26.07.2016 17:38

'Ajax laat Milik voor 35 miljoen euro gaan'

Na vele weken lijkt Ajax dan toch te zijn gezwicht voor een megabod op spits Arkadiusz Milik. De Pool verkast volgens de geruchten voor een bedrag van 35 miljoen euro naar SSC Napoli. Dit is een absoluut record voor de club. In 2007 werd Wesley Sneijder voor een bedrag van 27 miljoen euro verkocht aan Real Madrid. Ook de overgang van Luis Suárez naar Liverpool (26,5 miljoen), komt niet in de buurt.

De Telegraaf meldt dat SSC Napoli persoonlijk al rond is met Milik en dat er een vijfjarig contract voor de Poolse spits klaar ligt. Het medium meldt dat de deal binnen 24 uur afgerond kan zijn. Ajax staat dinsdagavond in de derde voorronde van de Champions League, maar speelt daarin al zonder Milik, aangezien de Pool niet wedstrijdfit is na het Europees kampioenschap in Frankrijk en zijn vakantie die daarop volgde.

Ajax krijgt niet de volledige 35 miljoen euro voor Milik, een deel van de transfersom gaat namelijk naar de oud-werkgever van de aanvalsleider, Bayer Leverkusen. Dit percentage ligt naar verluidt op twintig procent, wat neerkomt op zeven miljoen euro. Ajax nam de international van Polen vorig jaar definitief over na een huurperiode en betaalde toen nog geen drie miljoen euro voor de spits.

Milik en Ajax waren deze maand nog overeengekomen dat de spits in Nederland zou blijven, maar nadat SSC Napoli zich opnieuw meldde, met opnieuw een dikkere portemonnee, konden de Amsterdammers niet anders dan het bod accepteren. De Italianen lijken zo goed als zeker Gonzalo Higuaín te verkopen deze week, de Argentijn moet maar liefst 94 miljoen euro opleveren via zijn overstap naar Juventus.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner