17.07.2016 09:55

'Marseille wil Rekik na een seizoen al kwijt'

Karim Rekik speelt pas een jaar bij Olympique Marseille, toch lijkt de international van Nederland al te mogen vertrekken uit de Franse havenstad. ACF Fiorentina houdt de situatie van Rekik goed in de gaten.

Rekik kwam vorige zomer over van Manchester City en heeft in Marseille een contract tot de zomer van 2019. Het eerste seizoen van de verdediger was echter niet wat hij voor ogen had. Olympique Marseille eindigde zeer teleurstellend in het rechterrijtje en de de oud-PSV'er zat zelfs een tijdje op de bank.

Volgens Sky Italia heeft de Franse grootmacht nu besloten afscheid te nemen van Rekik. Daar hoeft hij echter niet lang om te treuren. ACF Fiorentina wil hem volgens het Italiaanse medium graag overhalen naar Italië te komen. Eerder haalden zij Kevin Diks al naar de Serie A. Hij kwam over van Vitesse.

Rekik begon zijn loopbaan in de jeugdopleiding van Feyenoord. Op jonge leeftijd verhuisde hij naar Manchester City. Een doorbraak in Engeland bleef uit en Rekik werd verhuurd Portsmouth FC, Blackburn Rovers en PSV. Met de Eindhovenaren werd hij kampioen van Nederland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner