24.10.2014 15:39

Mourinho: "Kleine kans dat Costa meedoet"

Het is nog niet duidelijk of Diego Costa aanstaande zondag meedoet in de topper tussen Manchester United en Chelsea. De Premier League-topscorer kampte deze week met maagproblemen.

Costa liep deze week een maagvirus op en moest een nacht in het ziekenhuis verblijven. Zijn meedoen in de kraker met Manchester United leek een utopie, maar er is een sprankje hoop voor de Braziliaanse Spanjaard. "Er is een kleine kans dat Costa meedoet. Ik zeg niet dat hij kan spelen, maar ik zeg dat we ons best doen. We zien wel wat er tussen vrijdag, zaterdag en zondag gebeurt", laat trainer José Mourinho aan Sky Sports weten.

Voordat Costa ziek werd, kampte hij met een liesblessure. Daardoor moest hij de wedstrijden tegen Crystal Palace en NK Maribor ook laten schieten. "Het probleem is dat ziek zijn niet bijdraagt aan zijn herstelproces. We wilden hem niet hier op Cobham (trainingscomplex Chelsea, red.) hebben. De medische staf zou bij hem thuis langskomen."

Indien Costa zondag niet speelt, zal hij worden vervangen door Didier Drogba. Loïc Remy, die tegen NK Maribor in de spits begon, heeft last van een liesblessure en is twee à drie weken 'out'.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner