29.06.2015 19:09

AC Milan neemt Bertolacci over van AS Roma

Ondanks het feit dat Andrea Bertolacci in 2009 vanuit de jeugdopleiding van AS Roma in het eerste elftal terechtkwam, verlaat hij de club zonder speelminuten. De middenvelder tekent een vierjarig contract bij AC Milan.

Bertolacci was voor de helft eigendom van AS Roma en voor de helft eigendom van Genoa CFC. Bij die laatste club speelde de drievoudig international van Italië de afgelopen drie jaar. In totaal kwam hij tot 126 wedstrijden in de Serie A, waarvan hij er 34 in het afgelopen seizoen meemaakte.

De spelverdeler kan centraal op het middenveld uit de voeten en is sinds kort international voor zijn land. Bertolacci debuteerde in november 2014 in de oefeninterland tegen Albanië en speelde vervolgens ook in de kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije en de oefeninterland tegen Portugal. 

Eerder op de dag legde AC Milan al Matteo Pessina vast. De pas achttienjarige middenvelder komt over van AC Monza en tekent eveneens een vierjarig contract. Bekijk hier alle transfers van AC Milan voor het komende seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner