26.10.2014 18:58

Van Persie redt punt voor United in kraker

Dankzij een laat doelpunt van Robin van Persie is de Engelse kraker tussen Manchester United en Chelsea in 1-1 geëindigd. De Nederlander maakte zondag in de blessuretijd de gelijkmaker en bezorgde zijn ploeg daarmee een punt.

Koploper Chelsea trad zondagmiddag aan zonder Premier League-topscorer Diego Costa. De Spaanse topspits, die dit seizoen al negen keer scoorde, ontbrak wegens een hamstringblessure. Bij Manchester United deden Wayne Rooney (schorsing) en Radamel Falcao (blessure) niet mee. Van Persie fungeerde als enige spits bij de thuisploeg en de Nederlander kreeg halverwege de eerste helft de eerste grote kans van de wedstrijd.

Van Persie ontsnapte in de 23e minuut aan de aandacht van de Chelsea-verdediging en werd met een mooie pass weggestuurd. De spits probeerde de bal langs Thibaut Courtois te schuiven, maar schoot tegen de Belgische doelman aan. Aan de andere kant kreeg Didier Drogba een goede kans op aangeven van Oscar, maar David de Gea reageerde alert en stopte met zijn voeten de inzet van de Ivoriaan.

Een kleine tien minuten na rust moest Eden Hazard het openingsdoelpunt maken. Oog in oog met David de Gea miste de Belg echter; hij schoot tegen de doelman aan. Hazard zette zijn fout direct recht door een hoekschop op het hoofd van Drogba te plaatsen. Met een harde kopbal zorgde de vervanger van Costa voor de 0-1 op Old Trafford.

Het was daarna de beurt aan Manchester United om aan te vallen, maar grote kansen kreeg de thuisploeg nauwelijks. Chelsea leek de 0-1 over de streep te trekken, maar in de blessuretijd stak Van Persie daar een stokje voor. Net nadat Branislav Ivanović van het veld werd gestuurd, maakte de Nederlandse spits in de scrimmage de 1-1.

Ondanks dat Chelsea in de blessuretijd de overwinning uit handen gaf, staat het nog steeds fier aan kop in de Premier League. Het team van José Mourinho heeft na negen duels 23 punten en staat vier punten voor op nummer twee Southampton. Manchester United vinden we in de middenmoot terug. De ploeg van Loui van Gaal staat achtste.

Door: Vincent Houttuin