05.01.2016 22:50

Liverpool op drempel van de finale na winst

Middenvelder Jordon Ibe viert zijn openingstreffer tijdens het duel in de League Cup tussen Stoke City en Liverpool. (05-01-2016)

Liverpool heeft dinsdagavond in het eerste duel in de halve finale van de League Cup Stoke City verslagen met 0-1. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van invaller Jordon Ibe. Stoke City moet in de return het tij zien te keren.

Stoke City, dat begon met Ibrahim Afellay en Erik Pieters in de basis en Marco van Ginkel op de bank, had het vanaf minuut één al lastig in eigen huis. Het Liverpool van Jürgen Klopp kreeg enkele kansen van afstand, waarbij het schot van Adam Lallana het dichtstbij het doel kwam. Toch kwam de eerste grote kans op naam Stoke-aanvaller Bojan. De kleine Spanjaard kreeg de uitgelezen mogelijkheid om vanaf een metertje of tien raak te schieten, maar hij miste de bal compleet.

Tien minuten later was het Liverpool wat verdiend op voorsprong kwam via een doelpunt van Jordon Ibe. De jonge aanvaller, die in de achttiende minuut al ingevallen vanwege een blessure aan de hamstring van Coutinho, schoot de bal goed in de verre hoek. Twee minuten na de goal van Ibe had Marko Arnautović de gelijkmaker op zijn hoofd, maar hij kopte van dichtbij voorlangs. In de laatste minuut van de eerste helft moest Liverpool-doelman Simon Mignolet nog een keer tot het uiterste gaan om een inzet van oud Liverpool-verdediger Glen Johnson te keren.

De tweede helft begon zoals de eerste helft was afgelopen. Een hoog tempo en het spel golfde over en weer. Afellay en Arnautović werkten hard voor de thuisploeg, maar het had weinig rendement. Hoewel Stoke City het initiatief in het begin van de tweede helft overnam van Liverpool, was het de uitploeg die in de 63ste minuut gevaarlijk werd door een schot van Firmino. De Braziliaan kapte naar binnen en schoot de bal rakelings naast. Vijf minuten later was het doelpuntenmaker Ibe die in het zijnet schoot na een goede individuele actie.

Stoke zette alles op alles om een gelijkmaker te forceren en Stoke-trainer Mark Hughes bracht twee aanvallende wissels in het veld. Het leverde echter niets op voor de thuisploeg. Jon Walters kreeg in de blessuretijd nog dé kans op de gelijkmaker, maar hij schoot voorlangs. In het tweede duel moet Stoke City nu winnen van Liverpool om nog kans te maken op de finaleplaats in de League Cup.

Wie wint dit jaar de Capital One Cup? #capitalonecup #football #leaguecup #voetbalpracht