09.07.2016 11:25

PEC bevestigt contact met supertalent Mastour

Hoe gek het gerucht ook klinkt, PEC Zwolle is wel degelijk in gesprek met Hachim Mastour. De jonge spits met Marokkaanse roots geldt al jaren als een zeer groot talent en is op weg naar de Eredivisie. De administratieve rompslomp is echter nog niet in orde.

Technisch directeur Gerard Nijkamp bevestigt in gesprek met de Stentor dat er contact is met de aanvaller, die uit de jeugdopleiding van AC Milan komt maar op dit moment verhuurd wordt aan het Spaanse Málaga CF. "Hij geldt als het grootste talent van AC Milan. We zijn met hem in gesprek, maar het papierwerk moet nog in orde worden gemaakt. Ik wil nog een slag om de arm houden."

Mastour wacht al enkele jaren op een doorbraak en werd in het verleden ook gelinkt aan Ajax. Bij Málaga CF debuteerde hij in het betaalde clubvoetbal, maar verder dan één duel in de Primera División kwam de aanvalsleider van achttien niet. Eerder maakte Mastour al zijn opwachting voor het nationale elftal van Marokko tijdens de kwalificaties voor de Afrika Cup. 

De administratie rondom Mastour is ingewikkeld, aangezien AC Milan de jonge spits heeft verhuurd. Tijdens de onderhandelingen heeft Málaga CF een optie tot koop bedongen, maar daarbij heeft AC Milan weer geregeld dat de club Mastour kan terugkopen voor een gelimiteerde transfersom. Als Mastour halverwege zijn verhuurperiode naar Nederland wil terugkeren, moeten AC Milan, Málaga CF en PEC Zwolle er samen uit komen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner