29.01.2016 15:30

Inter heeft spits op dreef binnen tot 2020

Éder Citadin Martins, kortweg Éder, versterkt de selectie van Inter per direct. De spits komt over van Sampdoria ne tekent een contract voor 4,5 jaar, tot medio 2020. De in Brazilië geboren aanvaller staat momenteel op twaalf competitiedoelpunten.

De aanvalsleider werkte zichzelf omhoog in Italië, met als hoogtepunt zijn 27 goals in veertig competitiewedstrijden voor Empoli FC. Sinds het begin van 2012 stond hij onder contract bij Sampdoria, waar hij zijn scorende vermogen liet zijn. "Ik vind het geweldig om hier te zijn. Ik heb jarenlang hard gewerkt om te spelen voor een grote club als Inter", stelt Éder op de clubwebsite van de subtopper in de Serie A. Eerder deze maand handelden Sampdoria en Inter ook al. Andrea Ranocchia vertrok op huurbasis bij Inter.

Afgelopen jaren groeide Éder uit tot international van Italië, waardoor hij zomaar kans maakt op speeltijd tijdens het Europees Kampioenschap in 2016, dat door Frankrijk wordt georganiseerd. Inmiddels staat de spits op acht interlands, waaronder vijf in het kwalificatietoernooi voor het EK.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner