01.01.2016 19:30

Iturbe op huurbasis naar AFC Bournemouth

AFC Bournemouth laat er in 2016 geen gras over groeien. De verrassende promovendus in de Premier League heeft zich kort na de jaarwisseling versterkt met de Argentijnse aanvaller Juan Iturbe, die op huurbasis in Engeland komt voetballen. De Engelse voetbalbond kan de transfer nog tegenhouden, aangezien Iturbe geboren is buiten Europa. 

Iturbe staat sinds 2014 onder contract bij AS Roma, dat hem voor 22 miljoen euro overnam van Hellas Verona. FC Porto haalde Iturbe in 2011 naar Europa toe, sindsdien speelde hij ruim honderd wedstrijden in Europese competities, waarvan het merendeel in de Serie A.

Bournemouth heeft de 22-jarige voetballer niet alleen gehuurd, maar dwong tijdens de onderhandelingen met AS Roma ook een optie tot koop af. In de hoofdstad van Italië beschikt Iturbe nog over een contract tot medio 2019, maar dat kan dus worden afgekocht. Bournemouth staat momenteel zestiende in Engeland, met drie punten voorsprong op de degradatieplekken. De club wist onder andere te winnen van Chelsea en Manchester United, terwijl het een punt pakte tegen Leicester City, dat lang aan kop ging in de Premier League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner