22.01.2016 21:25

Tello teruggeroepen en meteen weer verhuurd

FC Barcelona heeft Cristian Tello terug naar Spanje gehaald, om hem vervolgens meteen weer te verhuren. De buitenspeler speelde sinds 2014 voor FC Porto, maar zal het komende half jaar de clubkleuren van ACF Fiorentina verdedigen. Dit maken de Catalanen vrijdagavond bekend.

Tello maakte flink wat vlieguren in het eerste elftal van FC Barcelona, maar verloor langzaamaan de concurrentiestrijd op de flanken. FC Porto bood uitkomst door een lange huurperiode voor te stellen, maar zeker in het huidige seizoen speelde de vleugelflitser lang niet alles. In de eerste seizoenshelft kwam hij tot twintig wedstrijden, waarvan maar elf in de competitie.

FC Barcelona besloot de huurovereenkomst met de Portugese topploeg te beëindigen. Omdat in Spanje de flanken nog steeds goed bezet zijn, blijft Tello niet bij FC Barcelona. Met Fiorentina mag hij nu in de Serie A strijden om het kampioenschap, terwijl de Spanjaard ook inzetbaar is in de Europa League, waar de Italianen in de zestiende finale tegenover Tottenham Hotspur staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner