06.07.2015 16:23

Pirlo definitief naar New York City FC

Andrea Pirlo is gefocust tijdens het Champions League-duel AS Monaco - Juventus. (22-04-2015)
Andrea Pirlo is gefocust tijdens het Champions League-duel AS Monaco - Juventus. (22-04-2015)

De kogel is door de kerk. Andrea Pirlo stapt definitief over naar New York City FC. De middenvelder komt over van Juventus, waar hij de afgelopen vier seizoenen onder contract stond.

Juventus en New York City FC hebben maandagmiddag de overgang van Pirlo beklonken. De transfer van Pirlo naar New York City FC hing al een tijdje in de lucht. De Italiaan bezocht de afgelopen tijd al twee keer een wedstrijd van New York City FC. Hij gaat in New York samenspelen met David Villa en Frank Lampard. Laatstgenoemde heeft nog geen wedstrijd gespeeld voor New York City FC, maar traint inmiddels wel in de Verenigde Staten.

Met de overstap van Pirlo naar de Verenigde Staten komt er een einde aan de Europese carrière van Pirlo. De Italiaan speelde zijn gehele carrière in Italië. Hij begon bij Brescia en speelde vervolgens ook voor Internazionale, Reggina en AC Milan. Het contract van de 36-jarige middenvelder bij Juventus liep nog één jaar door, maar Pirlo zal transfervrij vertrekken naar New York City FC.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner