07.07.2015 19:40

Juventus haalt international naar Turijn

Juventus heeft er een nieuwe speler bij. De 24-jarige spits Simone Zaza komt naar Turijn, waar de Italiaan zijn handtekening onder een vijfjarig contract zette. Daarmee keert de speler terug bij zijn voormalige werkgever.

Via de officiële kanalen maakte Juventus dinsdag de transfer bekend. De kampioen van Italië heeft Zaza gekocht van Sassuolo Calcio. Deze club mag door de tranfser achttien miljoen euro bijschrijven op de bankrekening.

Zaza speelde de afgelopen twee seizoen voor Sassuolo. In 69 officiële wedstrijden was hij 21 keer trefzeker. Daarvoor stond de spits al eens bij Juventus onder contract, maar kwam toen nooit in actie. Zaza stond ook op de loonlijst bij Ascoli Calcio, Viareggio, SS Juve Stabia, Sampdoria en Atalanta.

Zijn prestaties in het afgelopen seizoen bleven ook niet onopgemerkt bij de nationale ploeg van Italië. Hij debuteerde op 4 september 2014 in het oefenduel met Nederland (2-0 winst). Vijf dagen later in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen (0-2) maakte Zaza zijn eerste en tot nu toe enige doelpunt voor Italië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner