27.07.2016 20:29

'Chelsea heeft 45 miljoen over voor Koulibaly'

Cristian Tello (#27) wordt door Kalidou Koulibaly van de bal gezet tijdens het competitieduel Fiorentina - SSC Napoli (29-02-2016).
Cristian Tello (#27) wordt door Kalidou Koulibaly van de bal gezet tijdens het competitieduel Fiorentina - SSC Napoli (29-02-2016).

SSC Napoli kan opnieuw een megabedrag tegemoet zien voor een transfer. Nadat spits Gonzalo Higuaín door Juventus werd losgeweekt voor een kleine honderd miljoen euro kan nu ook verdediger Kalidou Koulibaly een transfer maken voor een hoog geldbedrag.

Volgens Sky Italia heeft Chelsea wederom interesse in de Senegalese mandekker, ditmaal heeft de ploeg besloten een goedgevulde portemonnee mee te nemen naar Italië. Volgens de bron wil de formatie uit Londen 45 miljoen euro betalen voor de verdediger, die werd geboren in Frankrijk en speelde voor FC Metz en KRC Genk.

De interesse van Chelsea is vernieuwd door de komst van trainer Antonio Conte, die als oud-trainer van Italië en Juventus Koulibaly aan het werk zag in de Serie A. De centrumverdediger staat sinds 2014 onder contract bij SSC Napoli en speelde sindsdien zestig wedstrijden in de competitie.

Chelsea is de afgelopen jaren weinig gelukkig met het aantrekken van verdedigers. Sinds het vertrek van David Luiz werden bijvoorbeeld Papy Djilobodji en Matt Miazga gehaald. Zij speelden samen nog geen vijf duels voor Chelsea. In 2015 kocht de club uit Londen al Michael Hector, maar die heeft nog geen ervaring in de Premier League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner