12.07.2015 10:51

Aanvoerder bedankt Heerenveen na transfer

Marten de Roon mag zich vanaf heden speler van Atalanta Bergamo noemen. De middenvelder zette zondag zijn handtekening onder een contract voor vier seizoenen. De Roon komt over van sc Heerenveen, waar hij afgelopen seizoen de aanvoerdersband droeg.

"Ik was totaal niet met een transfer bezig, had net voor twee jaar bijgetekend en heb het bij Heerenveen uitstekend naar mijn zin", legt De Roon de situatie uit op de website van Heerenveen. "De sportieve verbetering staat op de eerste plaats, maar ook financieel is het aantrekkelijk. Daarnaast schijnt Bergamo een mooie stad te zijn en is het leven in Italië goed."

"Ze hebben me doelbewust gescout, weten wat voor type speler ik ben. Atalanta speelt vanuit een goed georganiseerde verdediging om van daaruit de ruimtes te zoeken. Met mijn loopvermogen en tactisch inzicht kan ik van waarde zijn. Het feit dat ze me voor vier jaar halen spreekt vertrouwen uit. Ze willen me graag, dat streelt."

De Roon ziet de Serie A als een mooie competitie om zich te laten zien. Desondanks zal hij zijn periode bij Heerenveen niet snel vergeten. "Ik heb onder Van Basten en Lodeweges mogen trainen en heb vrienden gemaakt. Ik weet absoluut dat ik met een aantal jongens contact zal blijven houden. Verder had ik een goede relatie met de fans. Ik heb altijd alles gegeven en dat werd gewaardeerd. Heerenveen blijft in mijn hart."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner