft de bal terug op de zestien waar Joe Allen staat. Allen schuift de bal door richting de vrijstaande Ibe, die met links de verre hoek vindt.
34'
Nee, ook Dejan Lovren kan niet verder. Hij wordt vervangen door James Milner. Lucas Leiva gaat nu centraal achterin spelen en neemt de plek over van Lovren.
34'
Wissel in bij Liverpool FC -> James Milner
34'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Dejan Lovren
32'
Liverpool-verdediger Dejan Lovren gebaart naar de kant. Hij wil verzorging en grijpt ook naar zijn hamstring. Zou hij de volgende zijn die er vanaf moet?
31'
Afellay laat zien dat hij er is. De Nederlander haalt veel balletjes op in de tegenstander en is vaak aanspeelbaar. Alleen komt Afellay niet zo vaak in balbezit voor de goal.
28'
De volgende poging van Ibe is al beter. Via de rechterkant kan Firmino voorgeven en doet dat richting Lallana, die op zijn beurt de bal door kopt richting Ibe. De invaller controleert de bal en schiet dan recht op Butland af.
26'
De kans voor Bojan!
Een corner voor Stoke en die pakt bijna goed uit. De kleine Spanjaard loopt terug richting de strafschopstip en Xherdan Shaqiri, nemer van de hoekschop, legt de bal daar precies neer. Open schietkans, maar Bojan mist de bal volledig.
24'
Invaller Ibe met zijn eerste, echte actie. De aanvaller trekt vanaf links naar binnen en probeert het dan met de rechter. Het schot gaat hoog over, omdat het steeds meer afdraait van de goal.
23'
Na de wissel van Coutinho is het tempo ook gelijk wat naar beneden gegaan. Toch blijft Liverpool de bovenliggende partij.
18'
Coutinho is naar de kant gegaan, hij krijgt een knuffel van Jürgen Klopp. Jordon Ibe is de vervanger van de Braziliaan.
18'
Wissel in bij Liverpool FC -> Jordon Ibe
18'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Coutinho
17'
Coutinho ligt op het veld. Schud met het hoofd, grijp naar zijn hamstring. Het lijkt er al vroeg in de wedstrijd op dat Coutinho de wedstrijd niet kan voortzetten.
17'
Het tempo ligt hoog. Leuk om te zien, want de aanvallen blijven zich opstapelen. Engels bekervoetbal, altijd een genot.
15'
In de tegenstoot komt Coutinho er razendsnel uit. De kleine dribbelaar sprint op Stoke-verdediger Ryan Shawcross af, maar die blijft goed kijken naar de bal. Gevaar voorbij.
15'
Stoke City komt beter in de wedstrijd. De thuisploeg durft nu eindelijk te voetballen op de helft van de tegenstander, echte kansen blijven voorlopig nog uit voor de thuisploeg.
13'
Korte combinatie tussen Roberto Firmino en Coutinho. De kleine technische spelers kunnen tot de zestien komen, maar dan komt Afellay ertussen, die goed meeverdedigd.
11'
De eerste tien minuten van de wedstrijd zijn duidelijk voor de uitploeg. Ze proberen snel op voorsprong te komen, maar Butland houdt zijn doel nog schoon op dit moment.
8'
Weer een afstandsschot. Ditmaal van Allen Lallana. De aanvallende middenvelder legt de bal lekker voor zijn rechter en neemt de bal dan hard en laag op de buitenkant van de voet. Butland moet gestrekt naar de hoek, maar voorkomt een goal.
7'
Stoke-trainer Mark Hughes begrijpt er niks van. De oefenmeester staat druk te gebaren van het goal af te komen, maar het lukt nog niet.
5'
De druk van Liverpool blijft aanhouden. De thuisploeg krijgt de bal maar niet van eigen helft. Uit een corner kan Kolo Touré net niet bij de bal komen, waardoor Butland de bal kan oppikken.
3'
Zo, lekker begin van de wedstrijd. Liverpool zet maximaal druk op de tegenstander en die ondergaat wat foutjes in de verdediging.
1'
De wedstrijd is begonnen. En hoe. Pieters maakt een foutje met een slechte inspeelpass. Firmino pikt de bal op, dribbelt een paar meter en test dan Jack Butland, doelman van Stoke, voor het eerst. Ook al is het in twee keer, Butland heeft de bal.
1'
Stoke City treedt vanavond met twee van de drie Nederlanders aan tegen Liverpool. Ibrahim Afellay en Erik Pieters hebben een basisplaats gekregen van Mark Hughes. De derde Nederlander, Marco van Ginkel neemt plaats op de reservebank. Bij Liverpool drie wijzigingen ten opzichte van de met 2-0 verloren wedstrijd tegen West Ham United. Mamadou Sakho is in de verdediging vervangen door Kolo Touré. Jordon Ibe en Christian Benteke beginnen ook op de bank, zij worden vervangen door Joe Allen en Adam Lallana.
In het nieuwe jaar gaat ook de League Cup weer verder met waar het was gebleven. We zijn aanbeland in de halve finales. Op deze dinsdag neemt Stoke City het op tegen het Liverpool van Jürgen Klopp. Het toneel voor deze wedstrijd is het Britannia Stadium in Stoke. De winnaar van deze confrontatie over twee wedstrijden, speelt in de finale tegen de winnaar tussen Everton FC en Manchester City. Zij spelen morgen hun halve finale spelen.

Stoke City doet het naar behoren in de Engelse Premier League. De ploeg van Mark Hughes staat op een keurige tiende plaats, slechts één puntje achter Liverpool, dat achtste staat. Beide ploegen wonnen acht van de twintig wedstrijden dit seizoen. Liverpool deed het net iets beter met zes gelijke spelen, Stoke verloor één keer vaker. In de eerste speelronde van de Premier League dit seizoen troffen beide ploegen elkaar. Toen was Liverpool met 0-1 te sterk in het Britannia Stadium. Het enige doelpunt kwam op naam van Coutinho.

Vorige ontmoetingen in League Cup
De laatste ontmoeting in de League Cup dateert uit het seizoen 2011/2012. Toen wist Liverpool ook Stoke te verslaan in eigen stadion. Hoewel Kenwyne Jones de thuisploeg toen nog op voorsprong bracht, was het Luis Suárez die in de tweede helft met twee doelpunten persoonlijk de stand omzette naar een 1-2 winst voor Liverpool. De grootste nederlaag tegen Liverpool komt ook voort uit een wedstrijd uit de League Cup. In 2000/2001 won Liverpool op bezoek bij Stoke met maar liefst 0-8.

Goed, dat is allemaal historie. Stoke heeft bewezen die seizoen een lastige tegenstander te zijn, met name in eigen huis. Zo won de ploeg van Mark Hughes in eigen huis van Chelsea, Manchester City en Manchester United. Leicester City kwam niet verder dan een gelijkspel. Hoe dan ook, het wordt een hele andere wedstrijd vanavond.

Arnautović beleeft comback
De grote mannen bij Stoke dit seizoen hebben een verleden in de Eredivisie. Marko Arnautović, topscorer van Stoke City met zeven doelpunten in de Premier League, laat zien ook heel goed te kunnen voetballen. Daarnaast is oud Ajacied Bojan ook belangrijk bij de Potters. De Spanjaard scoorde vijf keer.

Bij Liverpool komen de meeste doelpunten van Christian Benteke. Hoewel Klopp niet vaak met een vast duo spitsen speelt, is het de Belg die tot dusver zes doelpunten heeft gemaakt in de Premier League. In de League Cup is dat overigens een andere Belg. Divock Origi scoorde in de kwartfinale tegen Southampton (1-6 winst), driemaal voor de Reds.

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Anthony Taylor en deze arbiter zal om 21.00 uur fluiten voor het begin van de eerste helft. De opstellingen van beide ploegen zullen een uur van te voren bekend zijn. Mijn naam is Thomas Mulder en ik volg deze wedstrijd voor jullie. Veel plezier!