26.01.2016 23:49

Liverpool bereikt finale na strafschoppen

Na een bloedstollend duel dat werd beslist in een strafschoppenserie heeft Liverpool de finale bereikt van de League Cup. Doelman Simon Mignolet stopte twee penalty's waardoor de strafschoppenreeks eindigde in 6-5.

Liverpool had het op Anfield bijzonder zwaar tegen Stoke City dat in de return een thuisnederlaag (0-1) moest goedmaken. Bij de bezoekers eisten Ibrahim Afellay en Erik Pieters een hoofdrol op. Marko Arnautović (voorheen FC Twente) zorgde voor de belangrijke treffer. In de blessuretijd van de eerste helft schoot hij na een snelle counter in buitenspelpositie raak.

Het doelpunt was voor Stoke City genoeg om verlenging af te dwingen. In de extra tijd was invaller Marco van Ginkel voor de bezoekers dicht bij de winnende treffer maar hij trof de paal.

Mignolet stopte de strafschoppen van Peter Crouch (ex-Liverpool) en Marc Muniesa. Joe Allen schoot de thuisclub naar de finale waarin Everton of Manchester City de tegenstander wordt.