11.06.2016 11:46

Smaakmaker Pjanić hard op weg naar Juve

Miralem Pjanić geeft instructies aan zijn teamgenoten in het competitieduel met Chievo Verona. (08-05-2016)
Miralem Pjanić geeft instructies aan zijn teamgenoten in het competitieduel met Chievo Verona. (08-05-2016)

Miralem Pjanić staat voor een binnenlandse overstap naar Juventus. De sterkhouder op het middenveld van AS Roma heeft een transferverzoek ingediend bij zijn club om verkocht te worden voor een bedrag van 38 miljoen euro. Dit bedrag is een clausule in zijn contract.

De hele situatie is aan het licht gekomen door geruchten in Italië. De media plaatsen een Whatsapp-gesprek dat Pjanić voerde met een vriend, waarin hij aangaf dat Juventus hem binnen vijftien minuten van AS Roma kocht. De situatie werd ontkend door AS Roma en de speler zelf, maar de Romeinse club zag zich wel genoodzaakt om via een persconferentie duidelijkheid te geven over de situatie rondom Pjanić.

AS Roma-directeur Mauro Baldissoni las een formele eis van de Bosniër voor. "Via deze brief wil ik de club informeren dat ik van plan ben om mijn recht op een transfer naar een andere club te activeren. Ik wil ook vermelden dat het mijn intentie is om mijn recht op twintig procent van de transfersom naar de club die mijn contract koopt te sturen. Ik wil duidelijk vermelden dat dit Juventus is."

Pjanić speelt al sinds 2011 in het shirt van AS Roma, daarvoor kwam hij uit voor Olympique Lyon. De middenvelder kwam tot ruim honderdvijftig wedstrijden in de Serie A en heeft nog een contract tot medio 2018. AS Roma werd afgelopen seizoen derde in de Italiaanse competitie, Juventus werd voor de vijfde keer achter elkaar kampioen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner