17.06.2015 19:40

Juve werkt mee aan transferverzoek Tévez

De zaakwaarnemer van Carlos Tévez heeft zaterdagmiddag bevestigd dat de Argentijnse spits van Juventus aan het einde van zijn contract bij Juventus, dat in 2016 afloopt, terugkeert bij Boca Juniors in zijn vaderland.

De huidige topscorer van de Italiaanse Serie A begon zijn carrière bij de Argentijnse topclub, maar aan het begin van 2005 vertrok hij naar Brazilië voor een avontuur bij Corinthians SP. Via die club kwam hij terecht bij West Ham United, dat hem naar de Premier League en dus Europa haalde. In Engeland kende Tévez een aantal prima seizoenen.

Zo vertrok de Argentijn al na één seizoen bij West Ham United om te voetballen voor Manchester United. Hij voetbalde twee seizoenen in het shirt van de ploeg, voordat hij naar de rivaal uit Manchester vertrok. Bij City scoorde Tévez ook aan de lopende band, voordat hij naar Italië vertrok om voor Juventus te spelen.

Tévez staat inmiddels op 36 doelpunten in 61 wedstrijden, maar zal nog maar één seizoen in Italië spelen voordat hij terugkeert naar Argentinië. "Carlos zal zijn carrière beëindigen bij Boca Juniors, omdat dat is wat hij wil. Hij is een huis aan het bouwen in Argentinië, hier wil hij wonen. Voor nu zal hij alles geven voor Juventus, met wie hij om de prijzen speelt dit seizoen. In de huidige situatie zal hij terugkeer naar Boca in 2016", besluit zijn zaakwaarnemer op de Italiaanse radio.

Update: 17-06-2015: 19:40:

Juventus lijkt mee te willen werken aan de transferwens van Carlos Tévez. De Argentijn wil graag terug naar zijn thuisland aan het einde van dit seizoen. De Italiaanse landskampioen praat al met Boca Juniors.

"Ik denk dat Carlos naar huis wil. Hij heeft ons dit jaar zoveel gegeven, maar het lijkt erop dat zijn besluit vaststaat', vertelt Pavel Nedved aan Sky Italia. De Argentijn kwam in 2013 naar Juventus nadat hij voor de Manchester United en Manchester City speelde. 

Tévez debuteerde al op zestienjarige leeftijd voor Boca Juniors, voordat hij in 2004 vertrok naar Brazilië. Dit seizoen was de spits goed voor 29 doelpunten, waarvan twintig in de Serie A. Tévez werd twee keer achter elkaar kampioen met de Oude Dame.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner