24.10.2014 15:01

United in topper tegen ongeslagen Chelsea

Trainer Louis van Gaal speelt zondag met zijn ploeg Manchester United de eerste topper van het seizoen als de nog ongeslagen koploper Chelsea naar Old Trafford komt. United toont na een beroerde start met twee punten uit drie wedstrijden tekenen van herstel. Vier weken geleden werd nummer vier West Ham United verslagen en ondanks een gelijkspel speelde de ploeg volgens Van Gaal afgelopen maandag bij West Bromwich Albion (2-2) de beste wedstrijd van het seizoen. United staat inmiddels met twaalf punten op de zesde plaats in de Premier League.

Of het genoeg is om Chelsea partij te kunnen bieden, laat staan te verslaan, is de vraag. Chelsea verloor dit seizoen nog geen enkele officiële wedstrijd. De club uit West-Londen won zeven van de acht wedstrijden in de Premier League en speelde alleen de uitwedstrijd tegen Manchester City gelijk. Die ploeg staat momenteel tweede op liefst vijf punten achter koploper Chelsea.

Ook in de Champions League-poule gaat de ploeg van trainer José Mourinho aan de leiding na winst op Sporting Portugal en NK Maribor en een gelijkspel tegen Schalke 04. Tegen het Sloveense Maribor werd het afgelopen dinsdag zelfs 6-0, waarbij na het na een half uur al 3-0 stond. Veel krachten zal het team dan ook niet hebben verspeeld in aanloop naar het duel met United, dat door de competitiewedstrijd maandag in West Bromwich een dag langer rust heeft.

Overwinningen United

De ploeg van Louis van Gaal won tot dusver alleen van Queens Park Rangers, West Ham en Everton. United komt Europees niet in actie en blameerde zich eind augustus in de League Cup door in de eerste ronde met liefst 4-0 te verliezen van Milton Keynes, dat uitkomt op het derde niveau. Het is bovendien alweer zes wedstrijden en twee jaar geleden dat United Chelsea versloeg.

Het is nog de vraag of Van Gaal over zijn miljoenenaankoop Ángel Di María kan beschikken. De Argentijnse aanvaller ging maandag in The Hawthorns kort voor tijd naar de kant en drukte daarna in de dug-out met een van pijn vertrokken gezicht een ijszak tegen zijn been. Antonio Valencia en Jonny Evans ontbreken sowieso vanwege een blessure en Wayne Rooney is geschorst. Michael Carrick is wel weer fit.

Chelsea mist naast Loïc Remy en John Obi Mikel zeer waarschijnlijk de geblesseerde aanvaller Diego Costa. De tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan heeft last van zijn lies en kampt bovendien met een onbekend virus waarvoor hij donderdag werd onderzocht in het ziekenhuis. Cesar Azpilicueta is geschorst na een rode kaart in de met 2-1 gewonnen wedstrijd bij Crystal Palace afgelopen zaterdag.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner