26.01.2016 20:50

AS Roma rondt huurdeal met El Shaarawy af

Stephan El Shaarawy speelt het resterende deel van het seizoen op huurbasis bij AS Roma. AC Milan haalde de aanvaller terug van een huurperiode bij AS Monaco, om de Italiaanse Egyptenaar meteen weer uit te lenen. El Shaarawy gaat met rugnummer 22 spelen bij AS Roma, dat ook een optie tot koop heeft op de aanvaller.

Het wonderkind van AC Milan, dat mede door blessureleed zijn potentie niet volledig waar heeft kunnen maken, wordt door AS Roma voor een bedrag van 1,4 miljoen euro gehuurd. De club maakt daarnaast bekend dat het een optie heeft om El Shaarawy te kopen aan het einde van het huidige seizoen. De ploeg moet dan nog eens dertien miljoen euro op tafel leggen. Het contract van de rechtsbuiten annex spits loopt bij AC Milan nog door tot medio 2018.

El Shaarawy speelde de eerste seizoenshelft op huurbasis voor AS Monaco, maar bij die ploeg kreeg de Italiaan niet voldoende speeltijd. Hij kwam weliswaar tot vijftien competitiewedstrijden in de Ligue 1, maar hij maakte geen enkele keer de negentig minuten vol. In totaal speelde El Shaarawy ruim honderdvijftig clubwedstrijden in zijn carrière, waarin hij bijna veertig keer scoorde. Daarnaast stond hij ook zeventien keer in het shirt van Italië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner