08.07.2016 10:45

'City verhoogt bod Bonucci naar vijftig miljoen'

Leonardo Bonucci kan juichen tijdens het competitieduel Juventus - Sassuolo. (11-03-2016)
Leonardo Bonucci kan juichen tijdens het competitieduel Juventus - Sassuolo. (11-03-2016)

Er is Manchester City klaarblijkelijk veel aan gelegen om Leonardo Bonucci naar Engeland te halen. De Engelsen willen de robuuste mandekker kopen van Juventus, zagen een eerste bod afgewezen worden, maar komen nu terug.

Het eerste bod van de financiële grootmacht in de Premier League bedroeg 45 miljoen euro, naar verluidt is er nu ruim vijftig miljoen euro geboden op de Italiaan, die op het Europees kampioenschap geen minuut speeltijd miste met Italië, maar in de kwartfinale werd uitgeschakeld door Duitsland. Bonucci speelt sinds 2010 voor Juventus en kan volgend seizoen zijn driehonderdvijftigste clubwedstrijd in zijn carrière spelen.

Of hij dat in Engeland of Italië gaat doen ligt volledig aan Juventus. De landskampioen in de Serie A kan een hoge transfersom vragen, aangezien de 29-jarige Bonucci nog tot medio 2020 vastligt in Turijn. Voor Manchester City zou Bonucci de derde grote aankoop van deze transferperiode zijn, eerder werd Nolito vanuit Spanje overgeheveld, İlkay Gündoğan werd overgenomen van Borussia Dortmund.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner