25.06.2015 21:15

Noodzakelijke transferveilingen in de Serie A

In Italië wil men af van het feit dat twee ploegen de transferrechten van één speler delen. Er ontstonden bizarre situaties met het delen van die rechten, maar door het opheffen van de regel is het nog lang niet afgelopen met de interessante taferelen in Italië.

Simone Verdi is één van de hoofdpersonen in zo'n bijzondere zaak. De Italiaanse aanvaller komt uit de jeugdopleiding van AC Milan, maar werd in 2011 al verkocht door zijn club. Torino FC werd de nieuwe eigenaar van Verdi, maar niet voor de volle honderd procent. AC Milan koos ervoor om vijftig procent van de transferrechten te verkopen.

Verdi speelde vervolgens voor Torino, SS Juve Stabia en Empoli FC, maar bleef altijd nog voor de helft eigendom van AC Milan. Omdat de Italiaanse voetbalbond deze situatie niet meer wil hebben, werd er een deadline gesteld, waarbij clubs die een speler deelden, de onderhandelingen moesten starten om het volledige eigendom van een speler over te nemen, of het resterende deel juist af te staan. Als de onderhandelingen tussen clubs vastliepen, kwam er een nieuw scenario aan te pas.

Beide clubs moesten in een verzegelde envelop een waardebedrag plakken op de speler in kwestie. De ploeg die het hoogste biedt, gaat met de speler aan de haal. Zo kan het dat Verdi, die twee duels speelde voor AC Milan en 109 voor andere clubs in Italië, terugkeert op het oude nest. 

Torino won donderdag wel een andere veiling. Marco Benassi was voor de helft eigendom van de club uit Turijn en voor de helft van Inter. Met een bod van rond de 3,5 miljoen euro wist Torino de veiling te winnen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner