06.07.2016 14:01

Diks tekent voor vijf seizoenen in Italië

Kevin Diks (r.) voert een gesprek met Vitesse-trainer Henk Fraser (l.) voorafgaand aan het oefenduel Vitesse - Shakhtar Donetsk (02-07-2016).
Kevin Diks (r.) voert een gesprek met Vitesse-trainer Henk Fraser (l.) voorafgaand aan het oefenduel Vitesse - Shakhtar Donetsk (02-07-2016).

Kevin Diks heeft woensdag definitief zijn handtekening onder een contract bij Fiorentina gezet. De rechtsback van Vitesse tekent voor vijf seizoenen in Italië.

De transfer van Diks zat er al een tijdje aan te komen. Begin juli werd de belangstelling van Fiorentina voor Diks concreet. Dinsdag onderging Diks een medische keuring bij Fiorentina en liet Vitesse tevens weten een akkoord te hebben met Fiorentina over de hoogte van de transfersom. Vanaf woensdag is Diks - na het ondertekenen van zijn contract - officieel speler van Fiorentina.

De negentienjarige rechtsback debuteerde tijdens het seizoen 2014/2015 in de hoofdmacht van Vitesse. Diks wist al snel een basisplaats - ten koste van de Braziliaan Wallace - te veroveren. Na 63 officiële duels in dienst van Vitesse - en twee doelpunten - neemt de vleugelverdediger afscheid van Vitesse en Arnhem. Bij Fiorentina wordt Diks ploeggenoot van onder meer Borja Valero, Federico Bernardeschi, Mauro Zárate en Mario Gomez. Laatstgenoemde speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Beşiktaş, maar heeft nog een contract bij Fiorentina tot medio 2017.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner