02.07.2016 19:52

Diks wacht af: "Clubs zijn in onderhandeling"

Kevin Diks loopt over het veld voorafgaand aan het oefenduel Vitesse - Shakhtar Donetsk (02-07-2016).
Kevin Diks loopt over het veld voorafgaand aan het oefenduel Vitesse - Shakhtar Donetsk (02-07-2016).

Kevin Diks moet voorlopig geduldig blijven. De verdediger mocht zaterdagmiddag geen speelminuten maken tijdens het oefenduel met Shakthar Donetsk (2-0 winst), omdat Fiorentina zich officieel heeft gemeld voor de back. Vitesse is niet van plan om risico te lopen.

Diks ziet een overgang naar Fiorentina zitten, maar is niet van plan om te vroeg te juichen. "De clubs zijn nog in onderhandeling. Vitesse is mijn club en ik ben hier gemaakt tot de speler die ik nu ben. Het zou een mooie stap zijn, maar ik wacht af", aldus Diks, die vanwege de concrete interesse zaterdag geen speelminuten kreeg. "De staf heeft mij dat verteld en ik heb dat geaccepteerd."

Vitesse-trainer Henk Fraser baalt van het aanstaande vertrek. "Het is een speler uit eigen jeugd en een talentvolle jongen", aldus de oefenmeester tegenover Voetbal International. "Vitesse zal de huid zo duur mogelijk willen verkopen. Ik verwacht dat we zijn vertrek binnen de eigen selectie op kunnen vangen met Julian Lelieveld, Kelvin Leerdam en Sheran Yeini."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner