17:00 uur
Chelsea FC
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Didier Drogba 53. / Kopbal  (Cesc Fàbregas)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Robin van Persie 90. / Schot met links  (Marouane Fellaini)

90'

Wat een ontknoping! In de blessuretijd werd Branislav Ivanović van het veld gestuurd en even later zorgde Robin van Persie voor de gelijkmaker. Manchester United en Chelsea delen de punten in de Engelse topper!
90'
90'
Doelpunt voor Manchester United, 1:1 door Robin van Persie
Toch nog.. toch nog! In de blessuretijd redt Robin van Persie een punt voor Manchester United. In de scrimmage schiet de Nederlander van dichtbij raak: 1-1!
90'
Geel-rode kaart voor Branislav Ivanović (Chelsea FC)
Dit is wel een hele lichte overtreding voor een tweede gele kaart. Hoe dan ook: Ivanović moet het veld verlaten.
90'
Wissel in bij Chelsea FC -> Kurt Zouma
90'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Willian
90'
Nog vier minuten extra tijd!
89'
Gele kaart voor Robin van Persie (Manchester United)
Ook onze landgenoot gaat in het boekje. Hij is de negende speler die geel krijgt in deze wedstrijd.
89'
Wissel in bij Chelsea FC -> André Schürrle
89'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Eden Hazard
88'
Gele kaart voor Eden Hazard (Chelsea FC)
Daar is de volgende speler van Chelsea die geel krijgt. Hazard wordt bestraft voor een overtreding op Rafael.
88'
Er zijn nog maar een paar minuten te spelen op Old Trafford. Kan Manchester United nog een punt pakken?
86'
Cheeky Robin van Persie! De Nederlander geeft de springende John Terry een gemeen duwtje, die daardoor niet lekker terechtkomt. De Engelsman grijpt naar zijn knie, maar het lijkt mee te vallen.
84'
Manchester United zet alles op alles, maar echt grote kansen krijgt de thuisploeg nauwelijks. Chelsea heeft het achterin dichtgetimmerd en gaat de voorsprong niet meer weggeven.
81'
Over! Rafael pompt de bal in het strafschopgebied en invaller James Wilson probeert de voorzet te verlengen. De kopbal van Wilson eindigt op het dek van het doel.
79'
Ook Adnan Januzaj krijgt een schietkans. De Belgische tiener mikt de bal een meter of twee naast het doel.
79'
Schot Robin van Persie, redding Thibaut Courtois! Vanuit een zeer lastige hoek moet de Nederlander schieten, maar dat doet hij goed. Courtois heeft zijn doel echter verkleind en stopt het schot met zijn voet.
77'
Gele kaart voor Marouane Fellaini (Manchester United)
Marouane Fellaini kan Eden Hazard niet tegenhouden en daarom houdt hij zijn landgenoot even vast: geel!
76'
Dat kan pijn doen! Robin van Persie wil op doel schieten, maar hij schiet de bal tegen de borst van Nemanja Matić. Hij blijft met pijn op de grond liggen.
75'
Het team van Louis van Gaal oogt onmachtig. Chelsea kan het balletje redelijk rustig laten rondgaan. Manchester United zet wel druk, maar dat lijken de bezoekers nauwelijks te deren.
72'
De wedstrijd vordert en de tijd begint te dringen voor Manchester United. Winst lijkt gezien het spelbeeld onmogelijk voor de thuisploeg, maar een punt zit er nog in.
69'
Bijna de 0-2! Branislav Ivanović stoomt op en hij wordt door niemand tegengehouden. Vanuit een moeilijke positie probeert hij de bal in de lange hoek te schieten, maar het schot gaat voorlangs.
67'
Wissel in bij Manchester United -> James Wilson
67'
Wissel uit bij Manchester United -> Mata
67'
Wissel in bij Chelsea FC -> John Mikel
67'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Oscar
66'
De Argentijn speelt niet zijn beste wedstrijd. Ook deze vrije trap komt niet bij een medespeler terecht. Sterker nog: het eenmansmuurtje vangt de bal op.
65'
Manchester United krijgt een vrije trap op een mooie plek, na een overtreding van Branislav Ivanović op Ángel Di María. De overtreding werd gemaakt op een paar meter naast het atrafschopgebied.
64'
Gele kaart voor Branislav Ivanović (Chelsea FC)
Of de kaart voor de overtreding is of voor het klagen is onduidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat Ivanović in het boekje gaat.
61'
Gele kaart voor Oscar (Chelsea FC)
Daar is de volgende middenvelder van Chelsea die geel krijgt. Oscar is te laat en haalt Chris Smalling onderuit.
61'
De supporters van Chelsea voeren de boventoon op Old Trafford.
59'
Heerlijk schot en een heerlijke redding! Willian stoomt door de as van het veld op en haalt vanaf een meter of 25 uit. Het schot gaat richting de rechterkruising, maar David de Gea let goed op en plukt met een sierlijke duik de bal uit de lucht.
59'
Chelsea laat het balletje nu rustig rondgaan. Het is aan Manchester United om het initiatief te nemen.
56'
Manchester United gaat direct na de 0-1 op jacht naar de gelijkmaker. Als je naar de bank kijkt, heeft Louis van Gaal niet heel veel goede opties. Het is zonde dat Wayne Rooney en Radamel Falcao er niet bij zijn.
53'
Doelpunt voor Chelsea FC, 0:1 door Didier Drogba
Daar is de 0-1! Vlak na de enorme kans van Eden Hazard komt Chelsea alsnog op voorsprong. Uit een hoekschop van de Belg kopt Didier Drogba raakt. Opvallend: de Ivoriaan werd gedekt door Rafael.
53'
Dat móest de 0-1 zijn! Wát een kans voor Chelsea. Eden Hazard komt één op één met David de Gea en de Belg moet scoren, maar hij schiet de bal tegen de Spaanse doelman aan.
52'
Dat scheelt niet heel veel! Na een hoekschop komt de bal via Daley Blind en Robin van Persie bij Marouane Fellaini die op de rand van het strafschopgebied snel moet handelen. De Belg probeert de bal in de lange hoek te schieten, maar zijn poging gaat naast.
50'
Een kleine scrimmage voor het doel van Manchester United, maar de verdedigers van de thuisploeg weten de bal weg te werken.
49'
Gele kaart voor Cesc Fàbregas (Chelsea FC)
Mata draait weg bij Cesc Fàbregas, die vervolgens een overtreding op zijn landgenoot begaat. Dat kost hem geel.
49'
Chelsea is de tweede helft begonnen met veel balbezit. Manchester United wordt in de eerste minuten na rust teruggedrongen.
47'
Zowel Louis van Gaal als José Mourinho heeft in de rust niet gewisseld.
46'
Chelsea heeft de tweede helft in gang gebracht.
46'
45'

De eerste 45 minuten van de wedstrijd zijn zonder doelpunten verlopen. De grootste kans van de eerste helft was voor Manchester United. Robin van Persie verzuimde om in een kansrijke positie de bal langs Thibaut Courtois te schuiven.
45'
45'
De extra tijd bedraagt twee minuten.
44'
Net buiten het strafschopgebied! Branislav Ivanović tikt Adnan Januzaj onderuit en de scheidsrechter fluit. Het is geen strafschop, want de overtreding werd buiten de zestien gemaakt.
42'
Adnan Januzaj, naast! De jonge Belg krijgt de bal van Mata en vanuit een lastige positie haalt hij uit. Het is een goed schot, dat een meter naast gaat.
41'
Grote kans Didier Drogba! Osscar heeft de bal op de achterlijn van Manchester United en hij heeft veel tijd en ruimte om een medespeler te zoeken. Hij legt de bal terug op Drogba, die in een keer uithaalt. David de Gea voorkomt de 0-1 met zijn voeten.
40'
Gele kaart voor Nemanja Matić (Chelsea FC)
De Serviër deelt een bodycheck uit aan Robin van Persie en krijgt daarvoor een gele prent.
38'
En ook een vrije trap van Manchester United levert niets op. Nadat Rafael wordt onderuit gehaald, mag Ángel Di María aanleggen. De Argentijn brengt de bal in het strafschopgebied, maar Thibaut Courtois vangt 'm.
36'
Een goede vrije trap van Cesc Fàbregas wordt door niemand geraakt! De Spanjaard geeft de bal richting de tweede paal, maar omdat geen teamgenoot tegen de voorzet aan kan lopen, stuitert de bal over de achterlijn.
34'
Dat loopt goed af voor Manchester United! Tot tweemaal toe leidt de thuisploeg dom balverlies op het middenveld, waarna een kansrijke situatie voor Chelsea ontstaat. Het team van José Mourinho weet de fouten echter niet af te straffen.
32'
Manchester United dringt Chelsea terug tot ver op de eigen helft, maar de eindpass van Ángel Di María mislukt. De linksbenige aanvaller probeert de bal in het strafschopgebied te draaien, maar Thibaut Courtois kan de hoge bal simpel vangen.
31'
Chelsea trapt de bal sportief terug en zowel Ángel Di María als Nemanja Matić zijn weer terug op het veld.
30'
Nemanja Matić en Ángel Di María blijven na een duel met pijn op de grond liggen. Beide spelers lijken ongedeerd te zijn.
27'
Manchester United dringt nu aan! Chelsea heeft misschien wat meer balbezit, maar de bezoekers worden niet echt gevaarlijk. Het team van Louis van Gaal is met snelle aanvallen en goede tegenstoten al een paar keer in de buurt van het openingsdoelpunt geweest.
24'
Weer Robin van Persie! Net na zijn eerste grote kans volgt een nieuwe mogelijkheid. Deze is veel lastiger. De spits probeert met de achterkant van zijn hoofd de bal over Thibaut Courtois te wippen. De Belg lijkt even verrast, maar hij vangt de bal wel.
23'
Robin van Persie had de 1-0 moeten maken! De Nederlander leidt zelf de aanval in en hij is ook het eindstation. Oog in oog met Thibaut Courtois weet hij echter niet te scoren; de Belgische stopt Van Persie's inzet.
22'
Gele kaart voor Didier Drogba (Chelsea FC)
En dat is kaartje nummer twee! Drogba stopt de counter van Manchester United met een overtreding en daarvoor wordt hij bestraft.
21'
Oh, oh, Ángel Di María.. De linkspoot laat zich van zijn beste kant zien door mee te verdedigen, maar in zijn enthousiasme loopt hij de bal over de eigen achterlijn.
19'
Chris Smalling probeert de voorzet van Ángel Di María te verlengen, maar de bal gaat meters over het doel van Thibaut Courtois.
18'
Boem! Nemanja Matić deelt Ángel Di María een lekkere beuk uit. Manchester United krijgt een vrije trap halverwege de helft van Chelsea en de Argentijn gaat achter de bal staan.
16'
De verdediging van Manchester United oogt af en toe nerveus. Rafael krijgt de kans om de bal naar voren te spelen, maar hij kiest voor de optie om weer terug te gaan. Even later kiest Chris Smalling ervoor om de bal over de zijlijn te rammen, in plaats van de voetballende oplossing te zoeken.
14'
Een offensief levert Chelsea twee corners op. De tweede is onterecht, want de bal ging via de rug van Branislav Ivanović over de achterlijn.
13'
Chelsea heeft in de eerste minuten van de wedstrijd een licht overwicht. In kansen hebben dat de bezoekers nog niet weten uit te drukken.
12'
Gele kaart voor Rafael (Manchester United)
Al heel vroeg in de wedstrijd krijgt Rafael een gele kaart. Eden Hazard glipt langs de rechtsback, die met zijn armen vervolgens de Belg tegenhoudt.
9'
Een goede onderschepping van Daley Blind leidt een aanval van Manchester United in. Via Robin van Persie en Luke Shaw komt de bal bij Ángel Di María, die van ver schiet. Net als zijn vorige poging, gaat dit schot naast.
8'
Over topspitsen gesproken die op het wedstrijdformulier ontbreken: Diego Costa is er ook niet bij. Hij had last van een liesblessure en werd deze week ook nog eens ziek. Didier Drogba is zijn vervanger.
7'
Wat ook opvalt bij Manchester United: Radamel Falcao ontbreekt. De AS Monaco-huurling is geblesseerd en kan daarom niet in actie komen vandaag.
6'
Marouane Fellaini speelt dus vandaag op het middenveld bij Manchester United. De Belg krijgt de voorkeur boven Ander Herrera, die op de bank begint.
4'
Tot tweemaal toe bijna Manchester United! Eerst is het Robin van Persie die schiet, maar zijn schot wordt geblokt. Marouane Fellaini probeert het vervolgens met een hakje, maar die poging mislukt. Even later volgt een mooie aanval, waarbijn Ángel Di María het eindstation is. De Argentijn schiet de bal een meter naast.
3'
De corner levert Chelsea niets op, maar even later krijgen de bezoekers een andere hoekschop.
3'
Daar is het eerste schot van de wedstrijd! Oscar ontvangt op de rand van het strafschopgebied de bal en haalt uit. Via Chris Smalling gaat de bal over de achterlijn.
1'
De kraker in de Premier League is begonnen!
1'
We sluiten deze zondagmiddag af met een heerlijke wedstrijd in de Premier League. Op het programma staat de Engelse kraker tussen het Manchester United van Louis van Gaal en het Chelsea van José Mourinho. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van dit duel. Je kan de opstellingen hier vinden.

Wisselvallige eerste maanden

Manchester United draaide een geweldige voorbereiding en won in oefenwedstrijden van Europese topclubs, maar de Engelse club is het Premier League-seizoen tegenvallend begonnen. Het team van Van Gaal staat nu achtste in de competitie en heeft al een relatief makkelijk programma gehad. De wedstrijd tegen Chelsea is de eerste echte test voor United.

Aan kop

Manchester United is aan het kwakkelen, maar Chelsea draait als een tierelier. De mannen van José Mourinho zijn het seizoen uitstekend begonnen en staan na acht wedstrijden te hebben gespeeld bovenaan in de Premier League. Als Chelsea vandaag wint, dan breidt het de voorsprong op nummer twee Southampton uit tot zes punten. Manchester City heeft inmiddels een achterstand van vijf punten (en na vandaag mogelijk acht) op de club uit Londen.

Onderling resultaat

Van de laatste drie keer dat Manchester United en Chelsea tegen elkaar speelden, won United geen enkele keer. Vorig seizoen eindigden de wedstrijden in 0-0 en 3-1 (winst voor Chelsea). De twee spelers die toen scoorden, spelen niet meer voor hun club. Samuel Eto’o, inmiddels spelend bij Everton, was met een hattrick de man of the match. Aan de andere kant maakte Javier Hernández, die nu onder contract staat bij Real Madrid, de eretreffer.