10.08.2015 22:29

AS Roma stuurt dure spits terug naar Moskou

De Italiaanse voetbalclub AS Roma heeft Seydou Doumbia al na een half jaar teruggestuurd naar CSKA Moskou. De Ivoriaanse spits verhuisde begin dit jaar voor ruim veertien miljoen euro van de Russische naar de Italiaanse hoofdstad, maar Doumbia kon weinig indruk maken in de ploeg van trainer Rudi Garcia. De 27-jarige aanvaller scoorde slechts twee keer in de Serie A.

AS Roma heeft Doumbia tot het einde van dit kalenderjaar uitgeleend aan CSKA Moskou. De Russen hebben de mogelijkheid om hem ook in de tweede helft van het seizoen te huren. De spits was in zijn vorige periode bij CSKA heel succesvol, met 84 doelpunten in 130 wedstrijden en twee landstitels. CSKA Moskou is het seizoen goed begonnen, zowel in Europa als in eigen land.

De Russen kunnen de poulefase van de Champions League bereiken om in de laatste voorronde over twee wedstrijden af te rekenen met Sporting CP uit Portugal. Doumbia is in de eerste ontmoeting meteen inzetbaar. CSKA was in de derde voorronde te sterk voor Sparta Praag. In de Premier Liga van Rusland heeft CSKA Moskou alle wedstrijden nog gewonnen. Rubin Kazan (1-0), Krylia Sovetov (2-0), Anzhi Makhachkala (1-0) en FK Amkar Perm (2-0) werden aan de zegekar gebonden.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner