26.04.2015 09:33

Van Gaal baalt: "Konden de kampioenen zijn"

Na tien competitiewedstrijden stond het Manchester United van Louis van Gaal op de tiende plek in de Premier League. De Nederlander kreeg zijn ploeg uiteindelijk op de rails, maar een kampioenschap zit er niet meer in dankzij die slechte start. 

"We hadden een erg slechte start. Als we beter startte, konden we de kampioenen zijn", vertelt de Nederlandse trainer aan de BBC. Inmiddels staat Manchester United op de vierde plek, maar ze hebben een wedstrijd minder gespeeld dan Manchester City. Als de ploeg van Van Gaal zondagmiddag van Everton wint, is het tijdelijk de nummer twee van de Premier League. Het moet dan echter afwachten wat Arsenal doet in de inhaalwedstrijd.

"Ik hoop dat we onze doelstelling voor dit seizoen halen en volgens seizoen in de Champions League spelen. Maar we hebben nog steeds vijftien punten om voor te vechten, het is nog niet klaar", beseft Van Gaal zich. In Engeland gaan de bovenste drie ploegen rechtstreeks de Champions League in, terwijl de nummer vier het via de play-offs moet proberen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner